Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Facebook tavoittelee totuutta – uutissyötteesi karsii nyt valheet ja huijaukset pois

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Facebook-käyttäjät voivat halutessaan ilmoittaa valheellisesta sisällöstä

Facebook-käyttäjät voivat halutessaan ilmoittaa valheellisesta sisällöstä

Facebook on ilmoittanut päivittäneensä palvelun uutissyötteiden toimintaa. Yhtiö kertoo saaneensa paljon valituksia, että Facebook-käyttäjät näkevät liikaa huijauksia tai valheellisia julkaisuja etusivu-syötteessään. Eilisestä alkaen palvelua on päivitetty niin, että valheellisiksi todettuja julkaisuja levitetään käyttäjille vähemmän tai ei ollenkaan.

Valheelliseksi sisällöksi lasketaan esimerkiksi klikkaamiseen houkuttelevat huijauslinkit tai epätodet uutiset. Käyttäjät voivat tällaista sisältöä kohdatessaan raportoida asiasta Facebookille. Useita raportteja tai valituksia saaneet julkaisut merkataan erityisellä varoituksella, jotta käyttäjät eivät enää erehtyisi klikkaamaan tai lukemaan niitä. Samalla julkaisujen jakaminen käyttäjien syötteissä vähenee.

Käyttäjät voivat raportoida kohtaamansa epäluotettavan sisällön helposti. Minkä tahansa julkaisun voi piilottaa syötteeltään ja piilottamisen yhteydessä käyttäjä voi halutessaan raportoida asiasta Facebookille. Tarjolla on monia raportoinnin syitä, joista eräs on sisällön valheellisuus.

Päivitys ei kuitenkaan tarkoita sitä, että Facebook alkaisi poistamaan täysin merkattuja julkaisuja. Ainoastaan julkaisujen leviämistä rajataan. Ominaisuus koskee kaikenlaisia julkaisuja video- ja kuvaviesteistä aina perinteisiin tilapäivityksiin ja linkkijakoihin asti.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut