Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Arvio: näin paljon Apple Watch Editionissa on kultaa

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Kultaisesta Apple Watch Editionista saattaa tulla Applen kallein tuote.

Kultaisesta Apple Watch Editionista saattaa tulla Applen kallein tuote.

Apple esitteli viime vuoden syyskuussa uutta Apple Watch -älykelloaan. Kokonaisuudessaan laitteesta tulee markkinoille kolme eri versiota, joista halvimmat maksavat 349 dollaria. Yhtiö esitteli kuitenkin kalliimman Apple Watch Editionin, jonka rungossa on käytetty 18-karaatin kultaa ja on näin ollen todella kallis kello.

Greg Koenig on kertonut Twitter-tilillään, että hänen laskelmiensa mukaan Apple Watch Editionissa on 29,16 grammaa 18-karaatin kultaa. Hän kuitenkin muistuttaa, että kyseessä on vain arvio. Tällä hetkellä kulta maksaa grammalta 34,166 euroa, joten Watch Editionissa käytetyn kullan arvo olisi noin 996 euroa. Se kuulostaa paljolta.

Koenig huomauttaa, ettei hän ottanut arviossaan huomioon muita kultaisia osia kuin itse kello-osan rungon. Kiinnikkeessä, painikkseessa ja laitteen sisuskaluissa on myös käytetty kultaa, joten laitteessa käytetyn kullan arvo noussee yli tuhanteen euroon.

Jos Greg Koenigin arvio pitää missään määrin paikkaansa, tulee Apple Watch Edition olemaan todella kallis. Aiemmin on ennustettu, että Apple Watch Editionin hinnat pyörivät 4000-5000 dollarin tienoilla – ne voivat hyvinkin pitää paikkaansa.

Lisää Apple Watchista voit lukea aiemmista jutuistamme. 

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Vili

  Apple watch on tehnyt myös ensiesiintymisen jenkkien lehden kannessa ja sisällä isompi juttu itse laitteesta http://9to5mac.com/2015/02/18/apple-watch-self-cover/

  Siitä se lähtee!

 2. Vili

  Apple tulee kyllä tekemään hirmuisesti rahaa tuolla kultaisella mallilla. Veikkaan että varsinkin julkkikset ja muotitietoiset ihmiset tulee tuon löytämään ja niillehän tuo 4000e ei oo mitään.

  • Toni

   Niin. Let’s myydään ylihintaisia kelloja. Sopis hyvin Applen mainoslauseeksi. Kulta toki maksaa mutta Apple tapansa mukaan myy jokaisen gramman kaksinkertaisella hinnalla :D

   • Vili

    Ja huvittavinta tässä on se, että tämä tuntuu olevan sinulle iso ongelma :D

    • marko

     Huvittavinta tässä on sinun älyvapaa Apple fanitus joka tuotteesta minkä esille puskevat :D :D :D

     • Vili

      Ei kukaan pakota sinua lukemaan Apple uutisia, eikä varsinkaan kommentteja!

      Itse olen kovin aiheesta kiinnostunut, sen verran pitkä historia takana Apple laitteiden kanssa.

     • Vili

      ja enemmänkin se ”fanitus” on tuolla iOS laitteiden puolella, eli aika suppeaa. Ei mua juurikaan kiinnosta mäkkiin liittyvät tuotteet pc mies kun olen.

  • kroisantti kekkonen

   Itse käyttäisin vain rolexeja ja muita luksuskelloja. Älykellot tuntuvat Leikkikaluilta ja niitä pitää ladata joka päivä.

 3. Juha

  Ja tenaville myydään kytkykaupalla.

 4. skebe

  Vai että ”todella kallis kello”. Kultaakin ”peräti n. 30g”. Neljä viis tonnia on euroopassa kellojen keskihinta, tosin meillä kuten muissakin itä-euroopan maissa keskihinta taitaa lähennellä sitä viitäsataa.
  Pienenä referenssinä Breguet:n Royal Marine mallissa kultaisella rannekkeella on n. 400g 18kt kultaa. Eikä malli ole edes sieltä kalliimmasta päästä.

  • wele

   Keskihinta euroopassa alle tonnin, tod näköisesti noin 500e suomessa taidetaan olla 200 euron paikkeilla.
   Jenkkilässä ja kiinassa myydäänkin sitten enempi noita kalliita kelloja, joka nostaa keskihintaa.
   Eiköhän sinne tuokin härpäke tähtää ihmettelen vain kuka haluaa noin kalliin puhelimen jatkeen.

   • Vili

    ” ihmettelen vain kuka haluaa noin kalliin puhelimen jatkeen.”

    Vaikka esimerkiksi ne joille toi summa on sama kun tavallisille ihmisille ostaa vaikka blu ray leffa kaupasta?

    • wele

     Niin, ihmettelen silti.

 5. Kairaaja

  Eihän tässä ole oikeesti mitää järkeä… Kytkylläkö tätä pennullle yritetää myydä?

 6. V

  Pikavipillä ne teinit tuon ostaa. :,D

 7. juujika

  Kissankultaa se on kun Apple on kyseessä. Ei ne rahaa laittaisi niin paljoa meneen et oikeaa kultaa tarjoais, yritys kun tietää bisneksen salat missä ihmisille uskotellaan tuotteen olevan priimaa ja siten oikeutettu kalliiseen hintaan.

 8. AndroidWP

  Apple watch editionin oikea hinta olisi 1000€ paremmalla puolella

  Mutta kun lisätään AALV 200%
  Niin hinta on 4000€

 9. Henrik

  Epäilen,että tästä älykellosta tulee Applelle floppi myynnin osalta,koska Apple ei ole pystynyt toteuttamaan mitään uutta mitä se olisi halunnut (suunnitelmat ovat epäonnistuneet!!).

  • Henrik

   Apple watch.

 10. Humppa vitonen

  Yks tuttu jolla on muutamia kalliimpia kelloja ja joka myös hengailee rikkaampien ihmisten kanssa (niin kuin minä, just kidding), sanoi näin:”Jos Apple Watch Edition on alle 5000€, niin sillä ei kehtaa nolata itseään. Jos autosi maksaa 80000€, puku ja kengät 4000€, sormus 25000€ ja vakio Rolex 5000€, niin kullattu AW pitää maksaa 10000€. Jotta asia seliviäsi sullekin, niin ajattelepa asiaa näin. Sulla on Audi, velipojillas on Bemareita ja Mersuja, ei mitään kalliita mutta keskiluokkaa parempia, myös vaatteet on paremmat ja kelloina 700-1000€ Tag-H ja Omega. Mitäpä ajattelet jos joku tuttu lyöttäytyy seuraanne 10 vuotta vanhalla Pösöllä, puettuna siististi mutta useamman vuoden vanhaan tyyliin ja kellona komeilee Timex. Ette varmaan pitäis tasavertaisena. Just tuo tulee olemaan Applen ongelma, he tekevät joka pojan laitteita, mutta saavatko he Apple Watchin arvon sille tasolle, että semmoinen ranteessa kehtaa lähteä ulos”.

  Huomaan itsekin että tuossa on paljon perää ja viekkaan, että itse AWE kellon saa 5000€ hintaan ehkä paljon halvemmallakin, mutta rannekkeet maksaa 1000-10000€ ja siinä on juuri se millä naamat pelastetaan. Rikkailla on huomattavia paineita tulla hyväksyttyä omiensa joukkoon. Vrt. Simpsonien jakso missä Montgomery Burns heitettiin miljardöörien aidan yli miljonäärien puolelle.