Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Näin saapuvat iPhonen ilmoitukset Android Wear -kelloon

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

iOS ja Android Wear osaavat keskustella keskenään ainakin välttävästi.

iOS ja Android Wear osaavat keskustella keskenään ainakin välttävästi.

Vaikka Googlen Android Wear -käyttöjärjestelmän tuotepäällikkö viime syksynä kertoikin, että yhteensopivuus iPhonen kanssa kiinnostaisi, ei virallista iOS-tukea Android Wearilta kannata ihan lähiaikoina odottaa. Se ei kuitenkaan tarkoita, etteivätkö laitteet voisi jollain tasolla keskenään kommunikoida. Kehittäjä Mohammad Abu-Garbeyyeh latasi YouTubeen videon, jossa hän näyttää, kuinka iPhonelta saapuva ilmoitus ilmestyy Android Wearia käyttävän Moto 360 -älykellon ruudulle.

Vaikka videolla näkyvä puhelin onkin saanut jailbreak-käsittelyn, kikan kehittäjä kertoo, ettei jailbreakiä tähän temppuun tarvita. Hänen mukaansa käytössä on sama ANCS-teknologia, jota esimerkiksi Pebble-älykellot käyttävät, ja ilmoitukset liikkuvat siis Applen virallisen rajapinnan avulla.

Vaikka ilmoituksia onkin mahdollista saada liikkumaan iPhonesta Android Weariin, ei kaikkien iPhone-omistajien välttämättä silti kannata heti sännätä omaa Motoa tai G Watchia hakemaan, sillä laitteiden välinen yhteistyö on edelleen varsin vajavaista. Minkäänlaista tukea iPhonen sovelluksille ei ole, eikä vastaavasti Android Wearin Google Now -toiminnot osaa keskustella iPhonen kanssa. Kyseessä on siis enemmänkin utelias kokeilu kuin varsinainen tulevaisuuden sovellutus. Silti on hauska nähdä, kuinka kilpakumppaneiden laitteita tällä tavalla laitetaan keskenään juttelemaan.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi