Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Ei tarvitse latausta – Swatchilta tulossa Android- ja Windows-yhteensopiva älykello

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Swatchin vuosikymmenen takainen älykäs Paparazzi-kello, josta ei tullut hittiä

Swatchin vuosikymmenen takainen älykäs Paparazzi-kello, josta ei tullut hittiä

Rannekellovalmistaja Swatchin toimitusjohtaja Nick Hayek kertoi Bloombergin haastattelussa, että yhtiö aikoo julkaista oman älykellonsa seuraavien kolmen kuukauden aikana. Hayekin mukaan Swatchin älykelloa ei tarvitse ladata.

Hayek kertoo Bloombergille, että sveitsiläisen Swatchin älykello tulee sisältämään NFC-teknologiaa, mahdollistaa mobiilimaksamisen ja on yhteensopiva sekä Android- että Windows-puhelimien kanssa. Hayek mainitsee myös, ettei kelloa tarvitse ladata, mutta epäselväksi jää, tuleeko laite olemaan mahdollisesti paristokäyttöinen tai käyttäjän liikkeistä käyttövoimansa ottava.

Swatchin älykello tullee siis markkinoille samoihin aikoihin kuin Applen älykello Apple Watch, jonka myynnin on määrä alkaa ainakin joillain alueilla huhtikuussa. Swatchin toimitusjohtaja Nick Hayek on ollut varsin skeptinen älykellojen suhteen, ja ainakaan vielä kaksi vuotta sitten hän ei uskonut älykellojen muodostuvan erityisen mullistaviksi laitteiksi. Viime vuonna Hayek totesi, ettei Swatch aio osallistua kisaan ensimmäisten älykellojen kehittäjäksi. Hän on myös maininnut Swatchin luksusmerkkejä, kuten Blancpainia, älykelloiksi, koska ne saavat käyttäjänsä näyttämään älykkäältä.

Swatchilla on myös lukuisia patentteja erilaisten tekniikoiden, muun muassa akkuteknologian saralla. Sen teknologiat voivat jopa kaksinkertaistaa perinteisten akkujen keston, ja Hayekin mukaan teknologioita tullaan käyttämään uusissa tuotteissa tulevaisuudessa, mutta esimerkiksi juuri kyseinen akkuteknologia vaatii vielä joidenkin vuosien kehitystyön, ennen kuin se on valmis tuotantoon.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. Niko

    Fiksu veto Swatchilta tehdä yhteensopivuus useampaan käyttikseen. Ei pakota kuluttajaa vaihtamaan kelloa, jos vaihtaa kännykkää.

    Järkyttävän ruma ollut muoti vuosikymmen sitten kun katsoo noita vanhoja älykelloja. Mutta eiköhän kaikki älykellot mitä niitä ollut jo 40 vuotta, niin ole olleet oman aikansa näköisiä.

    • Matti

      No ehkä sen rumuuden takia kellosta ei tullut hittiä.

Tuoreimmat jutut