Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Mitä ex-Nokia-guru taikoo Applella? Lisää huhuja iPhone-kamerasta

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Tarjoaako seuraava iPhone-malli kaksi rumasti törröttävää kameraa takakannessaan? Kuva: Appleinsider

Seuraavaan iPhoneen huhutaan kaksoiskameraa.
Kuva: Appleinsider

Jo marraskuussa liikkunut huhu seuraavien iPhone-mallien erikoisesta kaksoiskamerajärjestelystä on jälleen noussut esiin, kun alihankkijaketjuun kuuluvat lähteet kuiskivat, että syksyllä julkaistavissa seuraavissa iPhone-malleissa olisi takakameran linssejä kaksin kappalein. Kahden linssin järjestelmä toisi tullessaan optisen zoomin sekä enemmän valoa kameran kennolle.

Apple esitteli ulkoisesti täysin uudistetut iPhone-mallit viime syksynä, ja niinpä tänä vuonna voitaneen odotella jo perinteistä ”S-versiota”, joka saattaisi hyvinkin pakata tuttuihin kuoriin tehokkaamman järjestelmäpiirin sekä perusteellisen kamerauudistuksen. Suomalaisittain mielenkiintoista on sekin, että nyt näppinsä peliin on epäilemättä laittanut myös suomalainen Ari Partinen. Hän ehti toimia Nokialla usean vuoden ajan muun muassa Lumioiden kamerasuunnittelun parissa, kunnes siirtyi Applen palvelukseen viime kesänä.

Toinen Aasiasta kantautuva huhu koskee voiman käyttöä iPhonen ohjaamisessa. Huhun mukaan iPhonessa saatettaisiin käyttää paineen tunnistavaa kosketusnäyttöä, joka villeimpien visioiden mukaan saattaisi jopa tunnistaa käyttäjän verenpaineen ja pulssin. Todennäköisempänä voidaan kuitenkin pitää vastaavaa Force Touch -ohjausta kuin Apple Watchissa, jossa kosketusnäyttöä voi ohjata perinteisten hipaisujen lisäksi myös voimakkaammilla painalluksilla, jotka saattavat esimerkiksi tavallisen valinnan sijaan avata erillisiä valikoita.

Huhuista uutisoi AppleInsider.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Kairaaja

  Kohta rupee applellaki olee kamerat huipputasoa…

  • akzuh

   Eipä niissä nytkään vikaa ole, pahaa sanaa ei ole sanottavana.

   • Vili

    Aika lailla markkinoiden parashan se kamera on.

    Tässä hyvä kirjoitus android käyttäjältä http://www.theverge.com/2015/1/13/7537011/iphone-6-camera-editorial

    ”I DON’T WANT AN IPHONE, BUT DAMMIT, I WANT THE EFFORTLESSNESS OF THE IPHONE’S CAMERA”

    Usein unohtuu se seikka, että kyse on kokonaisuudesta kuten tässäkin tapauksessa. Ei se ole sattumaa, että esim flickr palvelun käytetyin kamera on iPhone.

 2. Jake123

  Värientoisto jo nykyään huippuluokkaa muiden kännyjen kameroihin verrattuna.
  Samoin tarkennus todella nopea.
  Ja sehän ottaa jopa 10 kuvaa sekunnissa. Sillä pystyy näppärästi ottamaan ryhmäkuvankin, jossa kaikkien nenä osoittaa samaan suuntaan ja silmätkin on auki. Ja videokuvauksessa peräti 240 kuvaa sekunnissa, jos kuvaaja haluaa ns hidastusvideota.
  Hieno kamera jo nyt.

 3. dieappleandmicrosoft

  Jos tulee kaks kameraa tulee siitäkin sammakon näköinen ( tai onhan se nyt jo aasin näköinen)

 4. juujika

  Julkaisisivat myös S-mallin taulutietokoneen.

 5. FatCobra

  ”…iPhonessa saatettaisiin käyttää paineen tunnistavaa kosketusnäyttöä, joka villeimpien visioiden mukaan saattaisi jopa tunnistaa käyttäjän verenpaineen ja pulssin.”
  Kyllä siinä kieltämättä käyttäjällä verenpaine kohoaa, jos joutuu turhautumaan niinkin rajoitetun käyttöjärjestelmän kanssa, kuin iOS.

 6. juho

  Kaksoiskamera on hieman kömpelön oloinen ratkaisu puhelimessa.

Tuoreimmat jutut