Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Samsung ja Qualcomm kilpasilla: 600 megan nettiyhteydet ja 28 megapikselin kamerat tuettuina ensi kevään lippulaivamalleissa

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Samsung logo

Samsungilla ja Qualcommilla on ollut takanaan kiireinen viikko uutuussuorittimien esittelyssä. Ensin Qualcomm paljasti paljon huhutun Snapdragon 820 -suorittimensa ja heti perään Samsung julkisti oman Exynos 8990 -suorittimensa. Varsinkin ensiksi mainittu Snapdragon 820 tulee todennäköisesti löytymään useimmista uusista lippulaivamalleista, kun taas Exynos 8990:tä voidaan odottaa lähinnä Samsung Galaxy S7:n Aasian ja Yhdysvaltojen malleihin.

Mitä tekniikkaan tulee, pitäisi sekä Samsungin että Qualcommin piirien tukea 4K UHD -tarkkuudella toimivia näyttöjä ja 4G-yhteyksiä jopa 600 Mbit/s latausnopeuteen asti. Koska lähetysnopeudet ovat niin ikään tuettuina 150 Mbit/s asti, ei datansiirron pitäisi olla lähitulevaisuudessa ainakaan puhelinten tekniikasta kiinni. Mielenkiintoisena yksityiskohtana Qualcomm on myös ilmoittanut Snapdragon 820:n tukevan 28 megapikselin kamerakennoja, joten valokuvauksenkin saralla ylimääräisille pikseleille on vielä tilaa.

Vähemmän yllättävästi sekä Samsung että Qualcomm mainostavat uusien suorittimien olevan selvästi edeltäjiään tehokkaampia sekä tarjoavan parempaa hyötysuhdetta virrankulutuksessa. Parhaassa tapauksessa ensi vuonna julkaistaviin puhelimiin voikin odottaa astetta parempaa akkukestoa sekä parempia grafiikoita muun muassa mobiilipeleihin. Uuden Adreno 530:n myötä Qualcomm lupaileekin grafiikoiden lähentelevän ”fotorealistista tasoa”, johon tosin kannattaa suhtautua terveellä ennakkoluulolla.

Kummankin suorittimen tarkemmista teknisistä yksityiskohdista voi lukea Samsungin ja Qualcommin virallisilta nettisivuilta.

LG G Flex 2:ssa käytetyn Snapdragon 810 -piirin ongelmat saivat LG:n kehittämään omaa piiriä.

Nykyinen Snapdragon 810 -piiri on käytössä useimmissa tämän vuoden lippulaivamalleissa. Kuvassa LG G Flex 2.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. AndroidWindows

    Hyvä Qualcomm! *aito*

  2. Haramm

    Ei tuossa mitään järkeä. Vähään aikaan ei mitään iloa noin nopeasta modemista, kun ei Suomessa esim. ole lte-taajuuskaistaa niin paljoa, että hyödyttäisi.

Tuoreimmat jutut