Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Pieni iPhone jälleen huhuissa – tulossa ensi vuoden alussa?

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

iphone screen sizesHuhu neljätuumaisella näytöllä varustetusta iPhonesta nostaa jälleen päätään. Sen jälkeen kun Apple viime syksynä esitteli 4,7- ja 5,5-tuumaiset iPhonet, on huhuja uudesta, pienestä iPhonesta liikkunut suuntaan ja toiseen. Viimeisimmän huhun mukaan uutta mallia voitaisiin odottaa ensi vuoden alussa ilmestyväksi.

G4Games kertoo huhuista, joiden mukaan taiwanilainen AU Optronics olisi yksi useista näyttövalmistajista, joka alkaisi toimittaa näyttöjä uuteen neljätuumaiseen iPhone-malliin. Näyttötoimittajia Applella olisi useita niin Taiwanista kuin Kiinasta ja Koreastakin. Uusi malli ei kuitenkaan olisi tulossa vielä tänä vuonna, vaan sen julkaisu saattaisi tapahtua ensi vuoden ensimmäisellä neljänneksellä, eli maaliskuun loppuun mennessä.

Huhuun on syytä suhtautua suurella varauksella. Apple on onnistunut tahkoamaan isoilla iPhone-malleilla varsin vakuuttavia myyntilukuja, ja vaikka pienemmilläkin puhelimilla on omat kannattajansa, ei Applella välttämättä riitä mielenkiintoa kehittää enää uutta puhelinmallia pienellä näyttökoolla. Yksi mahdollisuus olisi käyttää iPhone 5S:n tekniikkaa uusissa kuorissa, mutta ensi vuoden alussa kyseinen malli edustaisi kuitenkin jo lähes puolitoista 2,5 vuotta vanhaa tekniikkaa.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Nexus

  ”Yksi mahdollisuus olisi käyttää iPhone 5S:n tekniikkaa uusissa kuorissa, mutta ensi vuoden alussa kyseinen malli edustaisi kuitenkin jo lähes puolitoista vuotta vanhaa tekniikkaa.”

  Tämä ei tunnu olevan Applen laitteiden kohdalla suurikaan ongelma kun iphone 4S:ää, 5:tä ja 5C:tä myydään aivan sujuvasti vieläkin monessa paikassa. Miksei siis 5S:ääkin tuupattaisi surutta vielä pari vuotta markkinoille. Kyllähän se Pekka Peruskäyttäjälle on ihan soiva peli vielä nykyäänkin, jos muuten on valmis elämään IOS:n kanssa ja haluaa pikkuruisen näytön.

  • Vili

   IPhone 5S on tosiaan edelleenkin erittäin käypä luuri jos näytön koko ei ole ongelma. Pyörittää kaikkea hienosti ja sulavasti, hyvä todella nopea kamera, uusin softa sisällä, tulee samaan iOS9:n sisältää sormenjälkitunnistimen tukee Apple watchia jne. 5S:llä moni pärjää vielä vuosia mikäli softa ei hidastu päivitysten myötä, toistaiseksi ainakin pysyny vikkelänä.

 2. Jake123

  …hmmm… Tuota noin. Tiedän kyllä, että ’ynnä’lasku on joillekin kovin vaikeaa. Niinkuin esim tän artikkelin/jutun ’kirjoittajalle’ tai kääntäjälle, tms… Mutt ensi vuoden maaliskuussa ko 5s:n tekniikka ois kyllä jo 2,5 vuotta vanhaa…

  • Toni

   Hyvä että matikka sujuu paremmin kuin kirjoittaminen!

  • Janne Laakso

   ”Kirjoittaja” (huom. lainausmerkit, ei heittomerkkejä) kiittää tästä rakentavasta palautteesta. Korjataanpa tuo.

 3. Vili

  ” ja vaikka pienemmilläkin puhelimilla on omat kannattajansa, ei Applella välttämättä riitä mielenkiintoa kehittää enää uutta puhelinmallia pienellä näyttökoolla. ”

  No kyllä luulisi kiinnostavan jos sillä saadaan useiden miljoonien myynti edelleen. Jos nyt katsotaan vaikka meidän suomen operaattorien top myyntilistoja niin suurinosa listan luureista nimenomaan on pieniruutuisia, eli pienet näytöt kyllä löytää edelleen ostajat.

Tuoreimmat jutut