Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Samsung aikoo laajentaa Tizen-ekosysteemiä yhteistyöllä MediaTekin kanssa

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

MediaTek piiriSamsung ei ole vieläkään onnistunut virallisesti julkistamaan ensimmäistä Tizen-käyttöjärjestelmää käyttävää älypuhelinta, mutta yhtiö pyrkii tosissaan rakentamaan oman käyttöjärjestelmänsä ympärille toimivan ekosysteemin. Tizen Indonesia -sivuston mukaan Samsung on nyt käynyt neuvotteluja taiwanilaisen, järjestelmäpiirejä valmistavan MediaTekin kanssa Tizen-käyttöjärjestelmään liittyen. Asiasta kertoi myös SamMobile.

MediaTek on Qualcommin jälkeen maailman toiseksi suurin älypuhelimien järjestelmäpiirien valmistaja, ja sen piirejä käytetään varsinkin aasialaisten valmistajien puhelimissa hyvin laajasti. MediaTekin piirit ovat verrattain edullisia, ja niitä käytetäänkin yleensä alempien hintaluokkien laitteissa. Älypuhelimien ja tablettien lisäksi sen piirejä käytetään myös muun muassa televisioissa ja Blu-ray -soittimissa.

Samsung on keskihintaisissa televisioissaan ja Blu-ray -soittimissaan käyttänyt tähän asti MStarin piirejä, mutta MediaTek osti MStarin viime vuonna. Niinpä Samsung neuvottelee nyt MediaTekin kanssa tämän valmistamien piirien käyttämisestä useissa erityyppisissä Tizen-pohjaisissa laitteissa. Tähän mennessä Samsung on esitellyt Tizen-käyttöjärjestelmää jo älypuhelin- ja televisiokäytössä, ja korealaisjätti aikoo käyttää omaa käyttöjärjestelmäänsä tulevaisuudessa myös useissa muissa laitteissa. Yhteistyö MediaTekin kanssa tarkottaisi Samsungille mahdollisuutta alentaa esimerkiksi Tizen-älypuhelimien hintoja vielä entisestään.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. Hannes

    Jos aikoo laajentaa ekosysteemiä tarvis ensin luoda ekosysteemi.

  2. masa_mies

    Samsungin pitäisi tehdä yhteistyötä jollan kanssa. Molemmat ovat kuitenkin meegon jälkeläisiä, joten ei luulisi olevan mahdotonta rakentaa ekosysteemiä yhteistyössä. Uskoisin molempien hyötyvän.
    Omaan korvaan tuo kyllä kuulostaa loistavalta, eikä vaan siksi että pidän ja käytän linuxia. Pidän silti windows ekosysteemiä yhtäläillä arvossa. Useampi ekosysteemi luo vapauden valita. applen ja androitin ekosysteemit ovat jo paisuneet liian suuriksi. Tuntuu että näkyvää kehitystä ei hirveästi tapahdu.
    Uudet ekosysteemit voivat tuoda uusia tuulia ja uusia innovaatioita.

Tuoreimmat jutut