Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Inteliltä uusia PC-tikkuja – Windows 10 suoraan televisioon

Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tustustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!

Intel Compute Stick tuo Windows 10:n televisioosi tai videotykkiisi

Intel Compute Stick tuo Windows 10:n televisioosi tai videotykkiisi

Intel on esitellyt uuden sukupolven PC-tikut, jotka parantavat monilla osa-alueilla edeltäjiinsä nähden. Intel Compute Stick -laitteet muistuttavat ulkonäöltään paljon ensimmäistä Chromecastia. Compute Stickien avulla käyttäjä voi tuoda Windows 10 -käyttöjärjestelmän vaikka televisioonsa.

Yhtiö tuo markkinoille kolme uutta Compute Stickiä, jotka eroavat toisistaan sisukaluiltaan. Tasokkaimmassa versiossa on Intelin Core m5 vPro -suoritin, jonka tukena on mukavat neljä gigatavua RAM-käyttömuisita. 64 gigatavun tallennustilaa voi laajentaa tarvittaessa muistikortilla. Intel Core m3 -suorittimella varustettu vastaa suoritinta lukuun ottamatta Core m5 -versiota.

Edullisin Intel Compute Stick pakkaa sisäänsä Intel Atom x5 -järjestelmäpiirin, kaksi gigatavua RAM-muistia ja 32 gigatavua tallennustilaa, jota voi laajentaa muistikortin avulla.

Kaikissa Compute Stick -tikuissa on kaksi USB-porttia. Kahdessa kalliimmassa mallissa molemmat portit ovat USB 3.0:a, kun taas edullisemmassa versiossa toinen niistä on USB 2.0 -portti. Laitteet tukevat Wi-Fi- ja Bluetooth -yhteyksiä.

M-suorittimilla varustetut versiot tukevat Ultra HD -tarkkuutta, mutta Atom-versio tyytyy Full HD -tarkkuuteen. Kalliimmat mallit tukevat myös 3D-videoita 1080p -tarkkuudella.

Intel Compute Stick

Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tustustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!

Seuraa Mobiili.fitä

Kommentoi

Kommentit

 1. markku

  Wau!

  Nyt on mikkihiiri softa oikealla asialla. Nuo säästävät jo sähköäkin helposti 100-200Wh kun perinteisen sähköä urakalla rohmuavan pöytäkoneen voi jättää käyttämättä.

  Itse olen käyttänyt muutaman watin kuluttavaa Raspberry Pi 2 korttikonetta ison taulutelevision persuuksissa ja silläkin pärjää nettisurffailussa ihan kivasti.

  Raspberry Pi 2 korttikoneen sähkönsyöttö tulee television USB-portista ja kuva menee HDMI-kaapelia pitkin telkkariin. Käynnistyy aina automaattisesti kun telkkarin panee päälle. Pienemmistä PIP-kuvista voi katsoa samaan aikaan netissä surffatessa vaikka telkkarikanavia.

  Äänen saa vaihtumaan kumpaa haluaa enemmän kuunnella ja seurata.

  Toimii hienosti nettiselaimena eikä haittaa vaikka jotkut raskaammat multimediavideot hieman kankeasti pyöriikin.

  Hyvä ja halpa eikä tartte pelleillä virustorjunta softien kanssa. Linukassa on parasta kun ei tartte maksaa virusturvasta eikä sietää mikkihiirisoftalle ominaisia jatkuvia päivityksiä ja muita asennuksiin liittyviä boottaussulkeisia.

  • LaDeX

   Omalla kokemuksella tosin Ubuntu ainakin vaatii yhtämittaa boottia päivityksien suhteen :) Eikä virustorjunnoista ole koskaan tarvinnut maksaa. 4 vuotta sellainen on jo ollut sisäänrakennettunakin Windowsissa.

  • Kairaaja

   Juu hirveä homma bootata kone päivityksen yhteydessä. Miksi helvetissä pitäisi maksaa virustorjunnasta sun muustaku mukana on tarvittavat :D

Tuoreimmat jutut