Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Tämä uudistus jäi vähälle huomiolle Samsungin uusimmissa puhelinmalleissa

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Samsungin uudet Galaxy A3 ja A5 sisältävät vaihdettavia teemoja

Samsungin uudet Galaxy A3 ja A5 sisältävät vaihdettavia teemoja

Kerroimme lokakuun lopulla Samsungin uusista metallirunkoisista Galaxy A3- ja Galaxy A5 -malleista. Mallien ilmoitettiin tulevan Kiinassa myyntiin tämän kuun aikana ja jossain vaiheessa niiden on määrä ilmestyä myös ainakin Britteihin myyntiin, mutta tiedossa ei ole, rantautuvatko kyseiset mallit milloinkaan Suomeen. Niinpä niiden ominaisuuksiin ei kovin suurta huomiota ole kiinnitetty, mutta niissä on kuitenkin eräs mielenkiintoinen yksityiskohta, joka saattaa hyvinkin levitä tulevaisuudessa myös muihin Samsungin puhelinmalleihin ja sitä kautta monien suomalaisten hyppysiin. A3:ssa ja A5:ssä on nimittäin vaihdettavat käyttöliittymän teemat.

Samsung on perinteisesti ollut hanakka muokkaamaan Googlen Android-käyttöjärjestelmää omanlaisekseen ja muista erottuvaksi. Eri Galaxy-malleissa nähty TouchWiz onkin kieltämättä tuonut kaikenlaisia erikoisuuksia, joita ei muilla valmistajilla ole nähty, mutta samalla monet, varsinkin harrastuneemmat käyttäjät, ovat toivoneet Samsungin luopuvan kokonaan TouchWizistä tai ainakin keventävän sitä vähemmän suorituskykyä syöväksi ja ”turhaa” sisältöä puhelimeen tuovaksi. Mitään tällaista tuskin kannattaa korealaisvalmistajalta odottaa, mutta ainakin uusissa malleissa esitellyt vaihdettavat teemat antavat hieman aiempaa laajempia mahdollisuuksia muokata puhelimen käyttöliittymää käyttäjän mieltymysten mukaiseksi.

A3:ssa ja A5:ssä valittavina on neljä vaihtoehtoa ”perinteiselle” ulkoasulle. Vaihdettavat teemat ovat Natural, Classic, Casual ja Romantic. Tarkempaa tietoa ei ole, kuinka laajasti teemojen vaihtaminen muuttaa puhelimen ilmettä, mutta Cnetin mukaan ainakin oletussoittoäänet ja taustakuvat vaihtuvan teemojen mukaan. Yllä näkyvän, italialaissivustolla julkaistun kuvan perusteella myös kuvakkeiden asettelu muuttuu teemoja vaihdettaessa.

Olettaa sopii, että vaihdettavia teemoja tullaan näkemään jatkossa myös muissa Samsungin malleissa. Pidätkö ajatuksesta, että puhelimesi tarjoaisi helposti vaihdettavia teemoja?

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Arttu

  Kyllä ainakin Sony Xperia Z3:saa voi vaihtaa teemoja ja ladata lisää.

 2. Eejurr

  Samaten LG:n tuotteissa. Enpä ole tarvinnut, valtaosa on muutenkin vanhanaikaisen tai siirappisen näköisiä. Valtaosa suunniteltu lähinnä aasialaiskuluttajien mieltymyksille. G3:n UI näyttää G2:ssani ihan tarpeeksi hyvältä.

 3. Master

  Onko tässä jäänyt uutinen nyt vähän vaiheeseen, koska muualla on nämä teemat puhuttanut ja huhuiltu on että olisi ehkäpä tarkoitus tulla Android l päivityksen yhteydessä myös muihin Samsungin puhelimiin. Huhutut mallit olisi tällä hetkellä ainakin S5 ja Note 4.

  • Janne Laakso

   Hyvin on mahdollista että tulevat päivityksenä myös nykyisiin kalliimpiin malleihin. Itse lähinnä ihmettelin, kuinka monet ulkomaiset mediat puhuivat ”huhuista”, joiden mukaan Samsung saattaisi vaihdettavia teemoja tuoda tuleviin TouchWiz-versioihin, kun todellisuudessa nuo teemat kyllä mainittiin Samsungin omissa tiedotteissa noista A3- ja A5-malleista.

 4. Master

  Onhan se vähän ihmeellistä kyllä, mutta jos nämä ovat tulossa pelkästää A-sarjan puhelimeen niin käytännössä se tarkoittaisi kahta erilaista TouchWiz käyttöliittymää. Ja tähän en usko että Samsung tulee näin tekemään vaan tarjoaa päivityksillä teemat myös muihin puhelimiin.

Tuoreimmat jutut