Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Microsoftilta hurja ilmoitus: Windows 10 pian asennettavissa Android-puhelimille

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Microsoftin logo

Microsoft on tänään julkaissut blogissaan mielenkiintoisen ilmoituksen, jossa yhtiö kertoo työskentelevänsä Windows 10 -käyttöjärjestelmän tuomiseksi Android-puhelimille. Todennäköisesti yhtiö tarjoaisi mahdollisuuden Windows 10:n asentamiseen hieman samaan tapaan kuin Androidin nykyinen custom-ROM-asennus tapahtuu.

Ainakin alussa Microsoftin ohjelma tulee keskittymään Kiinaan, jossa yhtiö työstää ideaa yhdessä valikoitujen Xiaomi Mi4:n käyttäjien kanssa. Ohjelman on tarkoitus alkaa lähikuukausien aikana ja ollessaan menestyksekäs sen voidaan odottaa laajenevan myös muihin puhelimiin.

Alla Microsoftin ilmoitus vapaasti suomennettuna:

”Osana Microsoft Insider -ohjelmaa, Microsoft tekee yhteistyötä Xiaomin kanssa tarjotakseen Windows 10 -käyttöjärjestelmän veloituksetta valikoiduille Xiaomi Mi4 -käyttäjille. Xiaomi Mi4:n käyttäjät saavat mahdollisuuden uuden Windows 10:n asentamiseen ja pääsevät kertomaan kokemuksistaan Xiaomille ja Microsoftille. Yhteistyö Xiaomin ja Microsoftin välillä auttaa yhtiöitä saamaan suoraa palautetta ja jatkamaan parempien kokemuksien tarjoamista Kiinassa. Olemme Microsoftilla innostuneita nähdessämme Xiaomin tukevan Windows 10:tä ja tarjoavan arvokasta lisäarvoa asiakkailleen. Odotamme jännittyneinä näkevämme millaista palautetta tulemme saamaan ohjelmaan osallistuvilta testaajilta.

Xiaomi on johtava matkapuhelinvalmistaja Kiinassa ja käymässä läpi globaalia laajentumista. Olemme innoissamme saadessamme tehdä yhteistyötä Xiaomin kanssa Kiinassa ja yhdessä kerätä käyttäjäpalautetta kiinalaisilta käyttäjiltä koskien heidän kokemuksiaan Windows 10:n parissa. Palautteen avulla voimme yhdessä työskennellä tuotteiden ja palveluiden parissa Windows 10 -käyttöjärjestelmällä.

Tarkemmat saatavuustiedot ohjelmaa koskien julkaistaan lähikuukausien aikana.”

 

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. jokuvaan

  Jaa että hakevat vapaaehtoisia pilaamaan puhelimensa..

 2. Niko

  Jälleen loistava veto Microsoftilta. Tietokoneissa käyttöjärjestelmän vaihto on ollut arki päivää vuosikymmeniä ja tableteissakin duojärjestelmiä on ollut pitkään, joten luonnollinen seuraus on myös niiden seuraaminen puhelimiin. Nyt ne Android-käyttäjät, jotka haluaisivat kokeilla WP:ä, voivat tehdä sen ilman, että täytyy uutta puhelinta ostaa. Ja jos ei miellytä, niin äkkiäkös Androidin roottaa takaisin. Microsoft ymmärtää mitä tarkoittaa valinnanvapaus.

  • FatCobra

   Mutta miten WP-laitteeseen asennetaan Android tai joku muu käyttöjärjestelmä? Tämä ei edelleenkään tule olemaan mahdollista Microsoft:in laitteissa. Se siitä valinnan vapaudesta.

   Android-laitteeseen saa asennettua monta kustomoitua Android-versiota (CyanogenMod, jne), Firefox OS:n, Sailfish OS:n, Ubuntu Touch:in, ja kohta myös WP:n. Käyttöjärjestelmien vaihtaminen on ollut arkipäivää myös mobiililaitteissa jo vuosia…

   • Niko

    Niin, kumpi sen estää. Microsoft vai Google, että WP-puhelimiin ei saa ainakaan virallisesti Androidia.

    • wele

     Veikkaisin Microsoftia, sillä tietysti halutaan mahdollisimman iso markkina osuus

    • FatCobra

     Miten Google sen estäisi? Android on avointa lähdekoodia ja julkaistu tee-mitä-haluat (Apache) lisenssin alla.

     Microsoft:in laitteissa on lukitut bootloaderit ja koko rauta-adaptaatio on täysin suljettua koodia. Android käyttää avointa Linux-ydintä, joten myös muiden Android/Linux-pohjaisten käyttöjärjestelmien porttaaminen on mahdollista.

     • wele

      Niin, saathan androidin asennettua, muttet Goolgen Androidia jos ymmärrät.
      Ja et myöskään pääse Googlen androidin lähdekoodiin käsiksi ellet täytä googlen ehtoja, joten se suutä vapaudesta.
      Eikä Linux ydin asiaa auta millään tapaa, saa siitäkin suljetun tehtyä.
      Kula vain voi jättää kotinsa ovet auki, jotta tuntemattomat pääsisivät tarkastelemaan sisustusta. Toinen taas voi laittaa ovensa lukkoon vaika talo olisi aivan samanlainen.

 3. Kimmo

  Tuossa menee edelleen vikaan se, että Microsoft kuvittelee että joku haluaisi sen Windows Phonen puhelimeensa. Ei halua, muuten olisivat sellaisen ostaneet jo kaupasta.

  • Fandroid

   Winkkari 10 tullessa saat paremman reson kun vaan on RAM:ia

   http://taskumuro.com/microsoft-paljasti-windows-10n-laitteistovaatimukset-puhelimille

   Resoluutiotuki on sidottu puhelimen muistin määrään. Pienimmät tuetut resoluutiot ovat 800×480 ja 854×480, jotka vaativat puhelimelta 512 Mt muistia. Gigatavun muistilla varustetut puhelimet voivat tukea 960×540-, 1024×600-, 1280×720- ja 1366×768-resoluutioita. 2 Gt:lla onnistuvat 1440×900-, 1920×1080- ja 1920×1200-resoluutiot, 3 Gt:lla 2048×1152 ja 2560×1600 ja 4 Gt:lla 2560×2048.

   • FatCobra

    LOL, ei sitä resoluutiota millään softalla saa nostettua. Jos sun laitteessa on esim 480×800 paneeli, niin se ei auta vaikka olisi kuinka paljon RAM:ia.

   • wele

    Onneksi on mietittä aivan ajatuksen kanssa :D itsekkin sain tossa päivityksessä 4k näytön kun ramia löytyy :D

 4. Kari

  Mutta miksi Microsoft ei innosta ihmisiä samalla tavalla käyttiksien vaihtoon PC-ympäristössä? Taitaa itseasiassa olla aika hankalaa laittaa Win8:n tilalle/rinnalle yhtään mitään.

  • wele

   Koska melkein kaikki kuluttaja käytössä olevat koneet ovat jo windowssia

   • Kari

    Ja lähes kaikki älypuhelimet maailmassa ovat Androidia joten yhtä vähän syytä vaihtaa käyttistä.

 5. FatCobra

  ”Niin, saathan androidin asennettua, muttet Goolgen Androidia jos ymmärrät.
  Ja et myöskään pääse Googlen androidin lähdekoodiin käsiksi ellet täytä googlen ehtoja, joten se suutä vapaudesta.
  Eikä Linux ydin asiaa auta millään tapaa, saa siitäkin suljetun tehtyä.
  Kula vain voi jättää kotinsa ovet auki, jotta tuntemattomat pääsisivät tarkastelemaan sisustusta. Toinen taas voi laittaa ovensa lukkoon vaika talo olisi aivan samanlainen.”

  Tuossa sinulle Android:in lähdekoodi (https://android.googlesource.com/). Ihan vapaasti hyödynnettävissä ilman mitään ehtoja Googlelta. Esim. CyanogenMod:issa, joka perustuu juuri tuohon AOSP koodiin, ei ole koskaan ollut Googlen palveluita mukana. Se on aina tapahtunut asentamalla erikseen ns. Google apps paketti. Sen lähdekoodiin ei sitten taas ole kenelläkään muulla kuin Google:lla mitään asiaa. Laitteiden valmistajat taas saavat sisällyttää tuon Google:n palvelupaketin laitteisiinsa, jos täyttävät niille asetetut sertifikointi-ehdot.

  Linux-ydin on julkaistu GPLv2-lisenssin alla, joten siitä ei saa suljettua tekemällään. Se laillisesti velvoittaa julkaisemaan lähdekoodiin tehdyt muutokset.

Tuoreimmat jutut