Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Applelle ennustetaan alamäkeä: ”iPhone 7:n ostamiseen ei tule olemaan montaa syytä”

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Apple logo

Applella eletään monella tavalla mielenkiintoista aikaa. Yhtiö on julkistanut viimeisen vuoden aikana suuren määrän uusia tuotteita, jotka ovat poikenneet selvästi aiemmista. Toisaalta uudet julkistukset eivät ole läheskään aina saaneet toivottua vastaanottoa – Apple Watchista ei tullut läpilyöntiä älykelloille, uudet iPad Pro -tabletit eivät ratkaisseet tablettimyynnin ongelmia, eikä iPhone SE onnistunut vakuuttamaan läheskään kaikkia julkistustilaisuutta seuranneita. Nyt katseet ovatkin kääntyneet ensi syksynä julkaistavaan iPhone 7:ään, jonka keskeiseksi kysymykseksi nousee, vieläkö Applella on ässiä hihastaan.

Jos asiaa kysytään pitkän linjan Apple-analyytikolta Ming-Chi Kuolta, on vastaus ei. Applella on perinteisesti ollut puhelinten päivittämisessä linja, jossa suuret tekniset uudistukset tuodaan s-sarjan malleissa ja ulkonäköuudistukset perusmalleissa. Esimerkkeinä s-sarjan mallien uudistuksista ovat toimineet Siri, Touch ID ja viimeisimpänä Force Touch. Ulkonäköuudistukset ovat taas tavallisesti keskittyneet näytön koon kasvattamiseen, jossa on kuitenkin vuonna 2014 saavutettu jonkinlainen rajapyykki 5,5 tuuman iPhone 6 Plussan myötä.

Kysyttäessä, mitä uudistuksia Apple mahdollisesti voisi tuoda iPhone 7:ään, on Ming-Chi Kuon lista lyhyt. Yhtenä vaihtoehtona Apple saattaa palata takaisin iPhone 4:ssä nähtyyn lasiseen designiin, mutta tämäkin voi jäädä tulevien vuosien muutokseksi. Suurimpana yksittäisenä muutoksena Kuo kääntyykin tukemaan aiempia huhuja, joissa Applen on veikkailtu hylkäävän puhelinten nykyisen vuorovuosiin perustuvan julkaisutahdin. iPhone 7 saattaisi näin ollen olla iPhone 6s:stä paranneltu välimalli, joka olisi markkinoilla siihen asti, kun Apple esittelisi radikaalimmat uudistukset vuonna 2017.

 

Feld & Volkin mallikuva iPhone 7:n mahdollisesta ulkonäöstä.

Feld & Volkin mallikuva iPhone 7:n mahdollisesta ulkonäöstä.

MacRumorsin luonnos iPhone 7:stä ilman takaosan poikki meneviä antenniraitoja.

iPhone 7:n mahdollisista ominaisuuksista on liikkunut viime aikoina runsaasti huhuja. Varmoja tietoja saadaan kuitenkin odottaa syksyyn asti.

 

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Henrik

  😈 totta.👍

 2. Azazel

  Mua kiinnostaa iPhone 7 sen takia että en tällä hetkellä omista ainuttakaan iOS pohjaista mobiililaitetta joten voisi testiksi ottaa Galaxy S7 Edgen kaveriksi toisena puhelimena

  Toivottavasti akku olisi 6S:ää sekä 6:sta suurempi

 3. SANDY

  Eli iPhone 6’n välimalli on 6s jonka välimalli taas on 7, joten eipä kannata 6/6s’n omistajan hirveästi miettiä ostaako 7 vai vasta ensi vuonna tulevan 7s/8

  Paitsi että ihmiskunnasta löytyy valitettavasti sellaisiakin Appleen hurahtaneita (joita myös uskovaisiksi kutsutaan) että ostavat joka vuosi uuden mallin vaikka päivityksessä ei olisikaan mitään järkeä

  Näiden uskovaisten takia Applen tulos korkeintaan tasaantuu mutta ei laske

  Nimeksi antaisin ennemmin 6se’n kuin 7. Näin se (7) tunnistettaisiin välimallina ja 7 olisi vasta vuorossa kun totaalinen uudistus koittaa (2017)

  • Vili

   ”Paitsi että ihmiskunnasta löytyy valitettavasti sellaisiakin Appleen hurahtaneita (joita myös uskovaisiksi kutsutaan) että ostavat joka vuosi uuden mallin vaikka päivityksessä ei olisikaan mitään järkeä”

   Valitettavasti? Mikäs siinä o on ostaessa jos vanhasta saa vaihdossa n. 70% uuden hinnasta?

   200-300e vuodessa laittaa siihen, että on oman alustan paras laite käytössä niin aika hyvältä diililtä toi kuulostaa.

   En ole nyt seurannut pariin vuoteen, että vieläkö iPhonen jälleenmyyntihinta on korkea, mutta eiköhän se ole, joten ei se vuosittainen päivittäminen niin pahalta kuulosta jos vähänkään houkuttaa.

   • Kairaaja

    Juu hyvii sijoituksia nää mobiili vehkeet on. Kertakäyttö kamaa ja ei vois jälleenmyyntiarvo paljon kiinnostaa.

  • Eivaanjaksaenäänapple

   Luin juuri eilen tästä älypuhelimien nimiämistä ja sitä miten ihmiset sen kokevat. Testi oli tehty noin 200 sadalle ihmiselle. Heille oli näytetty/kerrottu eri valmistajien puhelinmallien nimiä ja järjestystä mallistossa ja sen jälkeen kyselty ja testattu mikä mallisto ja valmistaja oli onnistunut tekemään selvimmän ja muistettavimman nimeämis tyylin. Apple sijoittui vasta kolmanneksi mikä on hassua. Ensinmäiseksi tuli Samsung joku oli omasta mielestä outoa ja aika yllättävää! Samsungin mallisto jäi parhaiten päähän ja oli helpoin ymmärtää. Tietysti kokeessa oli käytetty vain nykyistä mallistoa joten voitto on ihan uskottava kun onhan Samsungilla enään S, Note, A, E ja J. Toiseksi tuli Lg jonka mallistot koettiin hieman epäloogisiksi mutta selvemmiksi kuin Applen. Apple kun tuli kolmanneksi syynä oli se että oli vaikea tajuta onko 5se parempi kui S vai oliko se huonompi ja onko 6s parempi kuin 6 ja onko plussa mallit mitä ja missä ja miks ja millon. Apple oli ennen selkeä mutta ei enään liikaa malleja joilla on sama nimi melkein.

   • Jonahan

    Saisiko tähän tutkimukseen linkin? Oliko esiteltyjen laitteiden määrä rajoitettu jotenkin keinotekoisesti? Maallikkona voisi kuvitella, että 3-5 mallista löytyy itselle sopiva helpommin kuin tiettyjen valmistajien kymmenkertaisesta määrästä.

    Jos ei ymmärrä, että 6s on parempi kuin 6, vaikka sen näkee liki jokaisesta speksistä ja *hinnasta*, niin on aika erikoista. Ja luulisi vähän huonommankin myyntimiehen osaavan sanoa, että ”tää on se tän vuoden malli ja toi toinen on viimevuotinen”. Applella ei ole, eikä ole koskaan ollutkaan, mallia, jonka nimi olisi 5se.

 4. Hemuli

  Surullista, sivustonne sitten alkaa harrastamaan enemmän ja enemmän klikkihuoraamista, jolla houkutellaan hatereita sivuille, joku ”ping pang pong” arvailee että vissiin ehkä joskus voi olla että….., ja te teette siitä jutun… Olen alkanut säännöllisesti boikotoimaan vastaavaa….. Enkä luultavasti ole yksin. Nyt oli pakko klikata, jotta pääsin kommentoimaan. Mutta hei, tämä oli tässä.

  • Janne Laakso

   ”joku ”ping pang pong” arvailee että vissiin ehkä joskus voi olla että”

   Tämä rasistiseen sävyyn haukkumasi analyytikko on varsin tunnettu Apple-ennusteistaan, joista moni myös osuu kohdilleen. Emme uutisoi mistään päättömästä essonbaariveikkailusta, vaan kyse on teknologia-alaan syventyneestä asiantuntijasta, jonka sanomisilla on huomattavaa painoarvoa.

 5. Kartsa

  Applen alamäkeä on ennustettu jo vuosia. Missähän se alamäki viipyy? Toki, kiinanpoika työntää halpaa laitetta markkinoille, voihan tuo vaikuttaa ihan joka merkille jonkinlaista taantumaa, mene tiedä. Toistaiseksi Applella pyyhkii ihan hyvin. Applen tappajaakaan ei ole ilmestynyt, näitäkin ennustetaan tulevan tämän tästä….

  • KalleKoo

   http : // http://www.bloomberg .com /news/articles/2016-01-26/apple-forecasts-first-sales-drop-since-2003-on-iphone-slowdown

 6. Juho

  Menis vaan konkurssiin minun puolesta

  • Azazel

   Ei mene kyllä tällä vuosikymmenellä

  • kk

   Kerrotko vielä, että miten ajattelit kilpailun vähenemisen hyödyttävän sinua?

   Jo marginaalisen wp:n häviäminen markkinoilta on harmillista. Kilpailu pitää valmistajat varpaillaan. Apple nyt ei realistisesti ajatellen ole häviämässä mihinkään, mutta kyllä tuo on kuluttajalta täydellisen naurettava toive, että Apple kaatuisi ja kilpailu käyttöjärjestelmämsrkkinoilla lakkaisi.

 7. Hanhi

  Kiinalaiset tekee hienompia ja paremmilla ominaisuuksilla olevia luureja kun Applen kierrätysmallit isoine surureunoineen

  • kk

   Aika harvassa on paremmilla ominaisuuksilla olevat puhelimet millään markkinoilla. Isompi numero speksilistassa ei vielä tee tuotteesta parempaa.

  • Azazel

   Kiinalaiset ei kyllä tee hienompia… Niiden tekemät kopiot iPhonesta eivät ole yhtä täydellisen näköisiä iPhoneen verrattuna vaikka kuinka kopioisi designia

   Ja paremmilla ominaisuuksilla ne ei todellakaan tee yhtään mitään

Tuoreimmat jutut