Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Apple ottaa etumatkaa terveysalalla – HealthKit jenkkisairaaloiden suosiossa

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Applen logoReuters kertoo, että Apple on ottanut tuntuvan etumatkan Googlen ja Samsungin terveysalustoihin. 14 sairaalaa Yhdysvaltojen 23 parhaan sairaalan joukosta on aloittanut – tai on aikeissa aloittaa – HealthKit-pilottiohjelman.

HealthKit-ohjelman tarkoituksena on auttaa sairaaloita säilömään potilaitensa perustietoja, kuten verenpaine, paino ja syke. Näiden avulla voidaan entistä helpommin tarkkailla kroonisista sairauksista kärsiviä potilaita ja toimia ennen kuin mahdollisista ongelmista muodostuu vakavia. Pilottiohjelman tähtäimessä ovat esimerkiksi sokeritaudista tai korkeasta verenpaineesta kärsivät potilaat.

Myös kilpailijoiden alustoille löytyy kiinnostusta. Monien sairaaloiden kerrotaan olevan erityisen innostuneita Google Fit -palvelusta. Sen sijaan Samsung, jolla on oma S Health -palvelunsa, kehittää terveyteen keskittyvää mobiiliteknologiaa yhdessä Massachusetts General Hospital -sairaalan kanssa.

Applen HealthKit on kuitenkin sairaalayhteistyön saralla paljon edellä kilpailijoitaan. Yhteistyökuviot ovatkin olleet Applelle alustan julkistuksesta lähtien tärkeitä, minkä lisäksi Applen ja muiden toimijoiden lähestymistavoissa on eroja. HealthKit pyrkii nimenomaan lääketieteellisen datan keräämiseen, kun taas Google Fit ja S Health keskittyvät enemmän käyttäjän yleiseen terveyteen ja kuntoon.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. M-A

  Mikä hemmetti on ”yleissairaala?”

  Ihan kaikkea ei kannata yrittää kääntää suomeksi. Massachusetts General Hospital on valtava yliopistosairaala, joka toimii yhteistyössä Harvardin yliopiston kanssa.

  Uutiseen epäonnistuneesti käännettynä se kuulostaa joltain Vammalan aluesairaalalta.

  • Niko Haikala

   Haha, hyvä bongaus, keskussairaalaahan siinä toki lähdettiin tavoittelemaan. Lisäksi kiitos palautteesi positiivisesta sävystä. ;)

   Mitä käännöksiin noin niinkuin yleisesti tulee, niin mieluummin aina liian suomeksi. Teknologian alalla kun on rikollisen helppoa vääntä finglishiä lähes kaikkialla. On oppinut olemaan varovainen juuri siihen toiseen suuntaan. Tässä tapauksessa vaikutti kuitenkin tosiaan siltä, että kotimainen kirjallisuuskin käyttää sairaalasta pitkää enkkunimeä, joten mennäänpä mekin sillä.

 2. kroisantti kekkonen

  Ja sittem kun nämä potilastiedot vuotavat applen reikäisestä pilvipalvelusta niin soppa on valmid

  • Pukki...

   Kirjoituksesi sekä kuulostaa että näyttää lähes yhtä vakuuttavalta.

   • Toni

    Mitä terveysalaan tulee.. potilas tiedot on tosi suojattuja. En usko että niitä on hyvä päästää tietosuojattomaan applen pilvipalveluun joka on maailman helpoimpia hakkeri kohteita.

    • Pukki...

     Valitettavasti tälle kommentille kävi vähän sama juttu kun tuolle voisarven vastaavalle.

  • Yhdysvaltalaiset tuotteet ”vuotavat” jo tehdasasetuksilla Utahiin NSA:n tietokantoihin. Kelläänhän ei ole mitään salattavaa niin pari takaporttia vapauden ja terrorismin vastaisen taistelun nimissä ketään haittaa. Windows, Flash yms. ovat vain poikkeuksia jotka vahvistavat säännön.

 3. Juha

  Sairasta.

 4. Jake123

  Joo nyt menee jo mauttomaksi tää trollaus. Näillä provoilla joko ei oo mitään tiietoa iPhonesta ja/tai Applen muista tuotteista tai sitt heille on tärkeää kirjoittaa mitä tahansa perätöntä soopaa kaikkein halutuimmasta tuoteympäristöstä.

  Ikävää tällainen. Tää mobiili.fi-sivusto oli vielä vuosi sitten asillisten kommentien sivusto. Mutt nyt kyll näyttää taso romahtaneen.
  Onko syynä Samsungin takaiskut markkinoinnissaan vai mikä, enpäs tiiä.

  • Toni

   Mikä provo? Eikö se jake123 nyt jo ole oppinu että iphonessa ei ole tietoturvaa? :D

   • Pukki...

    Toni ei tainnut tosiaan heittää provoa. Häneltä vain puuttui aiheeseen liittyvät tiedot. iPhonesta löytyy tietoturvan lisäksi muutama muukin ominaisuus joita taas toivoisi Toninkin laitteeseen.

    • Toni

     Mitä mä oon lukenu: ”apple on naurettu ulos tietoturva kisassa”
     Että niin :)

     • Pukki...

      Nuo mielikuvitusuutiset ovat ihan oma lukunsa… Niissä on mahdollista varmasti myös nähdä tuollainen ” tietoturva_kisa ”

      Valitettavasti missään todellisessa mediassa ei tuollaista löydy.

      Nuo Samsungin ”agenttiluokituksen” saaneet laitteet mitä käytät esim tuon kroissantin kanssa ovat varmasti ihan vinhoja vehkeitä, mutta tuo agenttikoodaus on hieman hankala juttu meille muille ”ei agenttilaitteita käyttäville”. Salakieli jää välillä kokonaan avautumatta ja tuo koodauksen ulkoasu näyttää kaikilla näillä ”ei agenttilaitteilla” varsin tökeröltä.

 5. Toni

  Kyllä olen vahvasti sitä mieltä että tämmönen kuuluis Samsungin puhelimille jossa sentään 1-tason turvat :)
  tässä jakelle jos yhtään englantia osaat:
  http://www.dailytech.com/Report+FBI+Looks+to+Dump+BlackBerry+Get+Samsung+Androidbased+Smartphones/article32017.htm

 6. Toni

  Enpä usko että Pukki on ikinä käyttänyt edes Samsungin puhelinta.

  • Pukki...

   Valitettavasti sellaisiakin hetkiä on tässä elämässä tullut vastaan :)

   • Toni

    Eipä ole minun Samsung puhelimet buginu tai hidastellu. Taitaa Pukin kohalla olla käyttäjn vika. Noh yksinkertaisena ihmisenä on parempi turvautua yksinkertaiseen puhelimeenn joka tässä tapauksessa on IPhone by Islaves. :)

    • Pukki...

     Toni hyvä, haluat siis taas viedä keskustelun tällä tasolle. No mutta hei…. ;) Toivottavasti et vaan taas ala sitten itkemään. Se ei ole kaunista, mutta tosin koomista.

     Mitä totesitkaan tuosta yksinkertaisuudesta. Let’s see:

     ”sittem” ”valmid” ”potilas tiedot” ”hakkeri kohteita” ”tietoturva kisassa” ”käyttäjn” ”puhelimeenn”

     Pitäisikö näistä päätellen tehdä sitten vaikka tällainen mainoslause: ”Samsung, porukalle joita ei edes agenttitason oikoluku pysty auttamaan” :D

     • Pukki...

      Ps. Laitoin sulle taas tuohon yhden bonuksen mihin tarttua. Katsotaan löydätkö ;)

 7. Toni

  Väität taas että käytän useaa nimimerkkiä :D no okei jake123 :)

  • Pukki...

   Valitan, käytän ainoastaan tätä nimimerkkiä.

   Sinun trollaustasi olen tosin seurannut jo macmaa-ajoilta :)

   Siellä trollasit viimeksi ”Omppo”-nimimerkillä kun viimeinen kirjain ei suostunut millään antautumaan ;) Sait siellä niin pahasti pataasi Nebeltä että trollauksesi siellä loppui siihen. Sen jälkeen oletkin pesiytynyt toisaalle.

   Tästä huolimatta aina kun saat noita itkupotkuraivareita erinäisten väittelyjesi yhteydessä, alkaa tulla esiin pravureitasi jotka ovat varsin tuttuja jo tuolta macmaa-ajoilta, kuten ” kirjoitus (väli) vieheitä ” niinkuin tapaat sanoa :D

   Edelleen, pointsit rohkeudesta kun jaksat trollata tuosta erityiskyvystäsi huolimatta.

   Pehmeitä laskeutumisia! :-)

   • Toni

    Aika säälittävää edelleen väittää että käyttäsin muita nimimerkkejä. Voisin yhtä hyvin väittää sun olevan Vili :) Mut oot oikeesti jake123. kysyn edelleen sulta kuka v*ttu jaksaa kiinnittää huomiota muiden kirjoitusvirheisiin? No kukapa muu kuin Pukki :D Aloin lukemaan mobiili sivuja vasta syyskuu 2014, enkä ole nähny ketään macmaa täällä.. Lieneen joku mielikuvitushahmo

    • Toni

     Enkä ole trollannut oikeestaan yhtään, toisin kuin sä. Jaksat puuttua muiden kommentteihin niin aktiivisesti ja pienempiikin virheisiin :D

     • Pukki...

      Omppo hei, älä nyt herkisty.
      Jatka vaan asiallisella laitelinjalla niinkuin tähänkin asti ;)

      Nyt missaat pointin kun paasaat vain noista kirjoitusvirheistä. Nyt puhutaan puhtaasti todennäköisyyksistä. Nyt heitän kysymyksen mihin liittyy ainoastaan puhdasta todennäköisyyspohdintaa ilman parjausta. Etkai sinäkään usko että KAIKKI applehaterit olisivat lukihäiriöisiä? Aina kun kierrokset nousevat, jutut ja virheet noudattavat aina samaa kaavaa. En kiellä eikö tällainen hienoinen mahdollisuus voisi olla olemassa mutta vaikea siihen on uskoa. Tai sitten applen vihaaminen oikeasti aiheuttaa sitä :D

      Todetaan myös edelleenkin se että sinä itse valitsen sen miten sinuun suhtaudutaan. Jos haukut täällä toisia kusipääksi niin onkai aika turha odottaa jonkun silittelevän täällä päätäsi ;D

 8. Pukki...

  Ja tuosta löytyy sulle bonus nmr. 2. Jos löydät sen saat välittömästi 12 pistettä :)

  • Toni

   Miksi haukuinkaan kusipääksi.. hmm muistellaans… Vastaus löytyy kun Pukki katsoo peiliin.
   Btw. Se onkin jo vanha juttu. Jos haluat alkaa muistelemaan vanhohja
   ole hyvä vaan. Mutta aina tulemme siihen pisteeseen että sä olet koko paskan alottanu. Nyt kehtaat kitistä kun sanoin joskus sanoin SYYSTÄ kusipääksi :D Tais kyynel valua kun sanoin sen :D Häpeä vähän ja lakkaa OIKEA TROLLAAMINEN JA TURHA SYYTTELY.

   Ymmärrän hyvin tän nykyteinien katkeruden joka asiaan ja sen että pahaa oloa sekä tylsyyttä pitää purkaa netissä muihin ihmisiin, mut kasva jo vähän kuorestas :)

   • Toni

    Jos ymmärsit vihjeen lähetän kukkakimpun ovelles :)

    • Pukki...

     Upeaa että jaksoit panostaa! Onnistuminen ei ollut kaukana, mutta tuo kiehuminen teki taas tepposet :)

     Hieman harmi ettet uskaltanut käsitellä itse kysymystä mutta tosin se oli hieman odotettavissa.

     Siitä pitää kuitenkin antaa tunnustusta, että olet piristävä poikkeus kukkapuskinesi tuollaisiin perustrolleihin verrattuna ;)

     Tsemppiä kukkakauppaan ja muista antaa kaikkien kukkien kukkia :D

     • Toni

      Grow up :D muuta mun ei tarvitse edes sanoa. Ja mitä kysymykseesi tulee en tiedä todennäköisyyksistä, mutta käytän kyllä ainoastaan yhtä nimimerkkiä :)

 9. Mika

  Täytyy sanoa, että tämän Tonin kannattaa oikeasti selvittää nämä ongelmansa itsensä kanssa ja miettiä että mistä kumpuaapi ja tulla sitten takaisin joskus ehkäpä uudelleen vähän fiksumpana ja aikuisempana?

  Ihan vaan ystävällinen vinkki, sen verran lapsellista on toimintasi ollut viimeaikoina mitä tullut seurattua.

  • Toni

   Ai minun toiminta.. en sentään puutu kenenkään randomi kommentoijien kirjoitusvirheisiin ja ala haukkumaan sekä trollaamaan muita kommentoijia kuten Pukki. Aina kun kommentoin jotain, heti joku Pukki kimpussa :D En väitä etten ite voisi tehä toisin mutta Pukin ja mun välinen kamppailu on jatkunu jo pitkään ja yleensä syy siihen on Pukki itse, kun puuttuu mun kommentointiin(myös monen muun) tai alkaa haastamaan riitaa :)

   Sekä tämä Pukin halventava kommentointi tyyli on erittäin ärsyttävä. Ihan kun täällä ei saisi esittää mielipiteitä asiasta niin ettei Pukki olis heti sanomassa että oon väärässä :D Jos ei pysty keskustelemaan toista kunnioittavasti niin paras jättää kirjoittamatta.

   • Pukki...

    Sinulle se Toni ei vaan millään meinaa mennä perille että metsä vastaa juuri niin kuin sinne huudetaan.
    Pystyt kyllä halutessasi varsin asialliseen keskusteluun mutta yleensä alennut pelkkään trollaukseen.
    Sitten kuvittelet että trollaamisesi tulisi nauttia jonkinlaista diplomaattista koskemattomuutta tai alat välittömästi itkemään : / Jonkinlainen todellisuudentaju ei olisi pahasta.
    Trollien päitä kun ei tarvitse silitellä. Asialliseen kommentointiin vastataan kyllä asiallisella kommentoinnilla jos tahdot sellaista kokeilla.
    Tätä mahdollisuutta sinulle on tarjottu monen monta kertaa muttet ole sitä halunnut. Itsepintaisesti haluat pitää kiinni tuosta sinun trollaa ja itke-kiertokulusta.
    Ja nyt mainos:
    Jos et ole tuohon vanhaa kiertokulkuusi tyytyväinen, testaa asialinjaa. Voit kokeilla sitä jo tänään ;) Jos se ei miellytä, voit aina palata takaisin tuohon vanhaan kaavaasi ja saat rahasi takaisin :D

    Ota riski ja kirjoita yksi asiallinen kommentti. Katsotaan mitä tapahtuu ;)

    • Toni

     Jos tämän artikkelin alla pystyt yhdenkin trollauksen minkä olen sanonut kertomaan, saat 13 pistettä :) Kaikki kommentit on ihan harkittuja ja pystyn perustelemaan :)

     Aloitankin jo nyt. Alat varmaan herjaamaan mun Islaves väitettä..

     http://www.hs.fi/m/tekniikka/a1420776209995
     Alaotsikko numero 7.

     • Toni

      Btw, luulenpa että kaikki Iphone vastainen on Pukille trollia korville koska kaikki jotka sanoo jotain Iphone vastaista,heti ollaan kimpussa. Eli eihän täällä voi olla trollaamatta? :D

     • Pukki...

      No hei, tässähän päästään asiaan :)

      Otetaan nyt heti ensimmäiseksi käsittelyyn vinha väittämäsi : ”iphonessa ei ole tietoturvaa”

      Ja sitten ne perustelut ;)

      Ja heti toisessa kommentissa rupesit taas itkemään. Come on…Pystyit jo yhteen, pysy miehenä!

 10. Pukki...

  Yrität tosiaan vakuuttaa että te kaikki olette samassa veneessa tuon vaivan kanssa :D
  No, yrittänyttä ei tunnetusti laiteta ;)

 11. Vili

  ”Asialliseen kommentointiin vastataan kyllä asiallisella kommentoinnilla jos tahdot sellaista kokeilla.”

  Päivän paras kommentti, pisteet tästä pukille! Nimenomaan niinkun pukki sanoi niin metsä vastaa kun sinne huudetaan.

  Se että haastaa riitaa provo vieateillä joka Apple uutisessa ei ole asiallista kommentointia sillä saavutetaan vain tämänkin uutisen kaltaista kommentointia. Turhaa lässytystä taas parikyt viestiä kuten niin monessa Apple uutisessa.

  • Pukki...

   No nyt Tonilla on hieno itse asettamansa tilaisuus osoittaa ettei hän ole trolli ja kuinka hän perustelee tämän ensimmäiseksi käsittelyyn otetun väittämän ”iphonessa ei ole tietoturvaa”. Tuskin maltan odottaa ;)

   • Toni

    Joka päivähän sitä kuulee kuinka jonkun julkkiksen kuvia on Iphoneista levinny hakkerin toimesta nettiin.. Eli missä tietoturva on tossa vaiheessa? Eipä aikaakaan kuin oli iso uutinen kuinka Icloud on vuotanu useita kuvia..tietoturva? Kun kirjotat googleen Iphonen tietoturva, joka toinen ehdotus on ”Iphonessa vaarallinen haavoittuvuus”.

    Tarkoitus aluinpitäinkin oli sanoa, kuten kommenteista löytyykin, se että Samsungin knox tietoturvajärjestelmä päihittää Appplen Iphonen tietoturvan.

    • Vili

     ”Kun kirjotat googleen Iphonen tietoturva, joka toinen ehdotus on ”Iphonessa vaarallinen haavoittuvuus”.

     Pitäisikö sun kerrankin lukea myös itse uutinen? Tämä paljon keskustelua herättänyt tietoturva on vain iPhone 4:ssä ja sitä vanhemmissa.

     Vai pitäisikö meidänkin tässä nyt sitten tuomita samsungin tietoruva jonkun 4 vuotta vanhan laitteen takia jossa mainitsemasi knox ei toimi?

     ”Samsung Opens Up KNOX To Consumers, Available For 2014 Galaxy Note 10.1 And Note 3 At Launch, Support For SIII, S4, And Note II Coming Late”

     Ei näy listalla edes s2:sta joka taitaa olla vuoden uudempi kuin iPhone 4?

     • Toni

      Kiva että päätit Vili työntää nokkasi tähän. Mutta kyllä noita tietoturva-aukkoja on uusimmissakin malleista löydetty. Esim Icloud hakkeroinnit.

    • Vili

     ”Joka päivähän sitä kuulee kuinka jonkun julkkiksen kuvia on Iphoneista levinny hakkerin toimesta nettiin..”

     En ole kyllä kuullut pariin kolmeen kuukauteen mitään, vai koska se iso murto oli, sehän on jo korjattu sitäpaitsi eli ei vastaa nykytilannetta, mitä järkeä on puhua menneisyydestä?

     • Toni

      Alunperin puhe oli Icloudista ja siitä kuinka potilastiedot Icloudiin joutuneena saattaisivat vuotaa. Ja tätä ongelmaa Samsungilla ei ole, kuten olen kommenteilla jo maininnutkin.

 12. Pukki...

  No niin Toni, asia on selvitetty.

  Lainataanpa tähän vielä toteamuksesi:

  ”Jos tämän artikkelin alla pystyt yhdenkin trollauksen minkä olen sanonut kertomaan, saat 13 pistettä :) Kaikki kommentit on ihan harkittuja ja pystyn perustelemaan :)”

  Ja sitten yksi sinun kommenteistasi:

  ”iphonessa ei ole tietoturvaa”

  Ja nyt naiset ja herrat Tonin perustelu: vuotaneita julkkisten kuvia

  Tällä sinä siis perustelet väittämäsi ettei iPhonessa ole tietoturvaa X-)

  Nyt saamme siis todistaa jotain todella huvittavaa. Epäonnistuit itse asettamillasi ehdoilla todistelemaan ettet olisi trolli etkä pystynyt perustelemaan väittämääsi. Aikamoinen suoritus.
  Pelipaitaasi jäädytetään juuri tällä hetkellä rajojarikkovan nolouden areenalle :D Wow…

  • Pukki...

   Kerron Toni sinulle tähän julkkisten kuvavuotoon liittyen pienen infon. Jossain vaiheessa Hollywoodissa tuli muoti-ilmiö videoiden ”vuotamisesta” kun huomattiin niiden vaikutus suosioon. Ja toisekseen iCloudiin liittyen. Jos joku julkimo haluaa tieten tahtoen laittaa oman salasanan ohittamiseksi kysymyksen ”Äidin tyttönimi?”, kysymyksessä on typeryys, ei tietoturva. Tai sitten jo edellä todettu huomion hakeminen.

   • Toni

    Sulla näyttää olevan kova halua nöyryyttää ja konmentoida jokaisen joka on Applea vastaan, viesteihin. Olen pitkään seurannu sinun tätä sinun ”tapaasi”. Enkä ole ainoa johonka tämä kohdistuu.

    Tämä vaan vahvistaa tätä mun teoriaa että jokainen Apple vastainen kommentti on trollia sun korvilles. Otetaas esimerkki. Henkilö A. Sanoo että ei näe Iphonessa mitään ihmeellistä. Henkilö nimeltä Pukki vastaa: ”En uhmettele yhtääN kun foliohattu on kireellä päässä” tjsp.

    Kysymys kuuluu: Kumpi trollaa, henkilö nimeltä A vai Pukki.

    Jos vastasit Pukki, tämä kertoo sen että jokainen Apple vastainen kommentti on Pukille trollia. Ja mistä päättelen näin? Pukin bravuurilauseesta ”metsä vastaa kuin sinne huudetaan” ;)

    Tässä muille keskustelijoille vinkki: Ei kannata sanoa mitään joka olis Applea vastaan, tai Pukki ottaa sen heti trollina :)

    • Toni

     Kotjaanpas vielä pari typoa ettei Pukkia ala itkettämään ;)

     ihmettele*
     yhtään*

     Aika tekopyhää tulla puhumaan asiallisesta keskustelusta, saat siitä 10pt. :)

     • Toni

      Ps. Jätin sulle itkumahdollisuuden :)

   • Kellopeli

    Tirsk! Pukki… Tää oli hauska kommetti jopa sulta. Valehtelet suu vaahdossa perustelematta mitään sanomisiasi ja haet huomiota kuin paraskin koulukiusaaja. Sulla ei ole mitään todisteita kyseisistä väitteistäsi. Ainoa muoti-ilmiö on tässä se, että yrität epätoivoisesti kohottaa heikkoa itsetuntoasi ostamalla saman ylihintaisen Iphonen kuin naapurin Vilipukilla ja haukkumalla muita. Joo siinä olit oikeassa, että se on todellakin käyttäjän ihan oma vika jos on niin tyhmä typerys, että ostaa ylihintaisen IPhonen ja joutuu Applen onnettomien ylihintaisten reikäpalveluiden uhriksi.

    • Vili

     ”ihan oma vika jos on niin tyhmä typerys, että ostaa ylihintaisen IPhonen ja joutuu Applen onnettomien ylihintaisten reikäpalveluiden uhriksi.”

     Ihmiset on valmiita maksamaan laadusta mikä näkyy hyvin tuoreissa iPhone luvuissa.

 13. Pukki...

  Voi Toni hyvä, yrität selittää hirmuista soopaa kun et pysty vastaamaan omiin heittoihisi.

  Otimme käsittelyyn vasta Ensimmäisen aivopierusi, etkä pysty perustelemaan edes sitä vaikka näin kovasti uhosit :D

  Lainataan nyt vielä:

  ”Jos tämän artikkelin alla pystyt yhdenkin trollauksen minkä olen sanonut kertomaan, saat 13 pistettä :) Kaikki kommentit on ihan harkittuja ja pystyn perustelemaan :)”

  Ja vielä kerran kommenttisi: ”iphonessa ei ole tietoturvaa”

  Ja nyt sitten Toni ne perustelut joista uhosit, kiitos!

  ps. Perusteettoman moskan heittely on juuri trollausta ja trollina haluat sinua myös kohdeltavan. Tässä annetaan taas kerran sinulle mahdollisuus lyödä pöytään ihan oikeita perusteluja ja tämän myötä asiakeskusteluun. Edelleenkin valinta on sinun.

  • Toni

   Et itsekkään näytä kykenevän asialliseen keskusteluun. Vaan siihe. Että haluat olla oikeessa. Ja se että haluat olla oikeessa ei johda asialliseen keskusteluun :)

   Mikään aikasemmassa kommentissaani ei ollu soopaa, vaan havannointia sinun nettikäyttäytymisestä. Ja pahasti näyttää siltä että olen oikeassa siinä että jokainen Apple vastainen kommentti on sulle trollia :) yhtä hyvin voin sanoa että sä et pysty myöntämään tota ja sitä että olet itsekin syypää. Ja se viittaa taas väitteeseen että Applen käyttäjät on ylpeitä ja ylimielisiä.

   Tämä ylpeys ja ylimielisyys kyllä näkyy Vilin ja sinun kommentoinnissasi aikalailla. :)

   • Toni

    Kommentillani ”iphonessa ei ole tietoturvaa” viittasin Icloudin vuotaneisiin kuviin ja videoihin. Annan sulle pikku infon: vaikka kuvien vuotamiset toisi kuuluisuutta, kukaan ei silti tykkää että omat alastinkuvat ja kotiseksivideot leviävät nettiin. Ja alunperin kyse oli potilastiedoista Icloudissa.. jos kuvat ja videot on jo vuotanu… mitähän potilastiedoille käy? Tietenkään en voi sanoa että tiedot menisivät Icloudiin, mutta se oli olettamus :) sitä suuresti ihmettelinkin kuinka sairaalat uskaltaisivat antaa potilastiedot Applen haltuun jotka olettamuksella menisivät Icloudiin.
    Viittasin myös siihen että Samsungin knoxi pohjainen järjestelmä olisi varmasti toimiva ja siihen että Applen tiet.turvasysteemi on olematon sen rinnalla.

    • Vili

     ”Kommentillani ”iphonessa ei ole tietoturvaa” viittasin Icloudin vuotaneisiin kuviin ja videoihin.”

     Tähän kommenttiin kyllä tiivistyy aika hyvin Toni.

     Jatketaan siis samalla linjalla, ”kaikki android laitteet on täynnä viruksia.”

   • Pukki...

    Yrittäisit edes :D

    Lainaan vielä sinua:

    ”iphonessa ei ole tietoturvaa”

    Tämänkö esitit mielestäsi mielipiteenä? Jos et itse tiedä, niin voin kertoa sinulle että lauseesi on toteamus.

    Otetaan seuraava:

    Kerrot että Applen pilvipalvelussa ei ole tietosuojaa. Tätäkään et esitä mielipiteenä vaan toteamuksena.

    Hauskintahan tässä on että uhoat perusteluilla muttet kuitenkaan siihen pysty. Tämän sinun toimintasi on Toni hyvä trollausta. Ja vielä huvittavampaa on jos et itse sitä ymmärrä.

    Todetaan nyt vielä. Kun kerta haluat itse täällä trollata niin on aika typerää itkeä asiallisen keskustelun perään. Haloo…..

    Ja jos tosiaan ihan pokalla väität ettei heittosi ole trollausta niin ratkaisu on helppo: Perustele heittosi :D

    Annan siihen taas mahdollisuuden, ole hyvä ;)

 14. Kellopeli

  Pikku pukki kakki kalliolle. Tämäkin ketju antaa hienon kuvan tämän heikkoitsetuntoisen trollin ongelmista. Tähän ketjuun on nyt hyvä linkkailla kuinka i-miesten luonne toimii. Jos ei ole äijällä tarpeeksi munaa, niin otetaan nimimerkiksi panomies ja ostetaan IPhone. Sitten ruvetaan aukomaan päätä muille ja esitetään yli-ihmistä. Tämä ketju kuitenkin osoittaa erittäin hyvin kuinka narsistinen tapaus tämäkin kalliollekakkailija on. Osta vaikka Bemari niin voit uskotella itsellesi, että sulla on maailman paras autokin. Toni voi korjata kirjoitusvirheensä, mutta sä olet paskiainen aina.

 15. Pukki...

  No hei, saitkin kommenttini aikana jotain aikaiseksi joten vastaan siihen.

  ”Kommentillani ”iphonessa ei ole tietoturvaa” viittasin Icloudin vuotaneisiin kuviin ja videoihin”

  Olet täysin kuralla. iCloud on Applen valinnainen pilvipalvelu eikä liity iPhonen tietoturvaan.
  Ilmeisesti et tajua itse kirjoittamasi lauseen sisältöä mutta toteat ettei iPhonessa siis ole lainkaan tietoturvaa. Väitteesi on siis täysin naurettava eikä kukaan laitetta tunteva ole niin urpo että heittäisi tuollaista väitettä täällä ihan tosissaan :) Pelkästään jo pääsykoodi tai Touch ID kuuluvat iPhonen perustietoturvaan ja siinä romuttui samalla naurettava väitteesi :D

  Et siis pystynyt perustelemaan väitettäsi vaikka näin uhosit. Mitenkäs nyt näin pääsi käymään ? :D

  Ja tämä oli vasta ensimmäinen käsittelyyn ottamistani heitoistasi…

  • Toni

   Ja tiedoksi.. Iphonella tarkoitin lähinnä Applea. Minulla on aina ollut tapana sekoittaa nuo :)

 16. Toni

  Ja millä todistan tämän? Sillä että uutisessa puhutaan Applesta. Oli virhe puhua Iphonesta :)

  • Pukki...

   No nyt päästään taas eteenpäin. Hyvä Toni että pystyt sekä myöntämään, että selventämään asioita. Sekoitit siis Applen ja iPhonen…..ok. Eli onko väittämäsi nyt että Applella ei ole tietoturvaa vai?

   Jätän tuon sulle hautumaan ja kysyn samalla perusteluja seuraavaan heittoosi jossa toteat että Applen pilvipalvelussa ei ole tietosuojaa. Tästäkin on mielenkiintoista kuulla perustelut.

   Nythän tämä lähtee toimimaan. Asialliseen keskusteluun vastataan asiallisella keskustelulla kuten huomaat.

   • Toni

    Ei ainakaan kovin hyvät tunnu olevan mitä kuva/video vuotoon katsoo. Kysyt seuraavaksi ”kisa” jutusta. Ei se ei ollu kisa vaan kuulin radiosta tai IL sivuilta jostakin tietoturvamessusta tai vastaavasta jossa ”Apple oli naurettu ulos”. Kokonaisuudessa näyttää että tietoturva ei ole paras Applella. Siksi sanoinkin ettei siinä ole tietoturvaa. Ehkä väärin sanottu mutta näyttää olevan ihan sama onko vai ei, koska vuotoja tulee.

    • Pukki...

     Asia selvenee entisestään, hyvä.

     Näyttää siltä että ymmärrät nyt mikä noissa väittämissäsi on pielessä.

     ”Kokonaisuudessa näyttää että tietoturva ei ole paras Applella. Siksi sanoinkin ettei siinä ole tietoturvaa.”

     Kysymyksessä on siis kaksi täysin eri asiaa.

     Pankkijärjestelmiin ja jopa valtioiden ohjuspuolustusjärjestelmiin on hakkeroiduttu. Jos siis kirjoitamme: ”Pankki- ja ohjuspuolustusjärjestelmissä ei ole tietoturvaa”, on väittämä täysin vailla todellisuuspohjaa niinkuin edellä.

     Tuollaiset kommentit leimautuvat varsin helposti trollaukseksi, koska niissä ei esitetä mielipidettä vaan väittämä ja lisäksi väittämät ovat täysin epärelevantteja.

     • Toni

      Oliko Pukilla vielä kysyttävää ? :)

 17. Pukki...

  Jos ymmärsit yskän niin eiköhän näillä pärjätä? ;)

 18. Hannes

  Käyttää ken tahtoo! Apple oli Androidia edellä 5 vuotta sitten, mutta sen jälkeen on tapahtunu paljon. Ja vielä vastauksena tällasiin: ”Samsungin luurit bugaa” viesteihin sanon, että onhan se totta. Bugista vaan ei vaan saa syyttää Androidia, kun syyllinen on Samsungin, Androidin päälle lisäämä raskas touchwiz. 2014-2015 vanilla androidista tuskin löytynee hirveesti bugeja.

  Ei mulla mitään Applea vastaan oo, mutta se vaan tuntuu riittämättömältä Androidin rinnalla. Iphonit tekee kaiken minkä lupaa eikä yhtään enempää. Androidit taas tekee melkein mitä vaan riippuen merkistä.

Tuoreimmat jutut