Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Sony haastaa Oculuksen – PlayStation VR maksaa alle 400 euroa

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

PlayStation VR

PlayStation VR.

VR-laitevalikoima lähtee vuoden 2016 aikana räjähtävään kasvuun. Lupaavia ratkaisuja tehtaillaan useilla rintamilla ja valmistajat kuten Samsung, HTC, Oculus ja Microsoft ovat vain joitakin VR-teknologiaan luottavia toimijoita. Myös Sony on kehittänyt omia PlayStation VR -lasejaan, joiden hintataso on nyt selvillä.

Sony Computer Entertainmentin toimitusjohtaja Andrew House paljasti eilen jo pidempään kehitteillä olleen PlayStation VR -laitteen hinnan. Sonyn virtuaalipelilasit tulevat maksamaan Euroopassa 399 euroa. Yhtiön mukaan yli 230 kehittäjää työstää parhaillaan sisältöä PlayStation VR:lle ja kuluvalle vuodelle ennustetaan yli 50 VR-pelin valikoimaa.

Alle 400 euron jäävä hinta on merkittävä kun ottaa huomioon, että Oculus Rift maksaa 699 euroa ja HTC Vive huimat 899 euroa. Samalla on toki hyvä muistaa, että myös Sonyn VR-ratkaisu tarvitsee kumppanin, joka tässä tapauksessa on PlayStation 4 -konsoli. Lisäksi virtuaalilasien käyttö vaatii PlayStation Camera -lisälaitteen, joka saattaa jo löytyä PS4-omistajan nurkista. Kameran puuttuessa luvassa on kuitenkin joidenkin kymppien lisäinvestointi, huomauttaa The Verge.

PlayStation VR saapuu kuitenkin markkinoille useita kilpakumppaneitaan myöhemmin, sillä laitteen julkaisun kerrotaan tapahtuvan vasta lokakuussa. Onkin mielenkiintoista nähdä, onko aikaerosta Sonyn laitteelle haittaa ja miten kuluttajan ylipäätään löytävät uusien VR-kokemusten pariin.

PlayStation VR -myyntipakkauksen koko sisältö.

PlayStation VR -myyntipakkauksen koko sisältö.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Azazel

  Hyvältä kuulostaa kun itse olin valmistautunut lähemmäs 800 euron hintaan :)

 2. Dickbutt

  Haluaiskohan joku valaista minua että miten tuo koskaan tulee onnistumaan PS4:lla? 120Hz FullHD? EIjeijei jos kerran 30fps:kin kärsii monissa peleissä jo 900p. tarkkuudella…

 3. AndroidWindows

  Varmaan samanlainen lelu mitä Gear VR on.

  • Azazel

   En usko että on samanlainen lelu ku noi Samsungin mobiiliin tarkoitetut Gear VR lasit joista ei hyötyä ole muutamaan vuoteen

 4. Jaakko Fagerlund

  Joo ostakaa vaan, kaikki höynäytettävät. Voin sanoa että ei PS4ssä tehot riitä. Sitäpaitsi nuo härpäkkeet on painavia ja isoja.

  Kattellaan seuraavaa sukupolvea sitten.

  • Marko

   Siis mitä ihmettä sinä hyvä ihminen selität ???????

  • Azazel

   Kyllä riittää.. tai siis PS4:n tehot yksin riitä ja sen takia VR laseissa on itsessään erillinen prosessori joka auttaa laseja toimimaan tarpeeksi tehokkaasti

 5. SANDY

  Te jotka olette hankkimassa PSVR lasit niin muistakaa että joudutte todennäköisesti ostamaan siihen myös pelit ”uudelleen” koska nyky versiot eivät toimi vr laseilla kunnolla johtuen liian alhaisesta kuvanpäivitysnopeudesta (60fps)ja nuo lasit tukevat 120fps,
  Reilu 900x1080p per silmä (fhd 5,7″ OLED näyttö)

 6. SANDY

  Alle 400€? Eipä kuule maksa vaan 450€ ainakin verkkokauppa.com’ssa

Tuoreimmat jutut