Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Viisi vanhaa huippupuhelinta, jotka lähtevät nyt halvalla

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Samsung_Galaxy_S4_vs_LG_G2

Samsung Galaxy S4 4G+ ja LG G2

Tällä hetkellä eri älypuhelinvalmistajat esittelevät joka vuosi uusia huippupuhelimia. Puhelimet eivät kuitenkaan vanhene niin nopeasti. Jos ei tarvitse aina sitä uusinta uutta eikä ole älypuhelinfanaatikko, kelpaa käyttäjälle varmasti hieman vanhempi huippupuhelin. Listasimme muutaman vanhemman huippupuhelimen, jotka ovat edelleen täysin päteviä laitteita ja tällä hetkellä suhteellisen edullisia.

Nokia Lumia 930

Adobe_Photoshop_Express_Nokia_Lumia_930

Nokia Lumia 930

Vajaa vuosi sitten julkistettu Lumia 930 on edelleen Microsoftin niin sanottu lippulaivaälypuhelin, mutta sen hinta on tippunut roimasti. Viiden tuuman Full HD -näytöllä, Snapdragon 800 -järjestelmäpiirillä, Windows Phone 8.1 -käyttöjärjestelmällä ja 20 megapikselin kameralla varustettu huippupuhelin on varsin kelpo laite edelleen. Tällä hetkellä Lumia 930:lla on hintaa reilut 380 euroa.

Samsung Galaxy S4 4G+

Samsung esitteli hiljattain uudet Galaxy S6 ja Galaxy S6 edge -älypuhelimet, mutta niiden hinnat ovat todella korkeat. Pari sukupolvea vanhempi laite Galaxy S4+:n hinta on tippunut reiluun 300 euroon, minkä johdosta se on mielenkiintoinen laite. Puhelimen teknisiin ominaisuuksiin kuuluu viiden tuuman Full HD -näyttö, Android-käyttöjärjestelmä TouchWizillä, Snapdragon 800 -järjestelmäpiiri, kaksi gigatavua RAM-muistia ja 13 megapikselin takakamera.

Google Nexus 5

Nexus 5 punaisena

Nexus 5 poistuu pian kaupoista

Google on jo ehtinyt lopettaa Nexus 5:n tuotannon, mutta vielä sen ehtii kaupasta käydä hakemassa. Nexus 5 tuli myyntiin 350 euron hintaan (aluksi korkeampi Suomessa), joten sen hinta ei ole tippunut juurikaan. 330 euron hintainen laite sisältää pitkälti samanlaiset tekniset ominaisuudet kuin kahdella aikaisemmalla. Erikoisuutena siinä on kuitenkin puhdas Android 5.0 Lollipop -käyttöjärjestelmä.

LG G2

LG G2 kohautti mediassa aikoinaan mielenkiintoisella painikesijoittelulla. Laitteen takapuolelta löytyvät fyysiset painikkeet ovat melkein ainoa ero edellä mainittuihin puhelimiin. LG G2:ssa on hieman kookkaampi 5,2 tuuman Full HD -kosketusnäyttö, mutta sen sisuksissa sykkii Snapdragon 800 -järjestelmäpiiri, jonka tukena on kaksi gigatavua RAM-muistia. 32 gigatavun version voi käydä kaupasta noutamassa 299 euron hintaan.

Huawei Ascend P7

Honor 6:n ohella Huawei Ascend P7 kuuluu yhtiön huippumalleihin. Reilun 300 euron panostuksella käyttäjä saa yllättäen viiden tuuman Full HD -kosketusnäytön ja 13 megapikselin kameran. Erona aikaisempiin P7:ssä on sen järjestelmäpiiri. Huawei luottaa laitteessa omaan HiSilicon 910T -suorittimeen, jonka tukena on kaksi gigatavua käyttömuistia.

Puuttuuko joku puhelin listalta? Kerro se alla kommenteissa.

Huawei Ascend P7

Huawei Ascend P7

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Aapo81

  siis oikeasti, ”aikoinaan” 2 vuotta sitten.. Laadukasta journalismia

  • Erno Konttinen

   Oikeassa kyllä olet. Hieman ehkä väärä sanavalinta tuohon kohtaan, kaksi vuotta ei tosiaan ole pitkä aika, vaikka matkapuhelinmarkkinoilla ehtiikin paljon tapahtumaan.

 2. syäys

  sony xperia z1 ja z1 compact puuttuu.

 3. Teemu

  Riittääkö noissa tehot vielä. Android on raskas käyttis

  • Erno Konttinen

   Itselläni on LG G2 ja noin 1,5 vuoden käytön jälkeen pelittää vielä hyvin, vaikka ei ole puhdas Android. Uskoisin, että Snapdragon 800 pyörittää edelleen laitteita varsin mallikkaasti.

   • wele

    Jep, 800 edelleenkin hyvin tehokas mobiilissa. Eikä taida olla edes paljoa heikompi kuin 810 jos puhutaan pelkästä tehosta. Virran kulutus yms on toki mennyt jo etiä päin.

 4. Oneplus one puuttuu listasta. Itsellekkin kovin uutus nimi mutta varustelusta riippuen ko. puhelimen hinta on 299-349e. Tuolla saa viimeistä huutoa olevaa tekniikkaa.

  • wele

   Kävele cittariin ja osta pois

 5. OnePlusOne

  OnePlusOne ja ei tarvitse tyytyä vanhoihin laitteisiin. Kilpailee ihan uusimpien mallien kanssa ja hintaa sen 299€.

 6. Hulivilipoika

  Sony Xperia Z2

 7. Master

  Ihmettelen kyllä itsekin että minkä takia piti tälläinen uutinen tehdä, kun kaikki yllä mainitut puhelimet ovat pyörineet jo kauan tuossa samassa hintaluokassa.

  • akzuh

   Kaikki ihmiset eivät välttämättä tiedä näistä, eikä hinnoista.

Tuoreimmat jutut