Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Nexus 5X:n ja 6P:n mysteeri ratkesi – Mitä nimien kirjaimet oikein tarkoittavat?

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Nexus 5X

Nexus 5X

Google julkisti tällä viikolla kaksi uutta Nexus-puhelinta. Nexus 5X on kaksi vuotta sitten julkaistun Nexus 5:n henkinen seuraaja. Nexus 6P taas korvaa viime vuoden Nexus 6 -mallin. Monet ovat kuitenkin ihmetelleet, mitä numeroita seuraavat kirjaimet X ja P oikein tarkoittavat. Nyt Google on paljastanut nimipolitiikan syyt.

Nexus 5X

Nexus-logo 5X:n takakuoressa

Uudet Nexus-puhelimet kehittänyt Google-tiimi vastasi tiedusteluun Reddit-palvelussa. Tiimin mukaan Nexus 5X:n X-kirjan symbolisoi Nexus-brändin ydintä. Ajatus on nähtävissä Nexus-logossa, jossa x-kirjaimen keskustaa on korostettu jättämällä se avoimeksi pisteeksi. Samalla itse x-kirjain on Nexus-nimen keskellä.

Nexus 5 onkin hyvin mahdollisesti laitesarjan historian pidetyin puhelin, joka tarjosi puhtaan Android-kokemuksen lisäksi loistavan hinta-laatusuhteen. Nexus 5X pyrkii täyttämään edeltäjänsä saappaat, vaikka esimerkiksi Euroopassa laitteen hinta vaikuttaa nousevan tuntuvasti alkuperäiseen vitoseen nähden.

Nexus 6P:n P-kirjaimella ei sen sijaan ole näin korkealentoista taka-ajatusta. P tulee kehitystiimin mukaan yksinkertaisesti sanasta ”premium”. Nexus 6P:lle nimi toki sopii, sillä kyseessä on ensimmäinen täysin metallikuorinen Nexus-puhelin.

Nexus 6P

Nexus 6P

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut