Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Testissä Galaxy S7:n kamera – tällaista jälkeä sillä saa aikaan

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Samsung Galaxy S7 edge kamera.

Mobiilikamerat ovat kulkeneet viimeisen kymmenen vuoden aikana pitkän matkan kuvanlaadussa ja puhelimet ovatkin nykyisin monille pääasiallinen työkalu kuvien ottamiseen. Jos Samsungin parin viikon takaisesta julkistustilaisuudesta voi jotain päätellä, ei trendi ole missään nimessä hiipumassa, vaan valmistajat taistelevat kilvan parhaimman kamerapuhelimen tittelistä. Yksi varteenotettavimmista ehdokkaista vuoden kamerapuhelimeksi on Galaxy S7, jonka suurimmat uudistukset näkyvät juuri kamerassa.

Verratuna aiempiin Galaxy-puhelimeen, on Galaxy S7 ottanut kameran osalta monella saralla takapakkia. Megapikseleitä takakamerasta löytyy vaatimattomat 12 kappaletta, mikä on vähiten sitten Galaxy S3:n. Myös ensimmäistä kertaa sitten alkuperäisen Galaxy S -mallin, takakamera ei kohoa lähes yhtään puhelimen takakuoresta. Numeroiden ja ulkoisen olemuksen puolesta kameran voisikin kuvitella olevan selvästi edeltäjiään huonompi.

Kun Galaxy S7:n kameraa testaa käytännössä, hälvenevät numeroiden synnyttämät ennakkoluulot nopeasti. Pienempi megapikselimäärä tarjoaa mahdollisuuden parempaan aukkosuhteeseen, joka vuorostaan parantaa kuvanlaatua hämärässä. Tekniikka on tuttu HTC:n takavuosien UltraPixel-kameroista, mutta sillä erotuksella, että Samsungin ratkaisu tarjoaa aidosti onnistuneen kokonaisuuden. Kirkkaassa päivänvalossa otetut kuvat ovat edelleenkin huipputasoa, mutta uusien ratkaisujen myötä parannukset näkyvät erityisesti hämäräkuvissa.

Parempien hämäräkuvien lisäksi toinen suuri parannus kamerassa on automaattitarkennus, joka toimii nyt lähes simultaanisesti. Siinä, missä Galaxy S6:n kamera vaati aina muutaman sekunnin tarkentaakseen kuvan, ei Galaxy S7:n kanssa vastaavanlaista viivettä esiinny. Ominaisuus korostuu erityisesti videokuvauksessa, jossa pitkät kuvantarkennusajat keskellä videota ovat aina enemmän tai vähemmän ongelmallisia.

Kokonaisuutena Samsung on ottanut kamerassa selvän askeleen eteenpäin, ja parantaa monilla osa-alueilla, joista Galaxy S6:tta kritisoitiin viime vuonna. Erot näkyvät muun muassa kuvien vähentyneessä kohinan määrässä ja paremmassa valotuksessa. Bonuksena Galaxy S7 tarjoaa myös kasan uusia ominaisuuksia, kuten live-panoraama-kuvat ja muutaman muun uutuuden, joiden hyödyllisyys riippuu pitkälti käyttäjästä. Joka tapauksessa Samsung on jälleen kerran onnistunut kameran kehityksessä loistavasti ja kamera tulee varmasti olemaan monille yksi painavimmista syistä puhelimen ostamiseen.

Galaxy S7:llä otettuja esimerkkikuvia on nähtävissä alta.

galaxy s7 testbilder 5 galaxy s7 testbilder2 galaxy s7 testbilder 3 galaxy s7 testbilder galaxy s7 testbilder 4

 

Artikkeli julkaistu yhteistyössä ruotsalaisen Mobil-julkaisun kanssa.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. JOKUNEN

  Mikä näissä kuvissa on niin ihmeellistä, että pitäis kyseinen puhelin hankkia?????? Kirkkaassa päivänvalossa kaikki otettu ja monella muullakin puhelimella saa yhtähyviä tai parempia!!!!

  • Kairaaja

   Kyllähän tolla luurilla loistavia kuvia saa, ei siinä mitään. Kyllä iphone jää kauas taakse, kohtahan sampalla on samaa tasoa kun mikkiksellä…

 2. Jani199107

  Mulle toi on riittävän hyvä kamera :)