Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Samsungin hyytävä tulos mobiilissa: liikevoitto romahti 64 %

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Galaxy S5 takaa

Galaxy S5 takaa

Jo aiemmin ennakkotietoja loppuvuoden tuloksestaan kertonut Samsung raportoi nyt tarkat luvut menestyksestään loka-joulukuun vuosineljänneksellä eivätkä luvut ole kovin kauniita.

Mobiiliyksikön liikevaihto laski neljännellä neljänneksellä 23 prosenttia vuodentakaisesta 32,56 biljoonasta korean wonista nyt 25,02 biljoonaan eli noin 20 miljardiin euroon.

Liiketuloksen osalta Samsung raportoi laajemman IT & Mobile communications (IM) -segmentin, jonka liikevoitto romahti 64 prosenttia 5,47 biljoonasta wonista 1,96 biljoonaan eli noin 1,6 miljardiin euroon. Liikevoittoprosentti oli nyt 7,5, kun Samsungin parhaina aikoina se ylsi pariinkymmeneen. Mobiiliyksikön liikevaihdon osuus IM-segmentistä on yli 95 prosenttia.

Samsungin mukaan sen toimitettujen älypuhelinten määrä laski loppuvuonna verrattuna edeltävään heinä-syyskuuhun. Samsung joka ei viime aikoina paljoa toimitusmääristään ole huudellut, kertoi nyt toimittaneensa neljänneksellä yhteensä 95 miljoonaa puhelinta, joista high-end-mallien tarkoittaen älypuhelinta osuus oli 75-79 prosenttia eli 71-75 miljoonaa. Älypuhelimissa Samsung ja Apple ovatkin nyt kappalemäärissä käytännössä yhtä isoja: Apple toimitti loppuvuonna 74,5 miljoonaa iPhonea – toki huomattavasti Samsungia korkeammalla keskihinnalla ja näin suurempaan liikevaihtoon johtaen. Apple tekikin loka-joulukuussa kaikkien aikojen ennätystuloksensa.

Samsungin asemaa markkinoilla ovat kaventaneet Applen menestys huippuluokassa kuin myös edullisemmassa hintaluokassa tuoreempien tulokkaiden menestys, erityisesti Kiinassa. Kiinassa Samsung on pudonnut jo markkinoiden viitospaikalle, Applen, Xiaomin, Lenovon sekä Huawein taakse. Myös muun muassa Intiassa paikalliset merkit ovat vallanneet alaa. Lisäksi kehittyneillä markkinoilla Android-laitteissa kilpailu on tiukkaa Samsungille muun muassa LG:n ja Sonyn toimesta.

Samsungin IM-segmetin 12 prosentin neljännesten välisen tulosparannuksen takana kerrottiin olevan tehokkaan kulujen hallinnan sekä liikevaihdon parantuminen myynnin painopisteen siirtyessä kohti ylempää hintaluokkaa uuden Galaxy Note 4:n lanseerauksen siivittämänä. Tablettitoimitusten Samsung kertoi kasvaneen syksystä loppuvuonna Galaxy Tab 4:n vetämänä.

Vuodelta 2015 Samsung odottaa yhä vain kiristyvää kilpailua älypuhelimissa ja tablettien kasvun jatkuvan edullisemmissa hintaluokissa. Samsungin tavoitteena on kasvattaa älypuhelinten toimituksia ja ”varmistaa kannattavuus uudella tuoteportfoliolla”.

Kokonaisuudessaankin Samsung Electronicsin tulos kärsi viime vuonna heikosta mobiiliyksikön suorituksesta. Älypuhelimet ja tabletit ovat karkeasti liikevaihdoltaan noin puolet Samsung Electronicsista. Koko Samsungin liikevaihto pieneni viimeisellä neljänneksellä 11 prosenttia vuodentakaisesta ja liikevoitto supistui 36 prosenttia.

Koko vuodelta Samsung Electronicsin kokonaisliikevaihto laski 10 prosenttia 206,21 biljoonaan woniin eli noin 167 miljardiin euroon ja liikevoitto laski 32 prosenttia 25,03 biljoonaan woniin eli reiluun 20 miljardiin euroon. Vuonna 2014 Samsungin yksiköistä ainoastaan puolijohdeyksikkö onnistui kasvattamaan liikevaihtoaan. Mobiilin ohella myös kulutuselektroniikka- ja näyttökomponenttiyksikön liikevaihdot laskivat.

Tästä pääset tarkastelemaan Samsungin koko tulosraporttia (linkki PDF-tiedostoon).

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Markus

  Onhan tämä osittain surullista katsottavaa, kun suuren yrityksen liikevoitto romahtaa, mutta eiköhän tälle tule muutos tänä vuonna.. :)

 2. Kari

  Samsung on vuosikymmenien aikana laskenut ja noussut useita kertoja. Yhtiö panostaa tietoliikenteeseen ja elektroniikkasn niin monella rintamalla, että aina löytyy kasvua ja rahavirtoja jostain. Muistan miten oli 3-5 valmistaja pitkään Nokian valta-aikana, kunnes taas kerran nousi ylös.

  • dieappleandmicrosoft

   Onhan sitä laskua ennenkin näkynyt. Ja aina siitä ollaan noustu. Uskon että Samsung pystyy nousemaan vielä mutta siihen kyllä tarvitaan paljon panostusta, mitä on jo näkynyt esim. Puhelimien laaduissa ja mallien karsimisessa. Samsung on huomannut ongelmat ja on alkanut ratkomaan niitä. Samsung on vaihtanut johtoa esim. Suunnittelu ja korkean johdon puolella. Pitää kumminkin muistaa että tekeehän Samsung muutakin kuin puhelimia! Eli tuottoa tulee. Nuo luvut ovat vain Samsungin puhelintoiminna lukuja jotka ovat uutisessa.

 3. jopi

  En yhtään ihmettele, että Sampan älypuhelimet ei enää myy entiseen tahtiin. Itsekkin yhden omistaneena en enää ikinä osta Samsungin lagivaa muovista lelua! Markkinoilla on kaupat pullollaan laadukkaampia puhelimia halvemmalla hinnalla. Itse tykästyin Lumiaan, hinta/laatu suhteessa ei voi puhua samana päivänäkään Samsungista. Hinta/laatu suhde siis ylivoimaisesti Microsoftin tuotteen eduksi.

  • pekka pouta

   et voi tosissan väittää Lumiaa hyväksi. TÄmä jo todistaa miten vähän oikeasti tiedät älypuhelimista.

 4. Henrik

  Eiköhän Samsungilla olla jo viimeistään ”herätty todelliseen tilanteeseen” ja suunta ala olemaan ylöspäin kevään-kesän jälkeen,kun mm.uudet Samsung Galaxy S6 varianttimallit (mm.Galaxy S6 Edge) julkistetaan ja tulevat myyntiin.Muuten Apple nousee maailman suurimmaksi älypuhelinvalmistajaksi (nyt Samsung ja Apple ovat tasoissa %:ssa).
  Pakko ainakin toivoa näin!.

 5. mooses80

  Täähän ollu nähtävissä kun samsung on työntäny galaxseja yli 20 erillaista versiota :) kauheeta sillisalaattia! Kaikille jotain on ei mitään kellekään. Luulis että olisivat oppineet nokiasta. Näyttää siltä että seuraava jättiläinen kaatuu ja se on samsung. Kännykkä bisneksessä tää on kovin yleistä ku muistelee. Eka oli motorola sit erikson ja sit nokia. Kaikki meni huonoon johtamiseen !

  • Kari

   Vaikka hintakilpailu onkin just tällä hetkellä jäätävää, niin rehellisyyden nimessä täytyy todeta, että Samsung on kyllä toistaiseksi vielä erittäin kaukana mistään kaatumisesta. Menisi ensin edes miinukselle puhelimien osalta vuoden kahden ajaksi, niin voisi olla hieman relevantimpi spekulaatio.

 6. Juha

  Samgsunki on jo last season.

 7. Jake123

  Juu ei tollaseen tuloseen enää pal oikeita älyjä, kärkikännyjä, mahdu.
  Taitavat laskea kaikki satasen kännyt jo älyiksi, kuten Nokia aikoinaan, jotta pääsivät yllättäen ihan samaan myyntimäärään iPhonen kanssa. Heti Applen julkistetta omat lukunsa…

  • Toni

   Anteeksi, en tajua mitä sinä Jakke123 kirjoitat?

   • dieappleandmicrosoft

    Kukapa täällä tajuaisi! Jotkut on vaan vähän tollompia kun eivät osaa kirjouttaa. Ilmeisti joku öpplen omistaja kun on niin epäselvää

    • Pukki...

     dieappleandmicrosoft rulaa ja Applehaterit ovat ihan parhaita!

     Aika osuvaa kommentointia: ”Jotkut on vaan vähän tollompia kun eivät osaa KIRJOUTTAA”

     enough said x-)

     • haloo!

      Napi napi! Jos yks kirjain on väärin ja toisella joka sanasta puuttuu melkein puolet kirjaimista. Eli kumpi on pahempi.

 8. JaskaPonti

  Ahahahaa nautin tästä suuresti!!!
  Pelkkää pas*aahan tuo firma myy, ollut kolme huippumalli tv:tä, galaxy s4:nen ja Samsungia en enään osta. **ttu mitä pas*aa!!!
  Sonylta tv:t ja Applelta puhelimet.

 9. Vili

  Tässä näkee hyvin sen, että ei hyvällä brändilla voi myydä huonoa tavaraa kuin kerran. Samsung on nauttinut todella hyvästä brändista viimevuosina ja mennyt jo lähes Applemaisessa hurmoksessa eteenpäin ja myynyt tosella hyvin, mutta nyt ihmiset on todenneet, että niille on vaan myyty keskinkertaista brändin ja numeroiden avulla ja enää samsung ei ole ollutkaan se valinta uutta älyluuria ostaessa ja tässä tulos, tai tulos näkyi siis koko viimevuoden jossa jokainen kvartaali oli todella heikko.

  Hyvä nähdä että ihmiset ei ole enää niin helposti aivopestävissä pelkillä hienoilla numeroilla paperilla, vaan vaativat selkeästi enemmän. Onhan tämä ollut esim huomattavissa noissa mobiilipelivideossa viimevuonna, ihan sama minkä hyvällä grafiikalla varustetun pelivideon katsoo niin kommenteissa on melkein aina samsung käyttäjiä jotka ihmettelee, että miten tällä raudalla voi kaikki tökkiä ja iPhonet paljon ”heikommalla” pyörittää samoja täysin sulavasti. Kyllä minuakin tuollainen ärsyttäisi jos minua olisi harjaanjohdettu isoilla numeroilla mitkä ei kuitenkaan näy sitten käytössä millään tavalla. mutta kuten sanottua, kuten tämä samsungin tuorein uutinen näyttää, suunta on parempaa!

  Ja toivottavasti android valmistajat oikeasti rupeisi panostamaan siihen ihan oikeaan suorituskykyyn, voihan se tosin olla että vika on androidissa, eikä valmiatajat sille mitään voit tehdä. Mutta eipä tällä hetkellä ainakaan markkinoilla ole yhtäkään highend android laitetta jota viitsisi ostaa. Kyllä satojen eurojen laitteessa suorituskyvyn pitää sitten olla myös sillä tasolla.

  • kroisantti kekkonen

   No onhan iphonessa keskinkertaista rautaa ja sitä myydään törkeän kalliilla. Applella on suuret voitot juuri halpojen rautaominaisuuksien vuoksi. Iphonet ovat monella tapaa jäljessä kilpailijoita. Kohta iphone käyttäjät huomaavat kuinka heitä on viilattu linssiin.

   • kk

    Laitas muutama esimerkki siitä Applen keskinkertaisesta ja halvasta raudasta kun ei semmoista tunnu löytyvän kuin trollien valituksista.

    Kuinkahan pian tuo ”kohta” on kun sitä on profeetat ennustaneet niin kauan kuin iPhoneja on ollut markkinoilla?

   • Vili

    ”Kohta iphone käyttäjät huomaavat kuinka heitä on viilattu linssiin.”

    Tämä on ihan totta, tänäänkin on kuullut näitä Apple leiriin siirtyneitä jotka ihmettelivät, että miten ovat voineet käyttää jotai galaxya ja että iPhone toimii niin paljon paremmin.

    Eli luulen, että tässä viimisen muutaman kk aikana miljoonat uudet iPhonen käyttäjät on huomanneet miten niitä on viilattu linssiin ennen.

    • Markus

     Et voi väittää, ettei Applelta siirry väkeä Androidiin. Kyllä, yksi kaverini omisti iPhonen ja haukkui Androidia lagivaksi, koska hänelle oli jäänyt huono kuva Samsungin keskihintaisesta älypuhelimesta, joka takkuili..
     Edelleenkin tämä ei ole Samsungin vika vaan Androidin, sillä Android ei toimi tarpeeksi hyvin valmistajien omilla käyttöliittymillä. Kaveri kuitenkin hommasi Nexus 5 ja huomasi eron. Laite toimi huomattavasti paremmin.

     Onha se totta, että Applelle siirtyy enemmän väkeä tällä hetkellä, mutta miten vuoden päästä? Pystyykö Apple enää yllättämään, kun vei viimeisen valttikorttinsa eli suuret näytöt? Voi olla myös, että Apple tulee yllättämään 2k-näytöllä, sekä hieman tehokkaamalla prosessorilla. Ken tietää?

     Myös Samsungin ja Applen tehoja on turha verrata keskenään, sillä iOs on erittäin kevyt, joka toimii hitaallakin prosessorilla. Ehkä Samsung parantaa käyttöliittymäänsä vielä tänä vuonna?

 10. kroisantti kekkonen

  Aina tarvitaan lasku ja sittem seuraa kukoistus. Samsungin puhelimet ovat olleet vahvoilla spekseissä ja brändissä, mutta heikkoja touch wizin takia, halpojen mallien määrän takia ja muovin käytön takia. Nyt samsung oppii ja heivaa touchwizin pellolle ja alkaa tekemään metallikuorisia puhelimia ja yksinkertaistaa puhelinmallistoa. Samsungin nousu alkaa pian

  • kk

   ”Vahvoilla spekseissä” on hyvin kuvaavaa. Samsungilla on ollut isoja numeroita spekseissä, mutta joku numero jossain listassa ei kuitenkaan kerro mitään siitä miten se laite toimii. Jos rautasuunnittelua ohjaa markkinointiosasto niin näin saattaa käydä.

  • Jake123

   Sillee niinku Nokiakin …eiks juu :D

 11. Pukki...

  Ihan pakko kopsata vielä tuo dieappleandmicrosoftin suoritus tähän ettei helmi huku tuonne röykkiöön :) Pakko myöntää että applehaterit ovat kirjoittaneet tämän palstan legendaarisimmat kommentit.

  ”Jotkut on vaan vähän tollompia kun eivät osaa KIRJOUTTAA”

  • pukkipaskoo...

   Oho Oho! Sitähän ollaan nokkavia. Suoraan sanottuna mikä vittumainen olento! Lainaan haloon! tekstiä
   ”Napi napi! Jos yks kirjain on väärin ja toisella joka sanasta puuttuu melkein puolet kirjaimista. Eli kumpi on pahempi.”
   Niin kumpi on pahempi virhe. Mietippä kaks kertaa mursu!

   • Toni

    Oon joskus sanonukin… Iphonen omistajat on usein ylimielisiä. Pukki osoittaa mun väitteen vaan todeksi. Luullaan olevan muita ihmisiä parempia ja tullaan jonku kirjotusvirheen takia haukkumaan. Sekä yleistetään kaikki appleheittereiksi.

    Kuten aikakasemmin sanoin… Kuka jaksaa välittää jostakin v*tun kirjotusvirheestä.. No meidän Pukki tietenkin. Mene valittamaan sit Jakke123:selle että lähes joka sana kirjoitettu väärin :) Grow up Pukki :)

    • Vili

     Oot kyllä niin tekopyhä tyyppi, nyt ollaan niin häntä jalkojenvälissä vaikka itse aina kommentoit alentavasti Applekäyttäjiä ja keksit niille lempinimiä, kuten Appleholisti ym.

     Vai haluatko, että liitän tähän muutamia kommenttejasi? Niin nähdään se sinun ylimielisyys?

     Sanon edelleen, että sitä saa mitä tilaa tämän dieapple tyypin kommentit on myös ihan samaa tasoa, pukkihan vaan vähän heittää vettä kiukaalle ja jatkaa tätä teidän linjaa ei sen kummempaa.

     • Toni

      Noni puolustellaas lisää.. Ootkos sattunu lukemaan Pukin muita kommentteja? Jos et niin ala painua lukemaan :) Diabblehan kommentoi vaan samalla tavalla miten pukki mun kirjoitus vieheisiin ja monen muun :)

      Että sillälailla 3 tunnin Vili :)

     • Vili

      Mees ny lukee niitä iPhone vs android :D prossunopeustestejä kun vera sulle linkit laitto niin näet kuinka ylivoimainen iPhone on.

 12. Toni

  Ja näin sanoo ihminen joka ei keksi muuta sanottavaa puolustukseksi :) Faktat faktoina 3 tunnin Vili :)

 13. Pukki...

  Pojat, pojat, ei joka asiasta tartte kiskoa niitä purkkiherneitä nenukkiin.

  Nyt ei nipoteta mistään kirjaimen heitosta vaan nautitaan varsin ultrasöpöstä kokonaisuudesta. Kyllä nyt tuon verran pidää voida itselleenkin nauraa, ei itsetunto voi niin pahvista olla.

  Katsokaa nyt mitä tapahtui. Kaveri kertoo toisen ulosannin olevan epäselvää applen vuoksi ja kirjoittaa suorastaan mahtavan edellä mainitun lauseen :)

  Löysätkää vähän kaulusta ;)

  • Toni

   Miksei Pukki kommentoi esim. Jakke123 ”hienoa” kirjoitusta? :)

   • Pukki...

    Täällä ei ole sellaista nimimerkkiä.
    Jake123 sen sijaan kirjoitti oman kommenttinsa eikä hyökännyt kommentillaan ketään vastaan niinkuin esim. dieappleandmicrosoft. Jos itse on valmis rustaamaan tuollaista tekstiä on hyvä olla valmis ottamaan tekstiä myös vastaan.
    Tuo itsetunto on vaan hassu juttu. Muutama jannu on valmis heittämään kärkevää kommenttia mutta kun joku heittää pallon takaisin alkaa suorastaan hysteerinen itku. Se taas saa aikaan vallan hauskoja kommentteja jotka jollain venholla tavalla pistää huvittamaan, kuten vaikka tuolla yllä: ”Mietippä kaks kertaa mursu!”

    Minusta tuossa on sitä hyvää tahatonta komiikkaa mukana. Sen vielä kruunaa sisältö oikeinkirjoittamisesta koska ”mietipä” kirjoitetaan yhdellä p:llä x-)

    Minusta esim sinä Toni olet kirjoittanut paljon asiallista tavaraa ja saanut sillä aikaan asiallista keskustelua esim. Vilin kanssa. Se ongelma on siinä että joskus se mopo lähtee käsistä huonolla tavalla ja metsä vastaa niinkuin sinne huudetaan. Jos on itse valmis pistämään kärkevää tavaraa kehiin niin ei mielestäni pidä ihmetellä jos joku muu tekee samoin.

    Jokainen täällä määrittelee itse sen miten suhtautuu muihin kommentoijiin ja samalla sen, miten haluaa muiden kommentoijien suhtautuvan itseensä.

 14. Markus

  Myös ymmärrän Applefaneja, sillä jokaisessa Android-uutisessa eräät trollit alkavat heti provosoimaan ja haukkumaan Applea, joka ei oikeasti kuulu edes uutiseen. ( Toivottavasti minä en ole haukkunut Applea kuitenkaan jokaisessa uutisessa, koska kuitenkin omistan iPadin… :D )

  Eniten kuitenkin minua ärsyttää, että Androidmiehet alkavat kehumaan spekseillä, että ne vie Applea satanolla. Ehkä totta, mutta kuitenkin pitää miettiä, että kuinka hyvin Apple on optimoinut oman käyttöjärjestelmänsä, että se ei tarvitse tehoa paljonkaan verrattuna Androidiin.

  Myös Applefanit voisi vähentää suorituskyky-linkkien levittämistä, sillä ne ei kuitenkaan paljasta koko totuutta, koska Android ja iOs on kuitenkin kaksi eri käyttöjärjestelmää.

  Tämä on vain mielipiteeni.. :D

  • Vili

   ”Myös Applefanit voisi vähentää suorituskyky-linkkien levittämistä, sillä ne ei kuitenkaan paljasta koko totuutta, koska Android ja iOs on kuitenkin kaksi eri käyttöjärjestelmää.”

   koko totuuden paljastaa tosielämän käyttö ja nopeus ja sulavuus ja niissähän iPhone on jo vuosia ollut edellä ja tulee varmaan aina olemaankin ja osittain sanoit itsekin tuossa jo syyt. Optimointi, esim pelien tekijöiden on paljon helpompi optimoida peli muutamalle iOS raudalle kuin 100:lle eri android vehkeelle. Tästä johtuen näkyykin esim pelisuoritusnopeuksissa hyvin erilaisia ja hyvin mielenkiintoisia suorituskykyeroja. Esim nyt kovassa nosteessa oleva world of tanks pyörii n. 15-20% fps sekunnissa nexus 6:lla joka on siis ala-arvoista ja nyt puhutaan kuitenkin uudesta laitteesta. Ja eikös vanilla androidin nimenomaan pitänyt olla niitä tehokkaimpia. Eipä silti ei yksikään android laite markkinoilla tuota peliä pyöritä täydellisesti, mutta ei varmaan mikään yllätys. iPhonella taas on 60fps.

   Ei se ole mikään perustelu että on eri käyttöjärjestelmät, ei se kiinnosta loppukäyttäjää, loppukäyttäjää kiinnostaa ainoastaan että kumpi on nopeampi ja sulavampi, ei että miksi näin on koska käyttäjä ei asialle kuitenkaan mitään voi tehdä, se on mitä se on.

   • Vili

    Asia mikä myös android käyttäjiltä usein tuppaa unohtumaan speksejä vertaillessa on se, että kaikki pelit suunnitellaan niin, että ne pyörii iOSsin raudalla sulavasti. Eli ei sillä oikeastaan ole väliä mitä se rauta on paperilla niin iOS laitteiden käyttäjät tietää, että uudet pelit tulee pyörimään niiden laitteissa kun ne julkaistaan. Android käyttäjillä taas ei ole niin, ihan sama minkä android laitteen omistat et voi koskaan tietää pyörittääkö se sinun laite sitä kuukauden päästä tullutta uutta huippupeliä kuinka huonosti vai kuinka hyvin.

    Esim kohta tulee uusi Need for Speed No Limits peli. On taas mielenkiintoista nähdä miten se pyörii eri laitteilla, koska todennäköisesti peli on suorituskyvyltään vaativimpia pelejä mitä on julkaistu. iOS käyttäjä tosin tietää että peli tulee pyörimään todella hyvin. Tai onhan peli siis jo julkaistu muutamassa maassa ja hienostihan se pyörii.

    Nyt joku sanoo, että kuka pelaa näillä laitteilla niin ilmeisen moni koska pelit tekee ylivoimaisesti suurimman osan rahaa sovelluskaupoissa ja toisaalta missäpä muualla niitä huikeita tehoja edes tarvii kuin peleissä ja kuitenkin ne tuntuu olevan edelleen tosi monelle android käyttäjälle niin tärkeät ja niillä pitkälle määritellään se että iPhone on niin tehoton vehje koska onhan se vaan tuplaydin jne, sitähän saa päivittäin lukea android käyttäjiltä.

    • Toni

     Oikeestaan asia menee niin että Ios on sulava järjestelmä ja oletettavasti osaa hyödyntää coreja eri tavalla kuin android, mutta cpu ja gpu ei ole silti mitään huippuluokkaa.
     Jos laitettas Ios pyörimään android puhelimessa jossa 8-ydi tä(joka on mahollista) niin silloin voisin jopa ostaa Iphonen.

     Cpu suoritustehoon liittyen:
     http://www.sammobile.com/2015/01/27/samsung-exynos-7420-edges-out-the-iphone-6-plus-apple-a8-in-benchmarks/

     • Vili

      ”Given TouchWiz’s poor optimization in its current form, the high benchmark scores of Exynos chips in the past have rarely resulted in the smooth and fast experience an iPhone has typically provided, but with the Galaxy S6 and future Samsung devices, we will likely see this trend change.”

      Saammeko vihdoin markkinoille sulavasti toimivan android laitteen joka pyörittää kaikkea sulavasti? En kyllä usko ennenkuin omin silmin näen, mielenkiinnolla jään odottamaan että siirtyykö nämä testipisteet myös ihan oikeaan käyttöön, samsung on sitäpaitsi aikaisemmin jäänyt jo kiinni testipisteiden manipuloinnista mikä on omasta mielestä ainakin naurettavaa, koska ei loppupepeillä tuollasilla testeillä mitään teen.

 15. Henrik

  Olen valmis lyömään vaikka 100 eurosta vetoa,että Samsung nousee loppuvuoden aikana viimeistään ja repii eroa Appleen verrattuna markkinaosuutta enemmän!. Mutta katsotaan,että kuinka käy. ;) Jäänä vuosi!.

 16. Henrik

  Olen valmis lyömään vaikka 100 eurosta vetoa,että Samsung nousee loppuvuoden aikana viimeistään ja repii eroa Appleen verrattuna markkinaosuutta enemmän!. Mutta katsotaan,että kuinka käy. ;) Jännä vuosi!.

  • Henrik

   Jännä vuosi siis edessä.

  • Vili

   En usko, että tuohon juuri kukaan uskaltaa lyödä vetoa, on ihan käsittämätön suoritus, että Apple pääsi noin lähelle kuin pääsi vaikka ei edes strategia ole samanlainen. Samsung myy jokahintaan luureja ja myynti tulee pääosin halpisluureista. Apple taas myy tuollaisen määrän lippulaivoja.

   Se että samsung taas menee selkeästi ohi ei paljon samsungia lämmitä jos myynti tulevaisuudessakin kääntyy alempaan ja alempaan hintaluokkaan kuten se on nytkin tehnyt.

   • Toni

    Applehan ei tee muita puhelinmallia kuin ”high end” puhelimia, eli et voi sanoa että ”apple myy tuollaisen määrän lippulaivoja”

Tuoreimmat jutut