Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Windows Phonen nettiselaimessa aukko yli puoli vuotta paikkaamatta

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Internet ExplorerVuosittainen Pwn2Own-kilpailu paljasti kahdeksan kuukautta sitten haavoittuvuuden Windows Phonen Internet Explorer Mobile 11 -selaimessa, mutta Microsoft ei vielä tähän päivään mennessä ole haavoittuvuutta korjannut.

Kilpailussa Windows Phone pärjäsi kilpailijoitaan paremmin, sillä vaikka internetselaimesta löytyi aukko, ei sen kautta ollut mahdollista päästä käsiksi itse käyttöjärjestelmään tai laitteen muihin tietoihin. iOS- ja Android-laitteet sen sijaan murrettiin perusteellisemmin. Internet Explorerin kohdalla murtautuja pääsi käsiksi selaimen evästeisiin, mutta koska selain toimii muusta käyttöjärjestelmästä erillisessä ”hiekkalaatikossa”, ei murtautuja päässyt pureutumaan syvemmälle käyttöjärjestelmään. Pääsy eväisteisiin mahdollistaa kuitenkin esimerkiksi verkko-ostosten teon väärillä käyttäjätunnuksilla.

Ilmeisesti Microsoftilla ollaan katsottu, että ”hiekkalaatikko” toimii riittävän hyvin, ettei aukkoa ole ryhdytty paikkaamaan, vaikka aukosta on uutisoitu muun muassa WMPowerUser- ja ArsTechnica-sivustoilla. Saattaakin olla, että Microsoftilla on päätetty olla paikkaamatta aukkoa vanhassa selaimessa, kun Explorerin korvaava uusi selain Edge tekee hiljalleen tuloaan. Windows 10:n mukana saapuvan Edge-selaimen on määrä parantaa tietoturvaa monin tavoin. Tällä hetkellä on kuitenkin vielä epäselvää, millä aikataululla uusi käyttöjärjestelmä ja selain ovat saapumassa ja miten eri puhelinmallit päivityksiä saavat.

Paikkaamattomasta aukosta uutisoi WMPowerUser.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. Näin! Vaikka selaimessa on reikä, vaikutukset ovat mitäänsanomattoman olemattomia ja vaarallisia verttatuna Android & iOS reikiin, jossa kaikki tiedot ovat vaarassa ja kännykästä tulee bottispämmipommi. MUHAHAHHA!

Tuoreimmat jutut