Arvostelusarjamme aiemmissa osissa olemme pureutuneet laitteen ulkoiseen laatuun ja käyttökokemukseen sekä valo- ja videokuvaukseen. Nyt on aika kerätä tehdyt havainnot yhteen pakettiin ja antaa Honor 6:lle loppuarvio.
Huomio siellä, missä pitääkin
Honor 6:ssa on selvästi panostettu sekä rautaan että ohjelmistoon, mikä on ehdottoman oikein. Niin kevyet kuin raskaat tehtävät hoituvat laitteella lennokkaasti eikä tahmailua juuri ilmaantunut pidemmälläkään koeajalla. Tämän seurauksena jokainen hetki puhelimen parissa on ilo.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Samalla olen myös tykästynyt Huawein versioon Androidista. Raikkaus, selkeys ja teemojen tuoma muokkauksenvapaus tekevät käyttöliittymästä mukavan katsella ja käyttää. Kuten aiemmin totesin, puhelimen erikoisin seikka tällä saralla on erillisen sovellusvalikon puute. Ratkaisu ei varmasti sovi kaikille, mutta itse tunsin olevani hyvinkin kotonani järjestelmään totuttuani. Alkuvaivan eli lähes pakollisen järjestelyn seurauksena syntyy siisti paketti, jossa eritoten sovellusten poistaminen on todella helppoa.
Toiminnallisuuksien ohella pidän kovasti Huawein panostuksesta laitteiden teemoihin. Eritoten uusimman EMUI 3.0 -päivityksen jälkeen valinnanvaraa taustakuvien ja ikonityylien muokkaamiseen ja yhdistelyyn on todella kiitettävästi. Omasta puhelimestaan voi siis halutessaan rakentaa hyvinkin persoonallisen kokonaisuuden. Toki homma toimii suoraan paketistakin hyvin, jos käyttiksen ulkoasu sattuu olemaan toisarvoista.
Niin, EMUI 3.0 toi tosiaan mukanaan vinon pinon uudistuksia. Monet laitteen valmiit sovellukset, kuten kamera ja kello, saivat uuden ulkoasun ja osittain myös uusitun käyttöliittymän. Graafisesti tyyli on nyt kaikkialla hyvin minimalistinen, mikä saattaa joissain tilanteissa jakaa mielipiteitä, mutta miellyttää kyllä omaa silmääni. Eritoten, kun teemojen avulla väriä saa vastapainoksi paljonkin niin halutessaan.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Toiminnalliset muutokset ovat taas pääasiassa olleet pieniä, mutta paljolti silti käyttöä helpottavia. Joukkoon mahtui toki myös joitain ei-niin-mieluisia uudistuksia, mutta niitä ei voi ikinä täysin välttää. Loppusaldo päivityksen suhteen jäi kuitenkin positiiviseksi.
Huonoja puolia?
Honor 6:n näkyvin heikko puoli on sen vaatimaton ulkokuori, niin muodollisesti kuin materiallisesti. Puhelin ei varmasti ärsytä ketään designillaan, mutta siinä ei myöskään ole mitään erikoista. Lisäksi puhelimen takakuori ottaa kulumaa ja naarmuja helposti.
Toisaalta muoviseen tuntumaan tottuu hyvin nopeasti ja puhelin istuu mukavasti käteen. Samalla on hyvä muistaa, että Honor 6:n teho-hinta-suhde on todennäköisesti ollut mahdollinen vain tietyillä materiaalikompromisseilla. Eikä kyse sinänsä ole laaduttomasta laitteesta, sillä metallin tai markkinoiden kärkilasin puutteesta huolimatta paketti on jykevän ja sitä kautta laadukkaan oloinen.
Kamera ja akkukesto ovat nekin keskiluokan tasoa. Kummallakaan ei siis mennä kuuhun asti, mutta arkikuvat onnistuvat vaivatta ja akku kestää yleensä yhden päivän ilman sen kummempaa säästelyä.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Viimeisenä on palattava puhelinta aikanaan vaivanneisiin kaatumisongelmiin. Harvinaisinakin nämä tapaukset olivat ikäviä, mutta korjaantuivat uusimman ohjelmistoversion myötä täysin. Parinkin lukijan mainitsemia Wi-Fi-yhteysongelmia en taas koskaan kohdannut, eli ainakaan ne eivät ole universaaleja. Tässä vaiheessa puhelinta ostavien ei siis todennäköisesti tarvitse pelätä suuria ohjelmistobugeja.
Honor 6 pähkinänkuoressa
Onko kyseessä täydellinen puhelin? Ei. Mutta mikäpä toisaalta olisi. Tiettyjen kompromissien ansiosta Honor 6 tarjoilee kuitenkin hyvään hintaan huikean sujuvan ja monipuolisen käyttökokemuksen, mikä lienee lopulta tärkeintä.
Jos siis premiummateriaalit eivät ole kaikki kaikessa ja Huawein näkemys Androidista tuntuu omaan makuun sopivalta, niin suosittelen ehdottomasti laitteeseen tutustumista. Omassa hintaluokassaan Honor 6 on aivan loistava tapaus.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »