Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Mystinen Nexus 6P:n tehokkaampi versio ilmestyi testilistoille

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Huawein valmistama Nexus 6P vuodelta 2015.

Huawein valmistama Nexus 6P vuodelta 2015.

Tämän vuoden Nexus-puhelimien ympärillä vellovat huhut ovat saaneet uusia käänteitä, kun Geekbench-testisovelluksen tuloslistoille on ilmestynyt erikoinen Nexus 6P. Erikoiseksi sen tekee ilmoitetut tekniset ominaisuudet, jotka poikkeavat viime syksynä julkaistusta, Huawein valmistamasta Nexus 6P -mallista.

Geekbenchin listoille on ilmestynyt laite, jonka mallinimeksi kerrotaan Nexus 6P, mutta jonka järjestelmäpiirinä on neliydinsuorittimella varustettu Qualcomm Snapdragon 820, ja jonka RAM-muistin määrä on neljä gigatavua. Viime syksynä julkaistu Huawein Nexus 6P käyttää 8-ytimisellä suorittimella varustettua Snapdragon 810 -piiriä ja kolmen gigatavun RAM-muistia.

Mystinen Nexus 6P Geekbenchin tuloslistoilla.

Mystinen Nexus 6P Geekbenchin tuloslistoilla.

Snapdragon 820 ei ole millään tavalla yllättävä valinta tämänvuotisen huippu-Nexuksen järjestelmäpiiriksi, edustaahan se Qualcommin tämän hetken malliston huippua. Sen sijaan yllättävää on, jos mallinimi Nexus 6P on käytössä myös tänä vuonna julkaistavassa puhelimessa.

Googlen ja vaihtuvien laitevalmistajien yhteistyönä syntyneet Nexus-laitteet ovat perinteisesti saaneet joka vuosi uusia mallinimiä, joten tuntuu erikoiselta, että tänä vuonna julkaistaisiin toinen peräkkäinen Nexus 6P. Geekbench-listauksesta uutisoinut Gizchina-sivusto väläyttää sitäkin mahdollisuutta, että nykyisestä Nexus 6P:stä julkaistaisiin lähiaikoina uusi, entistä tehokkaampi versio.

Mielenkiintoisia ovat myös laitevalmistajien ympärillä vellovat huhut. Jo aiemmin on huhuttu, että HTC valmistaisi tänä vuonna Nexus-laitteita kaksin kappalein, ja niiden koodinimet ovat tiettävästi Marlin ja Sailfish, eli M1 ja S1. Nyt Gizchina kuitenkin mainitsee huhusta, jonka mukaan Huawei olisi tänäkin vuonna valmistamassa Nexus-puhelimien kärkimallin, ja että HTC:n valmistamat kaksi laitetta olisivat molemmat keskiluokkaan asettuvia laitteita.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut