Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Sonyn villi PlayStation VR saattaa saada myös PC-tuen

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

PlayStation VR

PlayStation VR.

Sonylla saattaisi olla mielenkiintoa tuoda sen PlayStation VR -virtuaalitodellisuussilmikolle myös PC-tuki. Näin tuumi Sony Computer Entertainmentin apulaisjohtaja Masayasu Ito.

Sonyn VR-lasit on tarkoitettu PlayStation 4 -pelikonsolin kumppaniksi, mutta koska kyseinen konsoli pohjautuu PC-tietokoneiden komponentteihin, on Iton mukaan olemassa mahdollisuus, että laseista tehtäisiin PC-yhteensopivat. Iton mukaan tässä vaiheessa pääpaino on tuoda laseille pelejä, eikä muita julkistuksia olla nyt tekemässä, mutta uusia aluevaltauksia on tulevaisuudessa odotettavissa.

PlayStation VR -myyntipakkauksen koko sisältö.

PlayStation VR -myyntipakkauksen koko sisältö.

Sonyn VR-lasien odotetaan saapuvan myyntiin syksyllä. 399 euron hintaiset lasit asettuvat hinnaltaan keskikastiin, halpojen Google Cardboard -älypuhelinratkaisujen ja 700 tai peräti 900 euroa maksavien Oculus Rift- ja HTC Vive -lasien välimaastoon. PC Gamerin mukaan Sonyn lasit edustavat keskikastia myös laadultaan, eli ne eivät ole huonot, mutta eivät huippuluokkaakaan. 400 euron hinnalla niille voisi kuitenkin löytyä hyvin markkinarakoa myös PC-pelaajien keskuudesta.

Virtuaalitodellisuus kasvattaa markkinoitaan tällä hetkellä hurjaa vauhtia. Helpoiten siihen pääsee mukaan halpojen Google Cardboard -tyyppisten pahvisilmikoiden ja älypuhelimen kanssa. Hieman laadukkaampia älypuhelinpohjaisia ratkaisuja edustaa esimerkiksi 150 euroa maksava Samsungin Gear VR. Kuluttajahintaisista tuotteista huippuluokkaa edustavat Oculus Rift ja HTC Vive, jotka kumpikin vaativat toimiakseen kohtuullisen tehokkaan PC-tietokoneen. Oculus Riftin toimitukset alkoivat viime viikolla, ja HTC:n on määrä aloittaa toimitukset huhtikuun alkupuolella.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut