Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Nokia paikanpäällä Mobile World Congressissa – esitteli uutta kamerateknologiaansa

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

NOKIA Logo

Vaikkei Nokialta nähty tai odotettu Mobile World Congress -messuille uusia matkapuhelimia, ei yhtiö malttanut jättää tilaisuutta käyttämättä ja esitteli omassa demopisteessään OZO-kameraansa. Kyse on Nokian Tampereen yksikössä kehitetystä virtuaalitodellisuuskamerasta, jonka kahdeksan eri linssiä kuvaavat materiaalia esimerkiksi VR-laseilla katsottavaksi. Tulevaisuudessa esimerkiksi jalkapallo-ottelu voitaisiin kuvata OZO-kameralla ja katsojat voisivat tarkkailla kenttää reaaliajassa kotisohvaltaan käsin.

Kuten käyttötarkoituksesta voi päätellä, ei itse kameraa ole suunniteltu kuluttajatuotteeksi, vaan markkinoinnin on tarkoitus keskittyä suurille mediayhtiöille sisällöntuotannon välineeksi. Tämä näkyy myös OZO:n hinnassa, joka Nokian viimeisimmän lausunnon mukaan tulee asettumaan noin 60 000 dollariin.

”Asiakkaamme tulevat olemaan ennen kaikkea tuotantoyhtiöitä, TV-yhtiöitä ja erilaisia viihdeteollisuuden yrityksiä”, kommentoi Nokian edustaja mobil.selle Mobile World Congressin demopisteellä.

Tänä vuonna julkaistava OZO on Nokian ensimmäinen projekti virtuaalitodellisuuden parissa ja samalla myös yksi harvoista matkapuhelinliiketoiminnan myynnin jälkeen julkistetuista uusista tuotteista. OZO:n rinnalla ainoa merkittävämpi tuotejulkistus on ollut vuonna 2014 esitelty Nokia N1 -tabletti, jonka myynnin laajentumisesti Suomeen ei vieläkään ole tietoa.

nokia_ozo

Nokia OZO Mobile World Congressin demopisteellä.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut