Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Näin Apple aikoo uudistaa iPad-mallistoa

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Apple iPad Air 2

Apple iPad Air 2

Applella työskennellään ahkerasti iPad-malliston uudistusten parissa. Nykyaikaisten taulutietokoneiden buumin aloittaneiden iPadien myyntilukemat ovat hiljalleen hiipuneet, joten uusia jippoja tarvitaan.

Yksi monien odottama uudistus on jaetun ruudun moniajo, jossa näytöllä voidaan ajaa kahta sovellusta samanaikaisesti. Tätä uudistusta odotettiin jo viime vuonna, ja viitteitä siitä löytyikin iOS 8 -käyttöjärjestelmän varhaisista testiversioista. Ominaisuutta ei kuitenkaan saatu viimeisteltyä julkaisukuntoon iOS 8:n julkaisuun mennessä, joten toiminto oli määrä tuoda iOS:n versiossa 8.1. Tämä suunnitelma meni kuitenkin uusiksi, kun Apple keskitti enemmän ohjelmistopuolen resursseja viimeistelemään uusien iPhone-mallien ja Apple Watchin käyttöjärjestelmiä. Nyt jaetun ruudun moniajon sanotaan olevan tulossa tänä vuonna. Lähteiden mukaan Apple on aikeissa esitellä toimintoa iOS 9:n esittelyn yhteydessä ensi kuussa, nykyisiä iPad-malleja käyttäen, mutta on olemassa mahdollisuus, ettei toimintoa saada viimeisteltyä ajoissa kesäkuun esittelytilaisuuteen. Vaihtoehtona on myös, että toiminto esitellään vasta syksyllä uusien iPad-mallien myötä.

Applelta on myös odotettu nykyisiä isompaa, yli 12-tuumaisella näytöllä varustettua iPad-mallia. Tiettävästi tulossa on iPad Air 2:n pohjalta tehty iso versio, mutta sen julkaisuajankohtaa ei ole vielä lyöty lukkoon. Lähteiden mukaan Applella on aikeissa jatkojalostaa iOS-käyttöjärjestelmää hyödyntämään isompaa näyttöä, ja tulossa saatta olla myös tuki USB-lisälaitteille.

iOS 9 -käyttöjärjestelmä on lähteiden mukaan tuomassa myös tuen useille käyttäjätileille. Näin esimerkiksi perheenjäsenet voivat jakaa perheen yhteisen iPadin niin, että jokaisella käyttäjällä on käytettävissä omat sovelluksensa ja tilitietonsa. Tätä ominaisuutta ei kuitenkaan välttämättä nähdä vielä kesäkuussa iOS 9:n esittelyn yhteydessä, vaan se saattaa tulla syksyllä esimerkiksi iOS:n versiossa 9.1 tai 9.2, kun uusia iPad-malleja esitellään.

iPad-huhuista uutisoi 9to5Mac.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Jeppe

  Miten tabletteja voisikaan enää mennä samoja myyntimääriä kuin kolme-neljä vuotta sitten kun kenelläkään ei vielä ollut sellaisia! Nyt kun ihmisillä on tabletteja ja niitä käytetään 5-6 vuottakin niin luonnollisesti uusien myyntimäärät pienenevät, markkinat ovat normalisoituneet!

 2. juujika

  Reilusti uudistuksia ja etenkin parannuksia akun kestoon ja tehoon jne. sit ostan ekan tablettini.

  • akzuh

   Kauankohan akku sitten pitäisi kestää? Air2 /mini3 ainakin kestää paremmin kuin hyvin, riittää pitkällekkin lennolle. 10h surffausta wifissä, 9h mobiilissa ja 10h leffan kattelua jne.

  • Virtanen

   Milläs perusteella odotat reilusti uudistuksia ja parannuksia, jos et ole ensimmäistäkään tablettia vielä omistanut? Esimerkiksi iPad Air 2 on varsin tehokas tabletti, jonka akku riittää hyvin kaikenlaiseen touhuun.

  • Vili

   Akkukesto ainakin iPadissa on nykyisellään jo älyttömän hyvä. Joka toinen päivä taidan ladata keskimäärin ja käytän laitetta todella paljon. Kevyemmällä käytöllä varmaan pääsee helposti 4-5 päivää.

   Eikä Airista kyllä tehotkaan kesken ole loppuneet, kaikkea pyörittää mitä koittaa.

 3. Vili

  Ihmettelen mikä siinä useamman käyttäjän tilissä näin kauan kestää, se kun olisi erittäin hyödyllinen ja varmasti toivottu ominaisuus varsinkin perheissä joissa moni käyttää samaa iPadia.

  Jaettua moniajoa en ole osannut kaivata, enkä näe sitä oikeen mukavana käyttää päivittäisessä käytössä. Ehkä erittäin harvoin voi olla hyötyä.

  Mielenkiintoista nähdä saako Apple toteutettua sen elegantilla ja tyylikkäällä tavalla, jos miettii esim androidin vastaavaa niin todella tökerösti ja kankeastihan se on toteutettu vaikka asiansa hoitaakin.

  • Jonahan

   iOS:ssa sellaista ei ole ollut, joten on ihan ymmärrettävää, että se vaatii kohtuullisen suuren jumpan liittyen esim. siihen mihin dataa tallennetaan ja käyttäjän vaihtoon menevän aikaan ja siihen käyttöliittymään tarvinnee kiinnittää huomiota.

   Ja ominaisuutena se on sen verran marginaalinen, suurin osa iOS laitteista on puhelimia, ne ovat lähtökohtaisesti yksilöllisiä. Ja kun ominaisuutta ei ole saadaan enemmän iPadeja myytyä. Eli on monta muuta juttua jotka priorisoituvat korkeammalle.

 4. Merkitys

  Otsikko on ”Näin Apple aikoo uudistaa iPad-mallistoa”, mutta uutisen sisältö on kokonaan iOS:ään liittyvää asiaa. No ok, onhan siinä maininta uudesta isommasta iPadistä, mutta ei sitten muuta

  • Janne Laakso

   Tarkoitatko, etteivät käyttöjärjestelmän muutokset millään tavalla vaikuta laitteiden käyttöön?

Tuoreimmat jutut