Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Lisälaitteet testissä #3: kokeilussa futuristiset älyvaatteet

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

jåjk 2

Artikkelisarjamme ensimmäisessä osassa testasimme useampaan puhelimeen sopivan yleissuojakuoren sekä Steelie-nimisen kiinnitystelineen. Toisessa osassa tutustuimme puolestaan tavaroita jäljittävään Nokia Treasure Tagiin ja In2uitin design-kaiuttimeen. Nyt kolmannessa osassa keskitymme puettavaan teknologiaan ja vuodenajan kunniaksi talviseen sellaiseen.

Kaikki tällä kertaa testiin otetut laitteet ovat ruotsalaisen Jåjkin valmistamia ja valikoimasta löytyy muun muassa korvaläppiä, hanskoja ja pipoja. Jåjkin ideana on tehdä perinteisistä vaatteista älykkäämpiä, mikä tarkoittaa muun muassa hanskaan asennettua mikrofonia ja muita erikoisuuksia. Lähdimmekin ottamaan selvää, miten nämä futuristiset vaatekappaleet toimivat käytännössä.

 

Jåjk Earmuffs: lämpimät korvaläpät ja kuulokkeet yhdessä paketissa

jåjk 4

Korvakuulokkeet ovat Jåjkin uusista mobiilituotteista perinteisin ja onnistunein kokonaisuus. Kyse on pään päällä pidettävistä peruskuulokkeista, jotka paitsi pitävät korvat lämpiminä, myös tarjoavat kohtalaisen hyvän kuuntelukokemuksen.

Positiivista on, että kuulokkeet oikeasti lämmittävät ja istuvat tiukasti paikoillaan, vaikka pidemmässä käytössä korvat joutuvatkin hieman koetukselle. Sisällä pidettäessä kuulokkeet valitettavasti myös lämpenevät turhan paljon.

Äänenlaadun osalta kuuntelukokemus ei erityisesti säväytä suuntaan tai toiseen. Musiikki kuulostaa kuulokkeiden kautta kohtalaisen hyvältä, mutta äänivuodon takia ympärilläkin olevat ihmiset saavat ottaa osaa sen kuunteluun.

 

tahti2tahti2tahti2tahti5tahti5

Hinta: 45 €

 

Jåjk Bluetooth-käsineet: juttutuokio hanskojen kanssa

jåjk 2

Bluetoothilla varustettuihin hanskoihin suhtautuu helpolla skeptisesti, mutta päätimme antaa tuotteelle joka tapauksessa mahdollisuuden. Jåjkin valmistamien hanskojen ideana on perinteisen kosketusnäyttötuen lisäksi mahdollistaa myös puheluiden puhuminen. Tämä onnistuu käytännössä hanskaan upotetun mikrofonin, kuulokkeen ja vastauspainikkeen avulla. Tulevaan puheluun voi vastata suoraan painamalla hanskan vastauspainiketta ja siirtämällä peukalonsa suun eteen. Peukaloon asennettu mikrofoni tallentaa puhujan äänen ja vastaavasti etusormeen sijoitetusta kuulokkeesta kuulee mitä soittajalla on sanottavanaan. Pelkältä tekniseltä kantilta tuote toimii hyväksyttävästi, mutta omalle hanskalleen puhuminen julkisella paikalla ei näytä erityisen älykkäältä.

 

tahti2tahti2tahti5tahti5tahti5

Hinta: 67 €

 

Jåjk Headphone Beanie: älypipo puheluita ja musiikkia varten

jåjk 3

Jåjkin Headphone Beanie on neulepipo, jossa on kaksi kuuloketyynyä kummallekin korvalle, sekä kaulaan ulottuvat hapsut puheluiden vastauspainiketta ja mikrofonia varten. Mitä itse pipoon tulee, toimii se mukavana lämmittäjänä, mutta tekniikan puolesta kokonaisuudesta löytyy runsaasti kritisoitavaa.

Mikrofonin osalta Beanien toimii suhteellisen huonosti, ja kuulokkeita käytettäessä äänenlaatu on kaamea sekä puheluita puhuessa että musiikkia kuunnellessa. Koska kuulokkeet on ommeltu pipon sisällä sijaitseviin ylimitoitettuihin taskuihin, liukuvat ne ympäriinsä, eivätkä suostu pysymään paikoillaan.

Kuulokeäänestä itsestään puuttuu basso ja sanalla sanoen kuuntelukokemus on köyhä. Kuuloketaskuissa käytetty materiaali tekee jo itsessään äänenlaadulle suurta hallaa, eikä kuulokkeisiin saa missään kohtaa kunnon tuntumaa. Huolimatta siitä, ettei kuulokkeiden äänenvoimakkuus ole kovimmillaankaan erikoinen, on hyvä huomioida, että vieressä oleskelevat ihmiset kuulevat kaiken lähes yhtä hyvin kuin itse pipon pitäjä.

 

tahti2tahti4tahti5tahti5tahti5

Hinta: 45 €

 

Tämä artikkeli perustuu ruotsalaisessa Mobil-julkaisussa aiemmin julkaistuun artikkeliin.
 

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi