Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Nexus 6P:ssä on todella hyvä kamera – nappasi kakkossijan testissä

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Nexus 6P

Useimmille markkinoille Nexus 6P saapuu kolmessa värissä

Google esitteli eilen uudet Nexus 6P- ja Nexus 5X -älypuhelimien lisäksi muun muassa uuden tabletin, uudet Chromecastit ja Android 6.0 Marshmallowin. Älypuhelimien kameroiden testaukseen erikoistunut DxOMark on julkaissut testauksensa tuloksen Nexus 6P:stä. Tulos on Nexukselle varsin mieluinen, sillä se sijoittuu kakkossijalle DxOMarkin testissä – sen edellä on ainoastaan Galaxy S6 edge. Nexus 6P:ssä on 12,3 megapikselin kamera Ultra HD -videotallennuksella.

DxOMark arvostelee testissään erikseen videokuvauksen ja still-kuvauksen. Pisteitä jaetaan nollasta sataan ja eri osa-alueiden keskiarvo annetaan tulokseksi. Tarkkailtavia osa-alueita ovat muun muassa kohina, automaattinen tarkennus ja kuvan värit.

Nexus 6P:n tulokset DxOMarkin testissä

Nexus 6P:n tulokset DxOMarkin testissä

Still-kuvien osiosta Nexus 6P saa 86 pistettä sadasta. Videokuvauksesta saa taasen 79 pistettä ja kokonaisarvosanaksi DxOMark ilmoittaa 84 pistettä, jonka avulla se kiilaa LG G4:n eteen pisteen turvin listan toiseksi. Galaxy S6 edge sai yhteensä 86 pistettä.

Testin perusteella voidaan siis odottaa, että Huawein valmistaman Nexus 6P:n kamera tuottaa varsin hyvää jälkeä. Alta voit katsoa vielä Nexus 6P:llä otettuja esimerkkikuvia, jotka Google on julkaissut verkkosivuillaan. 

Nexus 6P

Nexus 6P 4

Nexus 6P 3

Nexus 6P 2

Nexus 6P 1

 

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hannes

  Nexus 6, Iphone 6, Galaxy s6, Iphone 6s, Nexus 6p, galaxy s6 edge, Iphone 6+, Iphone 6+…en ihmettele jos joku menee sekasin…

  • HH

   Minä en ainakaan.

 2. Keijjo

  Ilman OISta jää kauppaan, isompi pikselikoko ei todellakaan pysty fyysistä kuvanvakautusta korvaamaan. Tulee niin paljon otettua videoita lapsista, että videoiden kuvanlaatu on tärkeä.

 3. N5,5.1(XtraSmooth,FrankoKernel)

  ”Ilman OISta jää kauppaan, isompi pikselikoko ei todellakaan pysty fyysistä kuvanvakautusta korvaamaan.”

  No eihän sitä pysty oikein korvaamaan millään.

  Joku enemmän valokuvauksesta tietävä voisi hieman valaista, onko nämä kuvat edes oikeasti otettu samalla kameralla(/mahdollisella putkella)? Kun vertaa ensimmäistä ja toista kuvaa, toisessa on voimakas syväterävyys ja ensimmäisessä taas penkin punokset näkyy selvästi. Vielä voimakkaampi ero on tuolla Googlen sivulla, kun vertaa tuota ensimmäistä kuvaa tuohon kuvaan, jossa mies pitelee kukkaa. Kukan ja kahvikupin etäisyys lienee melkolailla sama, mutta kukkakuvassa jo miehen polvien kohdalla näkyy selkeää syväterävyyttä, jonka voisi olettaa olevan saman matkan päästä selvästi näkyvästä lattiasta kahvikuppikuvassa. Ja tuossa kolmen naisen kuvassa huvipuistossa täustalla näkyy selkeästi laitteen rungossa olevat niitit.

  Jos oikeasti on nexulla otettuja kuvia, niin pyörrän puheeni huonosta kamerasta. Tuo iltakuva, jossa näkyy kuu vasemmassa yläkulmassa, on aika jäätävä kännykkäkameralle. Kohinaa ei ole juuri ollenkaan ja kuukin näkyy olevan selkeästi sirppinä.

  Mutta, se OIS, se OIS…

 4. Arvuuttelija

  No aina on olemassa Lumia 950 jossa on Zeiss ja se OIS. Älkääkä taas valittako et ku siinä on se Windows. Mitä sitte. Jos ei kelpaa ni ostakaa sitten se iänikuinen Samsung S6. Siinäkin on OIS.

Tuoreimmat jutut