Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Missä älypuhelimessa on paras kamera? Uusi kameravertailu sekoittaa pakkaa

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

LG G5 camera

Parhaan älykamerapuhelimen julistaminen ei ole aina helppoa. Monesti tulos vaihtelee olosuhteiden mukaan ja usein testit osoittavat päinvastaisiin suuntiin riippuen siitä missä ja millä tavalla testi on tehty. Aiemmin tässä kuussa uutisoimme siitä, miten PhoneArenan käyttäjä-äänestyksessä Galaxy S7 voitti selvästi LG G5:n ja sitä ennen kerroimme HTC 10:n napanneen kärkisijan DxOMarkin kameravertailussa.

Nyt PhoneArenan uusimmassa kameravertailussa lippulaivamallit on asetettu tosiaan vasten hämäräkuvauksessa ja jälleen kerran uusi vertailu sekoittaa pakkaa aiemmasta. Vertailussa voiton vei LG G5 ja toiseksi sijoittui Samsungin Galaxy S7. Aiemmin DxOMarkin kameravertailussa ykköseksi tullut HTC 10 sijoittui PhoneArenan testissä kolmanneksi ja neljänneksi tuli Applen iPhone 6s Plus. Erityismaininnan vertailussa sai HTC:n lippulaivamalli, sillä taiwanilaisyhtiö otti kameran suhteen selvän harppauksen eteenpäin aiemmista vuosista.

 

HTC 10 kamera

Myös The Verge ruoti HTC 10:n kameraa tuoreessa arvostelussaan. Parannuksista huolimatta sivusto ei lukenut kameraa älypuhelinten tämän hetken kärkikastiin.

 

Kaiken kaikkiaan kameravertailujen erilaiset arvosanat kuvaavat hyvin sitä, että älypuhelinkamerat ovat saavuttaneet jossain suhteessa lakipisteensä. Aiemmista vuosista poiketen kamerat eivät ole enää ottaneet suuria harppauksia eteenpäin ja tällä hetkellä kamerakehitys on enemmän kompromissien hakemista. Esimerkiksi Galaxy S7:n kohdalla Samsung korjasi Galaxy S6 kameran ongelmia tietyillä osa-alueilla, mutta otti takapakkia toisilla. Samoin iPhone 6s:n kameran uutisoitiin viime syksynä olevan kokonaisuutta tarkastellen pitkälti samalla tasolle iPhone 6:n kanssa, vaikka teknisiä muutoksia kamerassa nähtiin lukuisia.

 

(LG G5) 16 megapikselin kamera, PhoneArena.

LG G5 PhoneArenan aiemmassa testissä.

auto Galaxy S7

Galaxy S7:llä otettu esimerkkikuva.

testikuva iphone 6s plus

Hämäräkuvausta iPhone 6s Plussalla.

 

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. HD

  Oliko Lumia 950 testissä lainkaan? Promillen myyntimääränkö takia se puuttuu? Olisi kiva silti tietää miten se pärjäisi vertailussa. Onhan siinä kuitenkin kotimaista suunnittelua.

  • Kellopeli

   Testejä tehdään rahasta ja siitä, että saadaan saiteille klikkauksia. Se on ihan sama kuinka valetta itse testi on, mikä laitetaan parhaaksi tai mikä puuttuu vertailusta. Sekin on aivan sama kenen kommentit sensuroidaan keskusteluista.

   • Markus Lehtiniitty

    Yleisesti ottaen jos juttu julkaistaan, on kai tarkoitus että joku sen lukisikin…

    Ja aina ei vaan kaikkea saa vertailuun tai sitten juttu ei ilmestyisi koskaan, jos aina jäätäisiin sitä jotain yhtä tai toista odottamaan.

    Lisäksi vittaat todennäköisesti yhden aiemman kommenttisi poistamiseen. Niin käy, jos kielenkäyttö ja osittain sisältökin viestissä menee asiattomaksi. Asialliset kommentit kelpaavat.

  • JOKUNEN

   IHAN SAMAA MIELTÄ PITÄISI EHDOTTOMASTI OLLA MUKANA!!!! NIINKUIN MAILMASSA EI OLISI MUITA KUIN NÄÄ MUUTAMAT PUHELIMET, SE ETTÄ LUMIOITA EI MYYDÄ KUIN MUUTAMA MILJOONA EI OIKEUTA JÄTTÄMÄÄN POIS VERTAILUSTA. VARSINKIN KUN TIEDETÄÄ KUINKA HYVÄ KAMERA SIINÄ ON!VOISI VAIKKA VOITTAA KOKO SKABAN,KUKA TIETÄÄ.

   • Eetu

    Kunno juntti… Niin ja se caps lock lähtee napista pois päältä!

    • JOKUNEN

     hei eetvartti vai mikä omppupojun oikea nimi onkaan OLET TÄYS JURVELO KAKARA!!!!!!

     • Eetu

      Kyllä se näyttää että sä oot se sinut kakara täällä…

      Vammane kakara siis, ei kukaan tervejärkinen käytä lumiaa, saati sitten kehu sitä 😱

   • Henrik1

    JOKUNEN.
    Miksi Microsoft Lumia 950 pitäisi olla mukana? (siksikö,että saisit kehua pelkästään kameraa)???.
    (Kokonaisuus ratkaisee) ja siinä kyseinen malli (ML 950) jää viimeiseksi. 😕

 2. Azazel

  LG G5:n design pilasi sen mallin, ominaisuuksiltaan puhelin on hyvä

  • Eetu

   G5 näyttää kuvissa todella tyhmältä, livenä oli todella hyvän näköinen ja tuntuinen! 😏

 3. Henrik

  Samsung Galaxy S7 mallin kamera voittaa hämäräkuvauksessa iPhone 6s Plus mallin kameran, mutta kameraohjelmistoltaan häviää…ehkä.

  • Eivaanjaksaenäänapple

   Ohjelmiston perusteella s7 on paljon parempi kuten sen myös totesi edellisissä artikkeleissakin kirjoittaja. S7 löytyy Pro tila jossa voi säätää vaikka mitä ja Applessa säätö mahdollisuudet ovat aikalailla rajattu!

 4. Lexa

  Pyytäkää nyt tosiaan joltain lainaksi Lumia 950 siihen teidän kamera vertailuun ja tehkää sitten lopullinen päätelmä mikä puhelin ottaa parhaita kuvia. Nokia ja nyt Lumiat ovat olleet kautta aikojen kuitenkin puhelin kameroiden edelläkävijöitä. Itselläni on ollut viimeisen kymmenen vuoden aikana N86, N8, 808,1020,ja nyt 950 ja ei kyllä ole kuvissa ollut moittimista.

  • Vili

   Kaikki alaa seuraavat tietää, että 950 kamera oli pettymys markkinoille, siinä Microsoft menetti sen viimeisenkin valttikorttin miksi joku osti lumia puhelimia.

   • Kairaaja

    Pettmys joo. En tiedä mitä odotettii, mutta kuvien laatu on esim.iphone 6 plussaa parempi. Juu ihan ite on tullu räiskittyä kyseisillä luureilla. Laittaisin 950 kameran s7 kanssa samallaåe tasolle.

    • Vili

     Odotettiin varmaan tuttua Nokia laatua, eli ihan markkinoiden kärkikameraa. Nyt saatiin hyvä kamera mutta ei loistava tai mitään mitä ei oltaisi jo nähty.

     Tässä esim sokkotesti missä 950xl oli mukana, http://www.gsmarena.com/galaxy_note5_vs_lg_v10_vs_nexus_6p-review-1364p2.php

     Kommenteista näkee, että lumialle odotettiin ylivoimaista voittoa, kun sokkotestin tulokset tuli niin suurena yllätyksenä tämä testin ylivoimainen kamera olikin LG v10 lumian kuvat ei juuri pisteitä kerännyt.

   • Kairaaja

    Ja kaikki alaa seuraavat tietää, että maksettuja arvosteluna on netti täynnä..

    • N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

     Höpöti löpöti löö. Eikä ole.

 5. Jussi

  Itse ostin noin viikko sitten Lumia 950 (kaikista huonoista uutisista huolimatta) ja täytyy kyllä sanoa, että on huikea laatu kamerassa. Ihmettelen kyllä, jos joku on ollut sitä mieltä, että se oli pettymys. Voihan olla, että ennen WP10 uusia päivityksiä kameran ohjelmistossakin on ollut bugia, joka sittemmin on korjattu…

 6. Henrik

  😄

 7. Henrik

  😄👍

Tuoreimmat jutut