Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Taas uusi iPhone 7 -huhu – ei sittenkään uutta lisäliitintä

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Vuotokuvassa väitetty iPhone 7 Plus kaksoiskameralla. Tässä näkyvät myös alhaalla kolme liitäntäpistettä, joita ei nyt kuitenkaan viimeisimmän tiedon mukaan nähtäisikään lopulta seuraavassa iPhonessa.

Vuotokuvassa väitetty iPhone 7 Plus kaksoiskameralla. Tässä näkyvät myös alhaalla kolme liitäntäpistettä, joita ei nyt kuitenkaan viimeisimmän tiedon mukaan nähtäisikään lopulta seuraavassa iPhonessa.

Applen iPhone 7:n – tai seuraavan iPhonen, jonka nimi ei välttämättä edes ole iPhone 7 – ympärillä huhumylly on tuttuun tapaan pyörinyt tiiviinä. Ja hyvin ristiriitaisena.

Nyt jälleen viimeinen huhu yleensä melko luotettavana pidetyltä japanilaiselta MacOtakara-sivustolta kertoo, ettei ”iPhone 7:ään” olisi lopulta tulossa Applen uutta iPad Pro -malleissa nähtyä Smart Connector -lisäliitintä. iPadeissa sitä on käytetty Applen näppäimistön liittämiseen.

Smart Connectoriin viittaavat kolme liitäntäpistettä nähtiin aiemmin vuotaneessa iPhone-kuvassa, jota pidetään aitona kuvana tulevasta puhelimesta.

Apple on kuitenkin lopulta voinut päätyä erilaiseen ratkaisuun kuin mitä jossain vaiheessa on testattu, ja ideasta tuoda Smart Connector iPhoneenkin on voitu luopua.

Lisäksi puhetta on riittänyt tulevan iPhonen 3,5 millimetrin kuulokeliitännästä. Ensin vakuuttavalta kuulostavien huhujen mukaan sitä ei pitänyt enää mukana olla, mutta sittemmin tilanne on muuttunut: lähes järjestään kaikista moderneista puhelimista tuttu 3,5 millimetrin liitäntä voisi sittenkin löytyä yhä myös seuraavasta iPhonestakin.

Mielenkiintoinen spekulaatio liittyy Smart Connectorin ja 3,5 millmetrin liitännän yhteyteen: voisiko Smart Connectorin poispudotus olla jättänyt riittävästi tilaa, jotta 3,5 millimetrin liitäntä saadaankin vielä mukaan? Ehkä, tai sitten syy ristiriitaisiin huhuihin on aivan toinen.

Eivätkä ristiriitaisuudet tähän lopu, sillä tiedot tulevan iPhonen vedenkestävyydestä ovat myös vaihdelleet ilman selkeää konsensusta.

Mutta on iPhone-huhumylly jauhanut esiin myös ainakin toistaiseksi varsin varmalta näyttäviä tiedonmurusia: syksyllä tulevan iPhonen designin odotetaan säilyvän pitkälti yhä iPhone 6/6s:n kanssa samoilla linjoilla takaantennijuovien siirtyessä puhelimen päätyreunoille.

Suurempi muotoilu-uudistus iPhoneen olisi luvassa vasta 2017, jolloin metalli tekisi jälleen tilaa laajemmalle lasin käytölle. Samalla iPhonessa vaihdettaisiin OLED-näyttöihin.

Tämän syksyn suurin iPhone-uudistus lienee huhuttu ja vuodoissa nähty kaksoiskamera, joka kuitenkin olisi tulossa vain suurempaan versioon puhelimesta – joko ”iPhone 7 Plussaan” tai kenties vielä erilliseen ”iPhone 7 Pro” -malliin.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. Overlord

    Aika savolaiselta kuulostaa jo nämä huhut julkaisemattomasta iPhonesta

    Eli onko nämä ominaisuudet tulossa vai ei?
    ”Suattaapi olla vuan suattaaapi olla olemattahi…”

  2. Kairaaja

    Mitähän huhua seuraavaksi?

Tuoreimmat jutut