Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Apple hävisi älypuhelinmyynnissä Samsungille kotimarkkinoillaan

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Samsung Galaxy S7 ja S7 edge

Samsung Galaxy S7 ja S7 edge.

Apple ja Samsung ovat pitäneet tiukasti hallussaan kärkisijoja älypuhelinmyynnissä, mutta yhtiöiden keskinäinen järjestys on jonkin verran vaihdellut markkina-alueesta ja vuodenajasta riippuen. Kotimarkkinoillaan Yhdysvalloissa Apple on perinteisesti ollut hyvin vahvoilla, mutta tämän vuoden maaliskuussa onnistui Samsung kapuamaan ohi.

Kuluvan vuoden ensimmäinen neljännes oli Applelle historiallinen, kun ensimmäistä kertaa iPhonen historian aikana myyntimäärä putosi vuotta aiempaan nähden. Samoihin aikoihin Samsungin uudet Galaxy S7 -mallit ovat nauttineet suuresta suosiosta, ja maaliskuussa yhtiö nappasikin kärkisijan Yhdysvaltojen myyntilistoilla 28,8 prosentin osuudellaan. Applen osuus oli 23 prosenttia ja kolmannen paikan otti LG 17,1 prosentin osuudella.

iPhone 6s Plus

iPhone 6s Plus.

Kyseessä on ensimmäinen kerta sitten viime vuoden huhtikuun, kun Samsung onnistui kärkisijan ottamaan. Viime vuonna Galaxy S6 -mallien myyntiä haittasivat niin heikko saatavuus kuin iPhone 6 -mallien hurja suosiokin. Tänä vuonna Applen iPhone 6s -mallit eivät ole myyneet enää samaan malliin, kun taas Galaxy S7 -mallit ovat tehneet hyvin kauppansa. Tutkimusyhtiö Counterpointin tutkimusjohtaja Jeff Fieldhackin mukaan Galaxy S7 -mallien julkaisu varhain maaliskuussa auttoi puhelimien myyntiä, kun jälleenmyyjillä oli meneillään perinteisesti hiljainen jakso, jota uusi puhelin piristi.

Samsungin lisäksi myös LG hyötyi Applen iPhone 6s -mallien heikentyneestä kysynnästä. Yhtiön myynti lähti nousuun G5:n julkaisua seuranneina viikkoina ja lisää kasvua odotetaan kun uusi laite on vasta hiljattain saatu myyntiin ja yhtiö panostaa vahvasti markkinointiin.

Kiitos uutisvinkistä lukijallemme!

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Henrik

  👍😆👌

 2. Kairaaja

  Siitä se alkaa. Tätä ennustelin.

  • Vili

   Mikä alkaa? Että voidaan sitten katsoa menikö ennustuksesi oikeaan

 3. Azazel

  iPhone 6:een tuli huonompi design mitä iP5 malleissa oli ja Samsungilla design on parantunut huomattavasti S5 jälkeen

 4. Matti

  Aika paljon paineita iphone7:aan, pieni ulkonäön päivitys ei nyt riitä.

 5. Minä

  Missä Vili!?

  • AndroidWindows

   Ei ainakaan teillä. IPHONE ON PARAS. Repikää siitä luuseri galaaaaxyksit ässät

   • Henrik

    Se nähdään loppuvuodesta,AndroidWindows. 😎😆

    • Henrik

     Applelta odotetaan uutta myyntipiikkiä,kun se esittelee iPhone 7:N syyskuussa.
     Toisaalta (Samsungillakin on ässä hihassaan), sillä sen odotetaan tuovan Galaxy Note 6:n kauppoihin kuukautta aikaisemmin. 😆

   • Azazel

    iPhone oli paras… ennen kuin Samsung toi Galaxy S6 mallit myyntiin ja Galaxy S7 mallit olivat vielä niitäkin parempia :) iPhone 5S on ominaisuuksiltaan lähes identtinen iPhone 6:n kanssa… iP6:ssa on vain jonkinverran tehokkaampi prossu jne… iP6S:n suurin muutos oli vain 3D touch näyttö mutta muutoin se ei pahemmin ole muuttunut iP6:sta

    Ja jos iPhone 7 on todella sellainen mitä nyt on huhuttu niin Applella saattaa olla ongelmia myynnissä mutta sen näkee syyskuussa millainen laite se loppupeleis on

    • N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

     Mikäli nykyisistä merkeistä voi yhtään päätellä, niin iP7 ei tule menemään kaupaksi yhtä hyvin kuin iP6 mallit.
     Mutta, mitä se samppa meinaa myydä? Ei se S7 käy ikuisesti kaupaksi, sen myyntivolyymi on jo pudonnut huomattavasti. Mitä se samppa tuo markkinoille uutta, että se pystyisi pitämään myyntinsä korkealla? S4:n jälkeen sekä S5 ja S6 oli myyntimääriltään pettymyksiä. Joten jos historia yhtään toistaa itseään niin pari tulevaa vuotta tulee sampallekin olemaan huonoja.

  • Vili

   Tässähän minä, moi vaan

 6. Peetu

  Hyvä. Ei muuta kuin Apple kyykkyyn ja markkinat yhden käyttiksen ja valmistajan haltuun. Siinä tilanteessa kuluttaja ei voi muuta kuin voittaa.

  • N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

   Juuri näin! Ja vielä mielellään aasialaisen valmistajan haltuun niin saadaan länsimaista se vähäkin mobiilitoiminta vähenemään ja valuuttavirtaa kasvatettua länsimaista itään. Eiköhän tosiaan kaikki hurrata yhdessä tätä!

Tuoreimmat jutut