Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Tällä tikulla saat Windows 8.1:n televisioosi

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Intel Compute StickMarkkinoille tulee jatkuvasti uusia älytelevisioita ja vanhoista televisioista tehdään älykkäitä. Esimerkiksi Googlen Chromecastin avulla käyttäjä voi katsella normaalista televisiosta YouTube -videoita tai elokuvia Netflixistä. Nyt Intel on esitellyt oman, kalliimman tikkunsa, jolla televisioon saa täysverisen Windows 8.1 -käyttöjärjestelmän. Yhtiö kertoo asiasta sivuillaan.

Intel Compute Stick on pieni tikku, jonka saa liitettyä televisioon HDMI-portin kautta. Tikun sisällä hyrrää yhtiön oma neliytiminen Atom -järjestelmäpiiri. RAM-muistia tikussa on kahden gigatavun verran ja tallennustilaa 32 gigatavua. Se on melko vähän Windowsille, mutta apuun tulee muistikorttipaikka, jonka avulla tallennustilaa voi laajentaa.

Vielä tässä vaiheessa Compute Stick hankkii virtansa USB-kaapelin kautta. Tulevissa versioissa virta hankittaisiin HDMI-portin kautta. Compute Stickissä on täysikokoinen USB 2.0 sekä tuki Wi-Fi:lle ja Bluetoothille

Intelin Compute Stickin hinnaksi kerrotaan 150 dollaria, joka vastaisi 125 euroa. Yhtiö kertoo, että saataville tulee myös halvempi Compute Stick Linuxilla varustettuna. Tällä olisi hintaa vain 90 dollaria eli noin 75 euroa. Linux-versiossa on kuitenkin vain gigatavu RAM-muistia ja kahdeksan gigatavua tallennustilaa. Laitteiden olisi tarkoitus tulla markkinoille lähiaikoina.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. espresso

    Heh, Odroid on edullinen Linux kkone

Tuoreimmat jutut