Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Apple esittelee huomenna uusia laitteita – keräsimme huhut yhteen

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Apple paljastaa uusia laitteita maaliskuun 21. päivä

Apple paljastaa uusia laitteita maaliskuun 21. päivä.

Apple järjestää huomenna maanantaina esittelytilaisuuden, mutta tuttuun tapaan yhtiö ei ole paljastanut, minkälaisia laitteita tilaisuudessa esitellään. Huhuja on kuitenkin liikkunut jo kuukausien ajan, joten keräsimme huhut yhteen.

iPhone SE

Applelta on povattu uutta neljätuumaisella näytöllä varustettua iPhone-mallia siitä asti, kun isoilla näytöillä varustetut iPhone 6 ja 6 Plus esiteltiin syksyllä 2014. Vuonna 2013 esitelty iPhone 5s on pysynyt valikoimissa pienimpänä ja edullisimpana iPhone-mallina, mutta iPhone SE:stä (aiemmin huhuissa myös nimet iPhone 6c sekä iPhone 5se) on ennustettu korvaajaa 5s:lle niin koon kuin jossain määrin myös hinnoittelun osalta.

Martin Hajekin renderöinti näyttää erilaisia vaihtoehtoja huhutun iPhone SE -mallin ulkonäölle.

Martin Hajekin renderöinti näyttää erilaisia vaihtoehtoja huhutun iPhone SE -mallin ulkonäölle.

Huhujen mukaan iPhone SE vastaa näyttönsä osalta 5s:ää, eli näytön koko on neljä tuumaa ja resoluutio 1136 x 640 pikseliä. Ulkonäön osalta ei kovin luotettavia vuotoja ole näkynyt, mutta arvioiden mukaan laite vastaisi mitoiltaan melko tarkkaan 5s:ää, ollen muotoilultaan jonkin verran pyöristetty. Värivaihtoehtoja tullee olemaan samat neljä kuin iPhone 6s:ssä, eli hopea, kulta, ruusukulta ja avaruusharmaa.

Huhuttuja teknisiä ominaisuuksia iPhone SE:lle ovat iPhone 6s -malleista tuttu A9 -järjestelmäpiiri, Touch ID -sormenjälkitunnistin, NFC-piiri ja tuki Apple Pay -mobiilimaksamiselle, 16 tai 64 gigatavua tallennustilaa sekä iPhone 6s:stä tuttu 12 megapikselin takakamera 4K-videokuvauksella ja Live Photos -toiminnolla. Sen sijaan 6s-malleista tuttua paineentunnistavaa 3D Touch -näyttöä SE ei tiettävästi ole saamassa.

9,7-tuumainen iPad Pro

Applen ”peruskokoinen” eli 9,7-tuumainen iPad-malli on viimeksi uudistunut syksyllä 2014, kun iPad Air 2 julkaistiin, mutta huomisessa tilaisuudessa ei tiettävästi tulla näkemään iPad Air 3:a. Sen sijaan tilaisuudelta odotetaan 9,7-tuumaisella näytöllä varustettua versiota viime syksyn 12,9-tuumaisesta iPad Pro -mallista.

Väitetty uusi 9,7 tuuman iPad Engadgetin aiemmin vuotamassa mallikuvassa.

Väitetty uusi 9,7 tuuman iPad Pro Engadget-sivuston vuotamassa mallikuvassa.

Huhujen perusteella 9,7-tuumainen iPad Pro vastaisi hyvin pitkälti isompaa mallia, eli ominaisuuksiin kuuluisivat ainakin neljä kaiutinta, A9X-suoritin, Smart Connector -liitäntä ja tuki liitäntää käyttävälle näppäimistökotelolle sekä tuki Apple Pencil -ohjauskynälle. Erona 12,9-tuumaiseen malliin olisi uusi ja tarkempi takakamera, eli sama 12 megapikselin kamera, joka löytyy iPhone 6s:stä, sekä ensimmäistä kertaa missään iPad-mallissa käytetty salamavalo takakameran tukena.

