Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Lenovo neuvottelee Jollan Sailfish-käyttöjärjestelmän käyttämisestä

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Sailfish OS logo

Suomalainen Jolla ehti viime vuonna jo hakeutua yrityssaneeraukseen suunnitellun rahoituskierroksen epäonnistuttua, mutta sittemmin yhtiö on jälleen päässyt jaloilleen. Viime viikolla Jolla kertoi rahoituksensa varmistuneen ja uuden rahan myötä Jollan toiminta eli käytännössä käyttöjärjestelmän kehitys ja lisensointi on turvattu läpi tämän vuoden. Yksi Jollan Sailfish-käyttöjärjestelmästä kiinnostunut taho saattaisi olla Lenovo.

Jollan sijoittajakuntaan kuuluu myös venäläisiä, ja Venäjällä ollaankin kiinnostuttu oman alustan kehittämisestä Sailfishin perustalle. Venäläinen Vedomosti kertoo, kuinka maassa kaavaillaan omaa ”Venäjä OS” -käyttöjärjestelmää, joka pohjautuisi Sailfish-käyttöjärjestelmään ja jota voitaisiin käyttää edullisissa älypuhelimissa. Näillä laitteilla ei ole tarkoituskaan kilpailla premium-luokan puhelimia vastaan.

Yksi uudesta käyttöjärjestelmästä kiinnostunut taho Vedomostin mukaan on Lenovo, jonka Venäjän-johtaja kertoo yhtiön neuvottelevan mahdollisesta yhteistyöstä Jollan ja sen venäläissijoittajien kanssa. Hänen mukaansa tavallisia käyttäjiä voisi olla vaikea innostaa vaihtamaan pois Androidista, mutta Sailfish-pohjaisilla, viranomaisten hyväksymillä laitteilla voisi olla paikkansa esimerkiksi julkisissa laitehankinnoissa.

Ensimmäisena Lenovon Sailfish-aikeista Suomessa kertoi SuomiMobiili.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. User

    Fanien kannattaa aktivoitua ja kertoa Lenovolle, että kiinnostusta olisi puhelimelle ja tabille.

    • AndroidWindows

      Niin, ne noin 1000 fania.

Tuoreimmat jutut