Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Tässäkö tyylitietoisen valinta älypuhelimeksi? Samsungin toisen sukupolven metallipuhelimet esillä vuotokuvissa

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Samsung logo kyltti

Viime aikoina Samsung-huhut ovat keskittyneet pääasiassa Galaxy S7 -lippulaivamalliin ja puhelimen mukanaan tuomaan Exynos-suorittimeen, jonka pitäisi olla yksi markkinoiden tehokkaimmista. Muut ensi vuonna julkaistavat Samsung-puhelimet ovatkin jääneet uutisoinnissa selvästi vähemmälle huomiolle, mutta nyt tietoja on tihkunut myös tulevista A-sarjan malleista. Tuoreet tiedot paljastuivat kiinalaisen Anzhou-sivuston yöllä julkaisemassa artikkelissa, jossa Samsungin toisen sukupolven Galaxy A5- ja Galaxy A7 -puhelimet olivat ensi kertaa nähtävillä vuotokuvissa.

Niille, joille Samsungin A-sarja ei ole ennestään tuttu kerrottakoon, että kyse on Galaxy-lippulaivamallien rinnalla tuotettavista high-end -malleista, jotka panostavat markkinoinnissaan erityisesti laadukkaisiin materiaaleihin. Näiltä osin A-sarjan puhelimet ovat jossain määrin verrattavissa iPhoneihin, sillä teknisten tietojen sijaan puhelimet keskittyvät enemmän yleiseen laadun tunteeseen ja Samsung markkinoi niitä tyylitietoisen kuluttajan valintana.

Muiden A-sarjan mallien tapaan, myöskään toisen sukupolven Galaxy A5- ja Galaxy A7 -mallit eivät varsinaisesti loista ominaisuuksillaan, sillä Anzhoun tietojen mukaan puhelimista löytyy varsin keskinkertaista tekniikkaa. Puhelimet poikkeavat myös designiltaan suuresti aiemmissa vuotokuvissa nähdystä Galaxy A9 -mallista, joka herätti monien mielenkiinnon ympäri käännettävän takakameransa ansiosta.

 

Samsung Galaxy A5

Tekniset tiedot:

 • Käyttöjärjestelmä: Android 5.1.1
 • Näyttö: 1920×1080 pikseliä, 5,2 tuumaa
 • Suoritin: Samsung Exynos 7 Octa (4×Cortex A53 + 4×Cortex A57)
 • Suorittimen kellontaajuus: 1,6 GHz
 • Grafiikkasuoritin: ARM Mali-T720
 • RAM-muisti: 2 GB
 • Tallennusmuisti: 16 GB
 • Takakamera: 13 megapikseliä, video FullHD (1920×1080 pikseliä)
 • Etukamera: 5 megapikseliä, video FullHD (1920×1080 pikseliä)

samsung_galaxy_a5 samsung_galaxy_a5_2

Samsung Galaxy A7

Tekniset tiedot:

 • Käyttöjärjestelmä: Android 5.1.1
 • Näyttö: 1920×1080 pikseliä, 5,5 tuumaa
 • Suoritin: neliytiminen Qualcomm Snapdragon 615
 • Suorittimen kellontaajuus: 1,5 GHz
 • Grafiikkasuoritin: Adreno 405
 • RAM-muisti: 3 GB
 • Tallennusmuisti: 16 GB
 • Takakamera: 13 megapikseliä, video FullHD (1920×1080 pikseliä)
 • Etukamera: 5 megapikseliä, video FullHD (1920×1080 pikseliä)

samsung_galaxy_a7 samsung_galaxy_a7_2

 

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Minä

  A5 oli jo aikaisemmin vuotokuvissa, Mobiilikin uutisoi siitä jo, A3 esiintyi samassa uutisessa.

  Mustana näyttää kyllä tyylikkäältä, A5 taitaa löytyä pian ainakin yhdeltä Mobiililaiselta ;) Näyttäisi siltä, että toivomani sormenjälkilukija löytäisi tiensä myös A5:een, ainakin kotinapin muodosta ja koosta päätellen.

  Itse en sanoisi ”varsin keskinkertaista”, vaan pikemminkin ”ylempää keskiluokkaa”Lisäksi oli mukavaa että Mobiili ehti julkaista uutisen nopeasti, Sammobilekaan ei tiennyt asiasta :) Ja muuten, A5:n teknisissä tiedoissa lukee Cortex A52, tarkoittanet varmaan

  • Minä

   Tarkoittanet varmaan A53.

   • Erik Österman

    Juurikin näin. Hyvä, että siellä ollaan tarkkoina. Uutista päivitelty.

 2. Sepi

  Shitsung no thanks!

  • iOSWindows

   Crapple & Microshit, no thanks!

   • nipsu

    Crapple, Shitsung & Microshit, no thanks. Pitäkää tunkkinne

 3. AndroidWindows

  Näille on turha joskus ensi kesänä tulevan 6.0 päivityksen jälkeen odottaa yhtään mitään. :D

  • Minä

   Jos edellisetkin A-sarjalaiset saivat/saavat kaksi isoa päivitystä (Lollipop & Marshmallow) niin eiköhän nämäkin saa kaksi isompaa… Ja voi olla, että Android-versio vaihtuu 6.0:aan ennen julkaisua.(Ts. näin on ennakoitu)

 4. Ejurr

  Olisi nyt ollut edes Snapdragon 618 tai 620.

 5. asioidentietäjä

  Aasianpuhelimet näyttävät kaikki samoilta. Ei enää Samsungia erota Huaweista taikka Htc:sta. Toista se oli ennen vanhaan kun vielä oli kunnon pohjoista designiä. Ei mokomat läpyskät minua kiinnosta. Ovatpahan vain pelkkiä mustia suorakulmioita, joissa hopeinen kehys ja musta takamus. Äkkiä katosi se ”unibody”- ihanne, muuten. Nämä ovat kaikki rakenteensa puolesta jopa kömpelöhköjä vastapainona ”tyylikkyydelleen”, joka on sekin kyseenalaista.

  Samsung myy massalle massaa. Nerokas strategia, joka toimii lähes varmasti. Maapallo pyörii ja lampaat laiduntavat. Tien pää tosin saattaa piillä järkyttävän lähellä, sillä muutkin bulkkituottajat ovat keksineet tehdä identtisen näköistä tavaraa kilpailukykyisempään hintaan. Varjopuolena on se pieni omatunnon pistos niistä työläisistä kiinalaisissa ja vietnamilaisissa hikipajoissa, joissa näitäkin muodin ihmeitä kootaan. Suuryritysten voitot kerätään heidän selkänahastaan. Toiset yritykset myyvät pienemmällä katteella, jolloin hinta on kilpailukykyisempi. Suun mätä hammas, joka on tullut tunnetuksi Iphone- puhelimellaan, käärii korkeat katteet samasta tavarasta, jota kiinalaiset myyvät polkuhintaan. Samsungkin käärii varsin meheviä katteita tuotteistaan, mutta olisi suotavaa katteiden vastineeksi saada parempaa designiä.

  • Erik

   Oikein muuten, paitsi että Aasia-sanan voi jättää pois ja todeta, että kaikki älypuhelimet näyttävät samoilta. Oikeastaan kuluttajan kannalta ihan hyvä. Ei tarvitse tylsää alaa seurata, riittää kun käy kaupasta puhelimen muutaman vuoden välein.

 6. AndroidWindows

  Konkka Samsungin konkka tuotteet. *oikea*

Tuoreimmat jutut