Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Microsoftin yt:t päättymässä – osalle tarjottu siirtoa Redmondiin

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Microsoftin logo

Microsoftin yt-neuvotteluissa on istuttu viimeistä kertaa eilen torstaina, kertoi Microsoft Mobilen ylempien toimihenkilöiden luottamusmies Kalle Kiili Ylen uutisille. Neuvottelujen taustalla oli Microsoftin toukokuinen ilmoitus lopettaa Microsoft Mobile Oy:n toiminta.

Microsoft Mobilen toiminnan loppuminen vie työpaikan enintään 1350 työntekijältä Suomessa. Tarkka luku ei vielä ole tiedossa, sillä osalle työntekijöistä on tarjottu siirtoa Espooseen tai Redmondiin. Espoossa toimii Microsoftin Suomen myynti- ja markkinointiyhtiö, kun taas Microsoftin päämaja sijaitsee Redmondissa, Washingtonin osavaltiossa Yhdysvalloissa.

Siirrot koskevat Kiilin mukaan joitain kymmeniä ihmisiä. Varsinaisia irtisanomisia ei odoteta tulevan valtavasti, sillä Kiili arvioi useimpien ottavan vapaaehtoisen tukipaketin. Suomen enintään 1350 työpaikan lisäksi muualta vähennetään 500 työntekijää.

Microsoft Mobilen Tampereen toimipiste ajetaan kokonaisuudessaan alas. Työnteko siellä on jo lopetettu ja tiloja tyhjennetään tällä hetkellä.

Microsoft ei vielä ole virallisesti kertonut yt-neuvotteluiden päättymisestä. Sen sijaan se on kertonut yhtiön ylimmässä johdossa tapahtuvista muutoksista. Microsoftin operatiivisena johtajana toiminut Kevin Turner siirtyy heinäkuun jälkeen toimitusjohtajaksi Citadel Securitiesille. Microsoftin toimitusjohtaja Satya Nadellan mukaan tilalle ei ole tulossa uutta operatiivista johtajaa, mutta yhtiöön on palkattu kaksi uutta myyntijohtajaa, Judson Althoff sekä Jean-Philippe Courtois. He sekä kolme nykyistä johtajaa jakavat Turnerin työtehtävät ja raportoivat suoraan toimitusjohtaja Nadellalle.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. AndroidWindows

    Suomalainen on sosiaalidemokraattisen maan luoma vässykkä, jolla ei ole kunnianhimoa, joten harva uskaltaa lähteä.

Tuoreimmat jutut