Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Millä suomalaiset surffaavat eniten? Tässä suosituimmat mobiiliselaimet maittain

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Iso-Britanniassa toimiva Gadget Lab on julkaissut mielenkiintoista infografiikkaa, jossa listataan eri maiden suosituimmat mobiiliselaimet. Tietoa löytyy kaikkialta maailmasta, kuten Amerikasta, Aasiasta, Lähi-Idästä, Afrikasta ja tietysti Euroopasta.

Lukijoitamme kiinnostanee luonnollisesti, miltä Suomen tilastot näyttävät. Gadget Labin mukaan Pohjoismaissa pidetään Applen selaimesta, sillä Safari on käytetyin Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Kaikkein suurimman pesäeron selain ottaa Tanskassa, jossa Safari vastaa lähes 73 prosentista maan mobiililiikenteestä.

Googlen Chrome taas vie voiton esimerkiksi Espanjassa, Puolassa, Saksassa ja Kreikassa. Itävallassa Chrome-liikenteen määrä on lähes kaksinkertainen Safariin verrattuna.

Amerikan mantereella Safari on erityisesti yhdysvaltalaisten suosiossa. Vastapainoksi Chrome näkee enemmän liikennettä lähes kaikkialla muualla, kuten Kanadassa ja Etelä-Amerikan valtioissa.

Myös muualla maailmassa tilanne on paljolti kaksinkamppailua. Listoilla ovat kyllä mukana esimerkiksi Android Browser, Firefox ja jopa Internet Explorer Mobile, mutta useimmiten niiden käyttöaste on Chromeen ja Safariin verrattuna pientä. Poikkeuksen tekee kaikkein näkyvimmin Vietnam, jossa Android Browser nappaa Gadget Labin mukaan huimat 83,96 prosenttia liikenteestä. Tarkemmin eri maanosien ja maiden tilastoihin voit tutustua alle liitetyn kuvan avulla.

Suosituimmat mobiiliselaimet eri puolilla maailmaa

Suosituimmat mobiiliselaimet eri puolilla maailmaa

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. abcdef

  Historian painolasti näkyy: IE mobile suomessa 12%… Kuvastaa hyvin Suomen jämähtänyttä ilmapiiriä ja yleistä Redmond palvontaa. No, aika hoitaa tämän ongelman.

  • juho

   IE Mobile on Windows Phonen oletusselain. WP on Suomessa huomattavasti suositumpi kuin muualla maailmassa.

 2. Einari

  Nopea johtopäätös: Applen omistajilla on erittäin paljon aikaa nettisurffailuun. Ehkä se jopa kuuluu työnkuvaan monessa ammatissa.

  • Einari

   Siis Applen ”omistajilla” tarkoittaa ”laitteiden omistajilla/käyttäjillä” …

  • Vili

   Johtopäätös: kalliimmilla laitteilla webbi kokemus on huomattavasti miellyttävämpi.

   Jos nyt Suomessakin suurin määrä android luureista on satkun luureja mitä myydään (myyntilistojen perusteella) niin onhan se sanomattakin selvää, että todennäköisesti kalliin luurin käyttäjät nauttii huomattavasti enemmän siitä nettiselailusta, on se sitten kallis windows/android tai iPhone luuri. Tabletteja tietenkään unohtamatta, mistä varmaan suuri osuus safarin tilastoa tulee.

   Plus kalliimmilla luurin omistajilla on todennäköisesti myös nopeammat nettiliittymät jne.

   • Einari

    Osittain noin, mutta esimerkiksi itselläni nettikäyttö on ollut aika lailla vakio laitteesta riippumatta. Nykyisillä paremmilla laitteilla netissä menee ehkä vähemmän aikaa, koska ne harvat asiat hoituvat aiempaa nopeammin.

    • Vili

     Mulla taas nettiselaus moninkertaistu kun siirryin puhelimesta ja tietokoneesta iPadiin, koska nykyään lähes kaikki selaus tapahtuu iPadilla.

 3. Hannes

  Mikä ”Android selain” Chrome vai?

  • SyäyS

   mobiili.fi/2013/11/21/google-poisti-perusverkkoselaimen-android-kitkatista-tilalle-chrome-tai-valmistajan-oma/ katsoppa tuolta

   • Hannes

    Niinhän se oli! Tosta vAn kun oon niin pitkä aika :0

Tuoreimmat jutut