Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Nokian kameragurulla viimeinen työpäivä Microsoftilla – suuntana Apple

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Ari Partinen

Ari Partinen

Apple on palkannut Nokialta yhden Lumia-kamerakehityksen johtohahmoista. Lumia Photography Lead -tittelillä toiminut Ari Partinen aloittaa Applella kesäkuussa.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Engadget, joka viittaa Partisen twiitteihin Twitter-palvelussa. Partinen kertoi tänään olevan hänen viimeinen päivänsä Lumia-perheen parissa ja aloittavansa uudet työt Kalifornian Cupertinossa kesäkuussa. Myöhemmässä twiitissä Partinen vahvisti vielä hänen tulevan työpaikkansa olevan juuri Cupertinossa pääkonttoriaan pitävä Apple.

Partisen siirto Applelle on ensimmäinen merkittävä lähtöilmoitus Nokian matkapuhelinliiketoiminnan siirryttyä Microsoftille 25. huhtikuuta. Mitä todennäköisemmin lisää lähtöilmoituksia on luvassa, sillä kun asiat joka tapauksessa muuttuvat, on monille myös lähtö luontevaa ajoittaa laajempaan muutokseen.

Partinen on LinkedIn-profiilinsa mukaan työskennellyt Nokiassa vuodesta 2007. Viimeisimmässä Lumia Photography Lead -tehtävässään hän on toiminut heinäkuusta 2013 asti. Työtehtäviin on kuulunut monenlaista mobiiliin kuvaamiseen liittyvää, kuvanlaadun varmistusta, kolmansien osapuolten kanssa yhteistyön tekoa, alihankkijayhteistyötä ja teknistä markkinointia.

Partisen tarkemmasta työnkuvasta Applella ei ole vielä tietoa. Nokia on vienyt kamerakehitystä Applea pidemmälle aiemmin, mutta iPhonet ovat maailman käytetyimpiä kameroita. Apple on yleensä pyrkinyt pitämään iPhonet kompakteina, mikä on rajoittanut mahdollisuuksia kamerakehityksessä.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Jonahan

  Erittäin hyvä uutinen sekä Applelle, että Partiselle.

 2. juhuu

  Apple tarvitsisi kipeästi akkutekniikan kehittäjiä, koska iPhonet ovat tunnettuja surkeasta akun kestostaan. Nexus 5 akku kestää paljon pidempään kuin iPhonen akku. Ja kun iPhone maksaa maltaita niin toivoisi että iPhoneen olisi mahdutettu 3000mah akku ja 5″ näyttö. Väh 2 gigaa Ram muistiakin tarvitaan, koska iphonen taustatyöt kaatuvat juuri tuon Ram vähyyden takia.

  • Jonahan

   Nexus 5 on testattu akkukestoltaan hieman iPhone 5S:aa huonommaksi:

   http://www.phonearena.com/news/Our-Nexus-5-battery-life-test-is-ready-Grumpy-Cat-is-not-impressed_id49127

   Kaikki tarvitsevat akkutekniikan kehittäjiä, akkukesto on aina kompromissi, isompi näyttö, enemmän muistia ja enemmän tehoa vaativat lähes poikkeuksetta myös enemmän virtaa. Nyt haluat siis isomman näytön, todennäköisesti enemmän pikseleitä ja tuplasti ramia. Ja vielä parempaa akkukestoa.

   Enemmän muistia saattaa olla perusteltua kun ruudun koko (ja täten bittikarttojen koko) kasvaa, tällä hetkellä 1GB tuntuu riittävän iPadissakin ihan ok. Toki ”enemmän on paremman”, mutta kuten sanottua, se ei ole kompromissivapaa valinta.

   iPhonen taustatyöt ”kaatuvat” todennäköisemmin huonon koodauksen kuin RAM:n vähyyden takia. Kokemusta on.

   • kk

    Isompi näyttö vie toki enemmän virtaa, mutta toisaalta isonäyttöiset puhelimet on niin isoja että niihin mahtuu reilusti isommat akut. Tuon ansiosta monissa jättipuhelimissa onkin aika hyvät toiminta-ajat.

  • Vili

   IPhonessa on erittäin hyvä akku ja kokoisekseen luuriksi taitaa olla markkinoiden paras. Mikä parasta iPhonen lataaminen täyteen on myös erittäin nopeaa.

   Surkeasta akusta ei voi edes puhua kun itsellä kestää 5S akku keskimäärin pari päivää, olen itseasiassa yllättyny miten hyvin iPhonen akku kestää raskasta käyttöä. Toisaalta sama se on iPadissakin jossa taitaa olla edelleen about markkinoiden paras akunkesto.

   Tässä vielä 5S dataa akkukestosta http://cdn.gsmarena.com/pics/13/10/iphone-5s-battery-test/gsmarena_002.jpg surkea? Hah :D

   • Henrik

    Vili kirjoittelee nyt satuja!!. ;(

Tuoreimmat jutut