Tallennustilan ja muiden optioiden osalta uuden 9,7-tuumaisen iPad Pron sanotaan vastaavan isoveljeään, eli perusmalli sisältää WiFi-yhteyden ja 32 gigatavua tallennustilaa, ja lisähinnalla saa 128 gigatavun tallennustilalla ja WiFi-yhteydellä tai WiFi- ja LTE-yhteyksillä varustetun version. Laitteen lähtöhinnaksi Yhdysvalloissa on huhuttu 599 dollaria, eli sata dollaria enemmän kuin iPad Air 2:lla (iPad Air 2:n lähtöhinta Suomessa 509 euroa). Uuden mallin ei ole tarkoitus syrjäyttää Air 2:a mallistossa.

Apple Watchin lisävarusteet

Apple Watch Sport, Apple Watch, Apple Watch Edition

Apple Watch saattaa saada uusia rannekevaihtoehtoja.

Applen älykellon julkaisusta Yhdysvalloissa tulee huhtikuussa kuluneeksi vuosi, mutta monissa maissa, kuten Suomessa, sen myynti virallisesti alkoi vasta reilusti myöhemmin. Niinpä uutta kellomallia Applelta ei tässä vaiheessa odoteta, mutta alkuperäiselle Apple Watchille on veikkailtu uusia oheisvarusteita, eli lähinnä lisää rannekevaihtoehtoja. Tällaisia voisivat olla esimerkiksi nailonista valmistetut NATO-rannekkeet, teräksinen Milanolaisranneke tummassa Space Black -värissä sekä muut uudet värivaihtoehdot Applen omille rannekemalleille.

iOS, OS X, watchOS, tvOS

Apple julkaisi tammikuussa ensimmäiset beta-testiversiot käyttöjärjestelmistään niin iPhonelle, iPadille, Apple Watchille, Apple TV:lle (neljäs sukupolvi) kuin Mac OS X -tietokoneillekin. Beta-versiot ovat reilun kahden kuukauden aikana saaneet runsaasti päivityksiä, ja on hyvin mahdollista, että viralliset versiot julkaistaan huomenna maanantaina tilaisuuden yhteydessä.

Night Shift lempeyttää iOS 9.3:ssa näytön värejä kellonajan mukaan

Night Shift iOS 9.3:ssa.

iPhonen ja iPadin iOS-käyttöjärjestelmän versio 9.3 tuo muutamia huomattavia uudistuksia, kuten Night Shift -tilan, joka ilta-aikaan vähentää näytön sinisen valon määrää, ettei käyttäjän luonnollinen unirytmi häiriintyisi näyttöä tuijotellessa. Suomalaisittain merkittävin uudistus on kuitenkin Siri-puheohjausapuri, joka viimein osaa myös suomea.

iOS 9.3:n lisäksi odotettavissa ovat watchOS:n versio 2.2 Apple Watchille, tvOS 9.2 neljännen sukupolven Apple TV:lle sekä OS X:n versio 10.11.4 Mac-tietokoneille.

Muuta uutta

Näillä näkymin Applen tilaisuudessa tullaan keskittymään vain edellä lueteltuihin mobiililaitteisiin ja käyttöjärjestelmiin. Osa Mac-tietokonemallistosta kieltämättä kaipaisi jo rautapäivityksiä, mutta sellaisia ei ole huhuissa liikkunut. On kuitenkin olemassa mahdollisuus, että muutamat laitteet saavat sisäänsä Intelin uusia Skylake-sarjan suorittimia.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. AndroidWindows

    Järki sanoo, ettei ainakaan huhujen valossa iPad Air 2:sta ole oikein isompaa järkeä päivittää tuohon uuteen, mutta kyllähän se syyhyttäisi, vaikken stylusta kaveriksi hommaisikaan. Varsinkin jos Applelle ominaisesti laitteet ovat lähes heti tilattavissa.