Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Apple tilasi yli viisi miljoonaa kelloa ensimmäiseen erään

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Kultaisesta Apple Watch Editionista saattaa tulla Applen kallein tuote.

Kultaisesta Apple Watch Editionista saattaa tulla Applen kallein tuote.

Olkoonkin, ettei Apple Watch sisällä kaikkia siihen aiemmin kaavailtuja ominaisuuksia, Apple aikoo myydä keväällä ilmestyvää kelloaan miljoonittain. Wall Street Journalin mukaan Apple on tilannut aasialaisilta alihankkijoiltaan viidestä kuuteen miljoonaa kelloa ennen laitteen huhtikuussa tapahtuvaa myynnin aloitusta.

Noin puolet tilatuista kelloista edustaa ”hinnat alkaen” -sarjaa, eli Apple Watch Sport -mallistoa, yksi kolmannes on keskihintaisia malleja ja loput kalleimpia Apple Watch Edition -malleja. 18 karaatin kullasta valmistetulla kuorella varustettujen Edition-mallien tuotantomäärää on hitaan alun jälkeen tarkoitus lisätä jopa miljoonaan kelloon kuukaudessa, ja analyytikkojen mukaan kalleimmille malleille voidaan odottaa kovaa kysyntää Kiinassa.

Apple on kertonut tähän menessä vain aloitushinnan, joka Yhdysvalloissa on 349 dollaria, ja hinta on edullisimmalle Sport-versiolle. Kalliimpien hintoja ei ole kerrottu, ja arvioiden mukaan Edition-malleista saattaakin tulla Applen kalleimpia tuotteita, jopa kalliimpia kuin reilun 4000 euron Mac Pro -tietokoneet.

Apple tilaa tuotteita omien ennusteidensa perusteella ja korjaa tilausmääriä tarpeen mukaan. Alihankkijoiden mukaan Apple muuttaa tuotantomääräsuunnitelmiaan useammin ja nopeammin kuin mikään muu kulutuselektroniikkavalmistaja.

Apple Watch on yhtiön ensimmäinen uuden tuoteryhmän tuote sitten vuonna 2010 esitellyn iPadin. Myös nyt huhutut tuotantomäärät ovat lähellä alkuperäisen iPadin lukuja. Sitä myytiin ensimmäisen puolen vuoden aikana 7,5 miljoonaa kappaletta.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Hannes

  Ipad olikin hyvä ja onnistunut idea. :\

 2. Vili

  Kiinassa miljonäärien ykkösbrändksi lahjoja antaessa on noussut Apple. Apple siis kuten uutisessa sanotaan tulee varmaan saamaan aika hyvät myynnit Kiinasta jo pelkästään noilla kalleimmilla malleilla.

 3. Toni

  Vähän ehkä liian ylös menny arviointi.

  • Vili

   Todennäköisesti liian alhaalla, kuten yleensäkin Applella. Mutta lähteessähän sanottiin, että Apple aloittaa maltillisesti ja pystyy hyvin nopeasti lisäämään eri versioiden tuotantoa, koska Applen on vaikea tietää miten eri mallit lähtee myymään suhteessa toiseen.

 4. Henrik

  Apple on tilannut aasialaisilta alihankkijoiltaan viidestä kuuteen miljoonaa kelloa ennen laitteen huhtikuussa tapahtuvaa myynnin aloitusta.-Floppaus tulee tällä kertaa tapahtumaan,joten arvioinnit myynnistä menevät yläkanttiin!!.

  • Henrik

   mobiili.fi/2015/02/17/apple-watchin-oli-tarkoitus-olla-paljon-lopputulosta-alykkaampi/

 5. Arto

  Omena- Maailman ylimielisin firma.

 6. Vili

  ”2015, Apple will sell around 20 million units of the Apple Watch, making it the most successful smartwatch ever, according to a latest report from the market research firm CCS Insight.”

Tuoreimmat jutut