Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Akku lopussa? Nämä sovellukset kuluttavat eniten virtaa ja hidastavat puhelinta

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Akkujuttu 1

AVG Technologies on julkaissut uusimman Android App & Performance Trends -raporttinsa. Monien muiden seikkojen ohella tutkimus pyrki selvittämään eniten resursseja kuluttavat sovellukset. Joukossa on monia suosittuja sovelluksia, joiden virta- tai muistinälästä käyttäjien on varmasti hyvä tietää.

AVG nostaa raportissaan esiin resurssiahneimmat sovellukset neljässä kategoriassa: tallennustila, akkuvirta, dataliikenne ja yleinen suorituskykyvaikutus. Lisäksi sovellukset on jaettu käynnistyksen yhteydessä aukeaviin ja käyttäjän itse aukaisemiin tapauksiin. Samoin pelejä tarkastellaan erikseen.

Eniten akkua kuluttavat itsestään käynnistyvät sovellukset ovat pääasiassa erilaisia järjestelmäsovelluksia. Viiden kärki koostuu esimerkiksi päivitystyökaluista ja Google Play -palveluista. Mielenkiintoisesti kaikissa muissa kategorioissa ahnein itsekseen heräävä sovellus on Facebook. Se nappaa siis AVG:n mukaan eniten tallennustilaa ja dataliikennettä sekä vaikuttaa eniten laitteen suorituskykyyn yleisellä tasolla.

Eniten resursseja kuluttavat ja itsekseen käynnistyvät sovellukset vuoden 2015 loppupuolella

Eniten resursseja kuluttavat ja itsekseen käynnistyvät sovellukset vuoden 2015 loppupuolella

Käyttäjän käynnistämien sovellusten joukossa vaihtelevuutta on enemmän. Eniten tallennustilaa kuluttava sovellus on tutkimuksen mukaan Spotify. Akkua haukkaa tuntuvimmin Samsung WatchON ja eniten dataliikennettä vaatii Netflix. Yleisesti suorituskykyyn vaikuttaa yllättäen eniten Snapchat, joka löytyy myös data- ja akkuhirmulistojen sijoilta 2.

Akkuvirtaa, muistia ja muita resursseja syövät sovellukset 2015

Eniten resursseja kuluttavat ja käyttäjän käynnistämät sovellukset vuoden 2015 loppupuolella

Resurssiahneiden pelien listoilla hallitsevat Kingin ja Supercellin tuotokset. Virtaa imaisee tutkimuksen mukaan eniten Candy Crush Soda Saga ja laitetta yleisesti hidastaa eniten Clash of Clans.

Mikäli jokin puhelimesi osa-alue tuntuu toimivan heikosti, saattaa tilanne parantua karsimalla valikoimasta kaikkein ahneimmat sovellukset. Tarkemmin AVG:n tutkimustuloksiin voit tutustua yhtiön verkkosivuilla.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. automaatti

  Näyttö on suurin virrankuluttaja, sen kirkkautta voi säätää automaattisesti.

  Mutta kun näyttö on pimeänä, niin helpoin tapa hoitaa virrankulutusongelma on sulkea kaikki tarpeettomat datayhteydet. Ja tämäkin on helposti automatisoitavissa hyvällä Android-sovelluksella, joita Play-kaupassa on pilvin pimein.

  • pekko

   turha pitää älypuhelinta jos pelkää akun kuluvan,tääl sijainti,data,synkronointi,mese esim.. koko ajan pääl akkua menee 3-5% 8h ei oo mitään jarruja päällä, eli sampan a3 luuri hyvä on…

 2. LinuxTizen:)

  Itsellä Android järjestelmä vei eniten. No nyt iossi niin ei tartte enään latailla Play kaupasta turhia automatisoiva viruspesäkkeitä.

  • iPoni

   Ei sulla enää siihen olisi varaakaan… ;)