Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Näin pelittää kamera Galaxy S6:ssa – vertailussa myös S5 ja iPhone 6

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Galaxy S6 edge suorassa auringonopaisteessa, Galaxy S6:lla kuvattuna. Todellisuudessa näyttö on ehkä hieman paremmin luettavissa, kuin kuvan perusteella voisi päätellä.

Galaxy S6 edge suorassa auringonopaisteessa, Galaxy S6:lla kuvattuna. Todellisuudessa näyttö on ehkä hieman paremmin luettavissa, kuin kuvan perusteella voisi päätellä.

Samsung Galaxy S6:n testauksen yhteydessä tuli huomattua, että kameran käytettävyys on kerrassaan erinomainen. Oletussovellus avautuu nopeasti ja automaattiasetuksella saa otettua varsin laadukkaita kuvia nopeasti. Perusteellisemmille kuvaajille tarjolla on myös erilaisia pikavalintoja sekä mahdollisuus käyttää varsin laajasti manuaaliasetuksia.

testikuva Galaxy S6

Takakamera Galaxy S6:ssa (ja S6 edgessä) on varustettu 16 megapikselin (5312 x 2988 pikseliä) kennolla ja isolla f/1.9 aukolla. Isojen ja laadukkaiden kuvien lisäksi kamera kykenee 4K-tarkkuuden videokuvaukseen 30 ruudun sekuntinopeudella tai Full HD -tarkkuuden videokuvaukseen 30:n tai 60 ruudun sekuntinopeudella.

testikuva Galaxy S6

Tässä artikkelissa esitellään muutamia automaattiasetuksilla otettuja otoksia, jotka osoittavat, että Galaxy S6:n kamera toimii puhelimen kameraksi erinomaisesti. Eräille käyttäjille tärkeää on absoluuttinen kuvanlaatu, kun taas suurimmalle osalle käyttäjistä varsin merkittävässä roolissa on kameran sujuva käytettävyys. Galaxy S6:n kamera toimii hyvin molemmilla osa-alueilla. Värit kuvissa ylikorostuvat hieman, mikä joissain kuvissa näyttää luonnottomalta, kun taas toisissa kuvissa sen tuo lisää näyttävyyttä kuviin.

testikuva Galaxy S6

Uteliaat voivat vertailun vuoksi käydä katsomassa Galaxy S6:lla, edeltäjä S5:llä sekä iPhone 6:lla otettuja kuvia täällä. Kuvien nimistä käy ilmi, millä puhelimella kukin kuva on otettu (S5, S6 tai iPhone 6). Kuvat ovat samalta etäisyydeltä automaattiasetuksilla otettuja ja käsittelemättömiä.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. aaliot

  Samsung galaxy s6 on kyllä paras kamera. Iphonessa värit ehkä vääristyy vähän liikaa.

  • JOKUNEN

   miten niin paras??????? millä vertailulla???

   • aaliot

    Ihan kuule olen katsonut vertailuja ja itse testaillut. Ja kyllä s6 kamera on omasta mielestäni paras

    • JOKUNEN

     Mikäs sun ammattitaitos on ootko ammattivalokuvaaja?

    • JOKUNEN

     AIKA ÄÄLIÖ OOT JOS LAITAT KAMERAN AUTOMAATILLE JA KUVAAT JA SANOT ETTÄ KYLLÄP’Ä TULEE HYVIÄ KUVIA!! SEKÄ LUET JONNKUN AMATÖÖRIN LAUSUNTOJA ETTÄ OMPA HYVÄ!!!!! JOS ET OSAA KAMERAA KÄYTTÄÄ MUUTEN KUIN AUTOMAATILLA NIIN JÄTÄ ARVOSTELUT MUILLE!!!!! AALIO!!!!

     • wele

      Aika ääliö olet kun noin toisen mielipidettä kommentoit, käy vaikka päikkäreillä niin ei kiukuta.
      Jos jonkun mielestä tässä on paras kamera niin sitten on. Toiset arvostavat nopeutta toiset laatua yms.
      Vertailu muuteniin turhaa, sillä paremmat lumiat veisivät laadussa kun apple pärjää tarkennuksessa, samppa vaikkapa väreissä. Jokainen vahvuuksillaan on paras kamera.

     • wele

      Ps. Automaatilla pitäisi saada parhaita mahdollisia kuvia olosuhteista riippumatta

  • Janne Laakso

   Ei ole näihin kommenttipalstan kinasteluihin ollut tapana ottaa osaa, mutta sanon vain, että ”paras kamera” on sellainen sanapari, jonka käytön suhteen kannattaa olla aika varovainen älypuhelimien kanssa. Kännykkäkameroissa toisille merkitsee enemmän kuvanlaatu ja toisille käytön helppous. Paras kamera voi siis olla hyvä kuvanlaadultaan tai käytettävyydeltään tai sopivasti molempia.

   Mitä vääristymiseen tulee, Galaxylla värit korostuvat, kun taas iPhonella kuvista tulee hieman haaleita. Oikea totuus lienee jossain näiden kahden kameran välissä. Molemmat ovat käytettävyydeltään hyviä.

   • Jake123

    Joo mut paras värintoistokaan ei oo välttämättä se, mikä miellyttää silmää eniten. Ihan sama juttu kuin paras äänentoistokaan ei välttämättä oo se mikä eniten miellyttää… Tottumus kun on vahva vaikuttaja molemmissa. Toiset tykkää ’karkkiväreistä’, toiset bassijumputuksesta…

 2. JOKUNEN

  HALUAISIN VERTAILUN MYÖS 930 LUMIAN KANSSA.

 3. JOKUNEN

  930 niin sit voitais tutkii mikä on paras kamera!!!!

  • Hannes

   Jokunen trollailemassa ;)

 4. Henrik

  Samsung Galaxy S6 mallin kameran kenno on ehdottomasti valovoimaisempi,kun vertaa iPhone 6 mallin kameran kennoon!.Myöskin optinen kuvanvakain auttaa asiaan. https://www.dropbox.com/sh/m43610o55wb63ld/AABwj9Vvkc2Tt1zqEzLT1m0sa?dl=0#f:valot%20S6.jpg

  • Henrik

   Totta. Nokia Lumia 930 voisi kyllä vielä lisätä vertailuun ,kameran osalta. ;)

Tuoreimmat jutut