Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

”Asiakkaalla pitää olla mahdollisuus maksaa haluamallaan tavalla” – MasterCard tyytymätön amerikkalaisapteekkien Apple Pay -sulkuun

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

Apple Pay

Apple Pay

Apple julkaisi Apple Pay -mobiilimaksujärjestelmänsä viime viikolla Yhdysvalloissa ja pian kävi ilmi, että NFC-yhteyttä käyttävä lähimaksujärjestelmä toimii myös monissa sellaisissa liikkeissä, jotka eivät virallisesti kuulu Apple Payn piiriin. Tällaisia ovat esimerkiksi apteekkiketjut CVS ja Rite Aid, jotka ovat nyt kuitenkin poistaneet käytöstä NFC-maksupäätteitään ja estäneet Apple Payn käytön liikkeissään. Tämä on aiheuttanut närää luottokorttiyhtiö MasterCardilla.

New York Timesin mukaan apteekkiketju CVS:n edustaja ei ole suostunut kommentoimaan asiaa, mutta Rite Aidin edustaja on todennut, ettei yhtiö tällä hetkellä hyväksy Apple Paytä ja että yhtiö vielä vertailee mobiilimaksuvaihtoehtoja. Todellisen syyn Apple Pay -sululle uskotaan kuitenkin olevan se, että molemmat ketjut kuuluvat Merchant Customer Exchange (MCX) -yhteenliittymään, johon kuuluvat myös suuret kauppaketjut Walmart ja Best Buy. MCX:n huhutaan kehittävän omaa mobiilimaksujärjestelmäänsä CurrentC’tä, joka huhujen mukaan otetaan käyttöön ensi vuonna. MCX:n oman maksujärjestelmän on määrä siirtää rahat suoraan asiakkaan tililtä, jättäen Yhdysvalloissa suositut luottokorttiyhtiöt pois välikäsistä, vähentäen samalla liikkeille kertyviä kustannuksia. Lisäksi oma maksujärjestelmä mahdollistaa paremmat mahdollisuudet asiakkaiden ostokäyttäytymisen seurantaan. CurrentC’n sanotaan kuitenkin olevan asiakkaalle monimutkaisempi käyttää kuin Apple Payn, sillä alustavien tietojen mukaan CurrentC perustuu erikseen ladattavaan sovellukseen, jossa maksutapahtuma tehdään QR-koodin skannauksella.

MasterCard-luottokorttiyhtiötä edustava Ed McLaughlin ilmaisi tyytymättömyytensä apteekkiketjujen päätökseen. Hänen mukaansa asiakkaalla tulee olla mahdollisuus käyttää haluamaansa maksutapaa, ja koska mainitut ketjut ovat jo pitkään tarjonneet mahdollisuutta lähimaksuteknologian käyttöön, MasterCard odottaa ketjujen ottavan NFC-päätteet uudelleen käyttöön liikkeissään.

Kilpailu mobiilimaksujärjestelmien ympärillä alkaa kiihtyä Yhdysvalloissa. Myös Googlen ja PayPalin odotetaan uudistavan mobiilimaksusuunnitelmiaan lähikuukausina. Monien mukaan kuitenkin juuri Apple on se, joka voi saada järjestelmänsä nopeasti yleistymään. MasterCardin McLaughlinin mukaan Apple Pay on kätevin, turvallisin ja asiakkaan kannalta paras vaihtoehto.

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. Vili

  Kyllä minuakin ärsyttäisi jos olisin pari vuotta ellen kauemminkin kehittänyt jotain projektia ja laittanut siihen paljon rahaa ja sitten tulee joku Iso firma ja esittelee jotain paljon parempaa ja kätevämpää ja tiedän heti, että oma konsepti on aivan susi verrattuna tuohon juuri julkaistuun. Kyllähän tuosta noiden touhusta paistaa se pelko, että tietävät, ei paljo mahdollisuuksia ole.

  Ihan oikeasti, että ihmiset alkaisi kameroillaan kaupoissa kuvaamaan jotain QR koodeja? :D jos vaihtoehtona on vilauttaa luuria NFC päätteelle ja thats it.

 2. Vili

  Nämä yritykset näyttävät pilanneen jo hetkessä maineensa tällä peilelyllä, sellasta se on kun ahdistetaan nurkkaan.

  ”Apple and Android fans on reddit join forces to boycott CurrentC

  In a shocking turn of events, Apple and Android fans on reddit have joined forces to collectively boycott the unethical blocking of NFC payment system by certain retailers, which affects both Apple Pay and Google Wallet users.”
  Se että jossain on mukana Apple kun saa aina niin helposti valtavasti julkisuutta ja suuret mittasuhteet

  Hauska miten tuo alkuperäinen uutinenkin on Suomessa osalla sivuista uutisoitu vain niin, että nämä tietyt yritykset sulkee Apple Payn vaikka sulkevat koko NFC:n, toki se ei ole yhtä raflaava otsikko kuin sanoa yrityksen sulkeneen Apple Payn.

  • wele

   Hauska nähdä vilillä olevan hauskaa :)

 3. hansu

  ”Asiakkaalla pitää olla mahdollisuus maksaa haluamallaan tavalla”
  Saako maksettua jos hieman tanssahtelee, kenties lausuu samalla runon?

  • MJark

   ”asiakkaalla pitää olla mahdollisuus maksaa haluamallaan tavalla” ja en saa rekisteröityä Visa Electronin siihen… so lame…

Tuoreimmat jutut