Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Ex-Apple-johtaja, jonka firman Google osti 3,2 miljardilla dollarilla, jättää nyt pestinsä

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Tony Fadell loi iPadin, perusti Nestin Applelta lähdettyään ja myi sen Googlelle. Nyt hän jättää pestinsä.

Tony Fadell loi iPadin, perusti Nestin Applelta lähdettyään ja myi sen Googlelle. Nyt hän jättää pestinsä.

Tony Fadell – aiempi Apple-johtaja, jota on tituleerattu iPodin luojaksi – jättää nyt vaikeuksien jälkeen työnsä perustamansa Nestin johdossa. Google osti älytermostaatteja sekä nykyisin myös älypalovaroittimia sekä Dropcam-yritysoston myötä kotikameroita tarjoavan Nestin 3,2 miljardilla dollarilla alkuvuodesta 2014.

Viime aikoina Nest ja Fadell ovat olleet julkisuudessa lukuisiin vaikeuksiin liittyen. Nestin Dropcam-yrityostoa on pidetty epäonnistuneena, eivätkä Dropcamin työntekijät ole olleet tyytyväisiä siirtyessään Nestin ja Fadellin johdon alaisuuteen. Fadellia on myös kritisoitu huonosta johtamisesta laajemminkin.

Lisäksi Nestin liiketoiminta ei ole kehittynyt odotusten mukaisesti. Myyntiluvut ovat jääneet jälkeen kaavaillusta ja uusien tuotteiden kehittämisessä on ollut suuria vaikeuksia eikä niitä ole markkinoilla nähty.

Nestin ensimmäinen ja yhä hallitseva tuote on sen älykäs termostaatti, joka muun muassa oppii automaattisesti käyttäjänsä menemisiä ja mieltymyksiä ja säätää näin itsenäisesti kodin lämpötilaa, myös energiaa säästäen.

Nestin ensimmäinen ja yhä hallitseva tuote on sen älykäs termostaatti, joka muun muassa oppii automaattisesti käyttäjänsä menemisiä ja mieltymyksiä ja säätää näin itsenäisesti kodin lämpötilaa, myös energiaa säästäen.

Nest on toiminut koko ajan Googlen ostettua sen yhä itsenäisenä yrityksenä irrallaan Googlesta. Nykyisin se on yksi yhtiöistä Googlen rinnalla sen tuoreessa Alphabet-emoyhtiörakenteessa. Alphabet-muutosten jälkeen raportoidusti uusien liiketoimintojen kuluihin ja kasvaviin tappioihin on suhtauduttu aiempaa tiukemmin, millä on myös ollut oma vaikutuksensa Nestin työntekoon.

Fadellin mukaan hän aikoo nyt panostaa auttamaan yrityksiä, joihin hän on sijoittanut viimeisen vajaan kymmenen vuoden aikana. Näitä hiljaisuudessa tehtyjä sijoituksia on yli 100. Lisäksi Fadell jatkaa edelleen Alphabetin johdon eli Googlen perustajien Larry Pagen sekä Sergey Brinin neuvonantajana.

Nestin johtoon nousee Marwan Fawaz, joka aiemmin on johtanut Googlen omistuksessa ollutta Motorolan kotilaitteiden yksikkä sekä sitä ennen toimi teknologiajohtajana kaapelitelevisioyhtiöissä. Fawazin nimitys johtoon on nähty merkkinä Nestin fokuksen siirtymisestä vähittäismyynnistä kumppanuuksiin muun muassa sähköyhtiöiden, operaattorien ja muiden yritysten kanssa tuotteiden tarjoamisessa ja laajempien palvelujen rakentamisessa niiden ympärille.

Google on viime aikoina organisoinut uudelleen myös omat laitetoimintansa, johon lukeutuvat esimerkiksi Nexus-puhelinyhteistyö, Chromecastit sekä esimerkiksi juuri I/O-tapahtumassa esitelty tuleva Google Home -kaiutin, joka tuo puhuen käytettävän Google assistant -apurin kotiin, myös entisen Motorola-pomon Rick Osterlohin alaisuuteen.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut