Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Huhu: Force Touch -näytöt laajenevat loppuvuodesta Androidille useamman lippulaivamallin voimin

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

xiaomi logo

Uutisoimme jo viime viikolla siitä, miten Xiaomin uskotaan julkaisevan Mi5-lippulaivamallistaan uuden Force Touch -tekniikalla varustetun Mi5s-mallin. Nyt tuoreet huhut vihjaavat Force Touchin tulosta myös toiseen Xiaomin lippulaivamalliin, loppuvuonna julkaistavaan Xiaomi Mi Note 2:een.

Hieman Samsungin Galaxy S -malliston tapaan, myös kiinalainen Xiaomi on julkaissut lippulaivamalleja kahdessa eri koossa. Tavalliset Mi-puhelimet edustavat lippulaivamalleissa konservatiivisempaa kokoluokkaa, kun puolestaan Mi Note -mallit kuuluvat puhletti-kategoriaan. Tuoreiden huhujen mukaan Mi Note 2 saisikin 5,7 tuuman näytön, mikä istuu samaan kategoriaan Samsungin viimeisten Note-mallien kanssa.

Kahden eri puhelinmalliston lisäksi Xiaomin yhtäläisyydet Samsungin kanssa jatkuvat myös eri mallivariantteihin, sillä myös Mi Note 2:ta odotetaan markkinoille sekä kaartuvalla että suoralla kosketusnäytöllä. Perinteisellä näytöllä varustettu malli tukisi FullHD-resoluutiota ja olisi saatavilla joko neljän gigatavun RAM-muistilla ja 32 gigatavun tallennusmuistilla tai vaihtoehtoisesti kuuden gigatavun RAM-muistilla ja 64 gigatavun tallennusmuistilla. Kaareutuvalla näytöllä varustettu versio tukisi puolestaan 2K-resoluutiota ja tulisi saataville kuuden gigatavun RAM-muistilla ja 128 gigatavun tallennusmuistilla.

Molemmat kuuden gigatavun RAM-muistilla varustetut Mi Note 2 -mallit ovat alustavien tietojen mukaan varustettu kahdella 12 megapikselin kameralla, siinä missä neljän gigatavun mallista löytyisi yksi 16 megapikselin kamera. Kaikissa kolmessa mallissa olisi myös Mi5s:n tapaan ultraäänisormenjälkilukija, joka ei tarvitse sormenjäljen tunnistukseen fyysistä kosketusta ja voidaan näin ollen piilottaa näytön alle.

Teknisiltä tiedoiltaan kaikkien kolmen mallin uskotaan käyttävän Qualcommin Snapdragon 820 tai Snapdragon 821 -suoritinta. Mukana on myös NFC-tuki, 4 000 mAh kapasiteetilla varustettu akku sekä Quick Charge 3.0 -pikalataus akkua varten.

Alustavien hintatietojen perusteella neljän gigatavun RAM-muistilla varustettu perusmalli maksaisi 340 euroa, kuuden gigatavun RAM-muistilla varustettu suoranäyttöinen malli 408 euroa ja kaarevanäyttöinen kuuden gigatavun malli 476 euroa. Viimeksi mainittu olisi toteutuessaan myös Xiaomin kaikkien aikojen kallein lippulaivamalli.

Mi Note Mi Note Mi Note Mi Note Mi Note

Mi Note

Kuvissa Xiaomin alkuperäinen Mi Note.

 

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. Henrik

    Molemmat kuuden gigatavun RAM-muistilla varustetut Mi Note 2 -mallit ovat alustavien tietojen mukaan varustettu kahdella 12 megapikselin kameralla, siinä missä neljän gigatavun mallista löytyisi yksi (16 gigatavun kamera ?). 😕

    • Erik Österman

      Hyvä huomio. Megapikseleistähän tässä tietenkin puhutaan. Uutista päivitetty.

Tuoreimmat jutut