Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Mikä ihmeen värispektrisensori? LG selventää huippupuhelimensa kameran ominaisuuksia

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

LG G4

LG G4

LG esitteli tänään odotetusti uuden LG G4 -lippulaivaälypuhelimensa. Yhtiö hehkutti erityisesti puhelimensa näyttöä ja kameraa. Nyt LG kuitenkin hieman selventää kameran hienoja ominaisuuksia, joista kuluttajat eivät välttämättä tiedä juuri mitään.

F/1.8 -aukkosuhde, lasertarkennin, värispektrisensori, 1/2,6 tuuman kenno ja optinen kuvanvakain… Siinä on paljon hienoja sanoja, mutta mitä ne käytännössä tarkoittavat.

Uuden värispektrisensorin (englanniksi color spectrum sensor) avulla kamera kykenee ottamaan paremmin luonnollisia kuvia. Sensori mittaa valon aallonpituuksia, minkä avulla värit voidaan pitää luonnollisina. Sen avulla myös muutetaan valkotasapaino tarvittaessa luonnollisimpaan vaihtoehtoon.

”Värispektrisensorin ansiosta kuviin tallennettu maisema näyttää samalta kuin paljaalla silmällä. Punainen ei enää muutu oranssiksi tai päinvastoin”, LG:ltä kerrotaan.

Erikokoisia aukkosuhteita

Erikokoisia aukkosuhteita

Optinen kuvanvakain vakauttaa kuvaa mekaanisesti. Sen avulla käyttäjä voi ottaa valoisia kuvia myös hämärissä olosuhteissa, koska kuvaan ei synny heilahdusta, vaikka valotusajat olisivat pidemmät. F/1.8 -Aukkosuhde tarkoittaa valovoimaista kameran aukkoa. Pienempi aukkosuhde tarkoittaa suurempaa aukkoa, joka päästää enemmän valoa kerralla kameraan.

Lasertarkennin auttaa kameraa tarkentamaan kuvan nopeammin. Se mittaa laserin avulla kohteen etäisyyden, minkä jälkeen kamera tarkentaa kuvan silmänräpäyksessä.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. Hannes

    Jos kerran lasersensori löytyy kännykästä ja se osaa tarkentaa sen perusteella kuinka lähellä\kaukana esine on niin miksei se saman tein kerro sitä matkaa?(M,Cm jne) Moinenhan saattais olla vallan kätevä.

Tuoreimmat jutut