Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Google helpottaa Android-sovellusten testaamista

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Google PlayBeta-testaaminen on tärkeä vaihe missä tahansa ohjelmistokehityksessä, ja erityisesti Android-sovellusten kohdalla niiden testauttaminen käyttäjillä on ensiarvoisen tärkeää, koska Android-laitekanta on varsin laaja. Millään sovelluskehittäjällä ei ole mahdollisuuksia testata itse sovellustensa toimimista niillä lukemattomilla erilaisilla laitteilla, joilla ihmiset sovelluksia käyttävät. Niinpä Google kaksi vuotta sitten toi kehittäjille mahdollisuuden julkiseen beta-testaamiseen. Kehittäjät saattoivat Google+:n tai Google-ryhmien kautta antaa innokkaille Android-käyttäjille mahdollisuuden testata sovelluksia ennen niiden virallista julkaisua ja samalla karsia niistä löytyneitä vikoja. Nyt Google aikoo helpottaa julkisen beta-testauksen toteutusta.

Google kertoo Android-kehittäjien blogissa, kuinka se tarjoaa uusia mahdollisuuksia sovellusten beta-testaukseen. Kun aiemmin Google+:n tai Google-ryhmien kautta toteutettu testaus vaati vapaaehtoisilta testaajilta useita kevätjuhlaliikkeitä, voi testaamiseen jatkossa osallistua yhdellä klikkauksella. Sovelluskehittäjät voivat halutessaan julkisesti tai sähköpostin välityksellä lähettää linkkejä, joilla pääsee mukaan testaukseen. Lisäksi kehittäjät voivat rajata, kuinka moni testiin pääsee mukaan. Myös entisiä Google+:lla tai Google-ryhmillä toteutettuja testaamisia voi jatkaa, tai kehittäjä voi halutessaan siirtyä uusiin tapoihin ja silti säilyttää jo olemassa olevat testaajaryhmät.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut