Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Huomasitko? Apple lopetti ilmaisten sinkkujen jakamisen

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Apple iTunesViime vuonna Apple joko jätti väliin tai tyystin lopetti 12 Days of Christmas -kampanjansa, jossa se aiempina vuosina jakoi joulun jälkeen muun muassa ilmaisia musiikkikappaleita, elokuvia, e-kirjoja ja sovelluksia joululahjoina. Samoin Black Friday -alennuksia ei enää Euroopassa jaettu ja Yhdysvalloissakin alennukset vaihtuivat lahjakortteihin. Nyt, uuden vuoden alettua, sama linja jatkuu, sillä Apple ei enää ole julkaissut iTunesissa ilmaista singleä, kuten se ehti ainakin Yhdysvalloissa tehdä vuodesta 2004 alkaen.

Epäselvää on, miksi Apple on Single of the Week -promootion lopettanut, mutta mikäli Applen keskustelupalstalla nimellä ”Bob Foss” kirjoittaneeseen käyttäjään on luottaminen, kampanja on todella lopetettu tietoisella päätöksellä, eikä kyse ole siis mistään tilapäisestä katkoksesta. Liekö syynä sitten ennätyslukuihin kasvaneen yhtiön tarkennettu liiketoiminta tai mahdollisesti vaikkapa viime syksyn U2-ilmaislevyn aikaansaama vastareaktio, sitä ei tarina kerro.

Ilmeisesti suuri yleisö ei ilmaissinkkuja ole kaivannut, mahdollisesti esimerkiksi kaikenlaisten suoratoistopalveluiden suosion kasvun myötä, mutta monet musiikinystävät ovat silti pettyneitä. Single of the Week tarjosi oivan mahdollisuuden tutustua uusiin artisteihin ja samalla se oli joillekin käyttäjille hyvä syy poiketa iTunesiin ja samalla ostaa myös maksullista musiikkia. Ilmeisesti saatu hyöty katsottiin Applella kuitenkin liian vähäiseksi. App Storessa App of the Week -promootio jatkuu entiseen malliin.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. akzuh

  Empä jää kaipaamaan.

 2. Vili

  En olisi huomannut, tainnut 5 vuoden aikana ladata yhden ilmaissinkun. Eipä siellä oikeen mitään kiinnoatavaa ole ollut kun väliin vilassu.

  Varmaan Apple on todennut saman?

  Tuo app of the week sen sijaan on hyvä

 3. Niko

  Omassa tuttavapiirissä olevat applestit ovat kommentoineet paljon kampanjan loppumista. Eli se on tainnut olla melko suosittu, joten outo veto lopettaa. Imagohan siinä kärsii, mutta ilmeisesti Yhdysvaltojen ulkopuoliset kuluttajat eivät ole niin tärkeitä.

Tuoreimmat jutut