Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Samsung saattaa hylätä Qualcommin suorittimen Galaxy S6:ssa

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Qualcomm Snapdragon

Qualcomm Snapdragon

Maailman suurimman älypuhelimien siruvalmistajan, Qualcommin, uusimman ja tehokkaimman järjestelmäpiirin, Snapdragon 810:n ympärillä on useampaan otteeseen huhuttu muun muassa lämpöongelmista ja valmistuksen viivästyksistä. Tämä ei tokikaan ole estänyt esimerkiksi LG:tä ja Xiaomia julkistamasta kyseistä piiriä käyttäviä puhelinmalleja, mutta tähän mennessä yhtään kyseistä piiriä käyttävää puhelinmallia ei ole ehtinyt vielä kuluttajamarkkinoille myyntiin asti. Nyt Aasian suunnalla kuiskitaan, että lämpöongelmien vuoksi Samsung olisi hylkäämässä idean 810-piirin käyttämisestä tulevassa Galaxy S6 -lippulaivapuhelimessa.

Samsung on perinteisesti käyttänyt Galaxy S -sarjan puhelimissa markkinoiden tehokkaimpaan kärkeen kuuluvia suorittimia ja piirejä, ja niinpä seuraavaan malliin on ounasteltu juuri Snapdragon 810 -piiriä. Digitimesin mukaan Samsungilla oltaisiin kuitenkin huolestuneita piirin ylikuumenemisesta, ja korealaisvalmistaja saattaisikin päätyä käyttämään omaa kahdeksanytimistä Exynos 7 Octa -piiriään. Oma järjestelmäpiiri Samsungin puhelimessa ei toki olisi varsinaisesti mullistava uutinen, sillä yhtiö on aiemminkin käyttänyt ristiin sekä omia Exynos-piirejään että Qualcommin Snapdragon-piirejä muun muassa Galaxy Note- ja Galaxy S -sarjojen puhelimissa. Eri piirien käyttäminen on riippunut markkina-alueista ja esimerkiksi näiden mobiiliverkoista. Viime vuoden lopulla julkaistun Galaxy Note 4:n Suomen-versiossa käytetään Snapdragon 805 -piiriä, kun taas Koreassa laitteita myydään juuri Exynos 7 -piirillä varustettuna.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. jepa

  Ei nuo SOC-piirit ylikuumene. Sen estää lukuisat lämpötila-anturit. Sen sijaan huhuja ongelmista raportoidan jatkuvalla syötäälä sitä tahtia, että jollakulla on varmasti taloudellinen intressi yrittää manipuloida markkinoita.

  • Vera

   Aivan oikein, mutta ongelma onkin siinä että cpu/gpu:ta kuristetaan, eli suorituskykyä lasketaan kunnes lämpötila on taas sallituissa rajoissa. http://cdn4.wccftech.com/wp-content/uploads/2014/09/A8-07.jpg

   • OJ

    Ja tämä juurikin ylikuumenemisen takia… ;)
    En tunne tätä tapausta, mutta jepan kommenttiin sen verran lisäystä, että vaikka piiri ei pääsisi anturoinnin takia ylikuumenemaan vaarallisesti, voi se silti ylikuumentua käytössä joka johtaa suorituskyvyn laskuun.

 2. Henrik

  Qualcommin Snapdragon 810 on jo tuotannossa – huhut ongelmista liioiteltuja!.
  http://mobiili.fi/2015/01/16/qualcommin-snapdragon-810-jo-tuotannossa-huhut-ongelmista-liioiteltuja/

Tuoreimmat jutut