Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Apple Payn eurooppalainen versio törmää maksukattoon

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Apple Pay

Apple Pay

Apple ilmoitti eilen, että sen Apple Pay -mobiilimaksujärjestelmä harppaa kesän aikana Eurooppaan, kun järjestelmä otetaan heinäkuussa käyttöön Iso-Britanniassa. Useimmat brittipankit ovat mukana kuviossa, mutta eurooppalainen lähimaksujärjestelmä asettaa Apple Paylle omat rajoitteensa.

Apple Pay hyödyntää NFC-lähilukuteknologiaa, mikä tarkoittaa, että iPhone 6:n tai 6 Plussan sekä Apple Watchin omistajat voivat maksaa hyvin pitkälti samoilla maksupäätteillä, jotka jo nykyisellään hyväksyvät maksuja etäluettavilta maksukorteilta. Ongelmana on, että useimmat nykyisin käytössä olevat päätteet hyväksyvät enintään 20 punnan maksuja kerrallaan, kun käytössä on etäluettava kortti. Suomessahan vastaava raja on 25 euroa.

Useimpien nykyisten maksupäätteiden kohdalla Apple Pay joutuu siis tyytymään samaan 20 punnan kertamaksukattoon kuin etäluettavat kortitkin. Rajaa ollaan syyskuussa nostamaan 30 puntaan, mutta sitä isommat ostokset täytyy edelleen hoitaa perinteiseen tapaan kortin sirulla ja tunnusluvulla. Applen maksujärjestelmä käyttää sormenjälkeä (tai Apple Watchin kohdalla jatkuvaa ihokosketusta) käyttäjän tunnistamiseen, eli se voisi siltä ostin vastata tunnusluvun näpyttelyä päätteeseen, mutta useimmat nykyisin käytössä olevista päätteistä on silti suunniteltu huolimaan enintään 20:n, tai jatkossa 30:n, punnan kertamaksuja.

Ongelma varmastikin ratkeaa ajan myötä, sillä uusimmilla päätteillä Apple Payllä on mahdollista maksaa isojakin kertamaksuja, ja jossain vaiheessa liikkeet joka tapauksessa joutuvat päätteitään uusimaan, mutta sitä odotellessa saattaa monta kertaa tulla käyttäjille vastaan jokseenkin hölmö maksukatto.

Apple Payn rajoitteista kertoi The Guardian.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Juhannuspukki

  No joo-o… toivottavasti tuosta on päästy eroon tuon palvelun rantautuessa suomeen

 2. Jukkis

  Tämähän ei tietyllä tavalla pidä paikkaansa.

  Ainakin suomessa päätteille voidaan asettaa erikseen se raja jolloin pääte lähtökohtaisesti edes tarjoaa Contactless mahdollisuutta. Tietysti riippuen päätteen softasta / päätteestä.

  Tosin myös korteissa tämä esto on myös mahdollinen jos pankki on sen halunnut lisätä. Useammat suomalaiset kortit eivät tätä ”kattoa” sisällä.

 3. juujika

  Must toi rajoite on hyvä, mulla ostokset harvoin ylittää tuon summan.

Tuoreimmat jutut