Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Googlen Eric Schmidt uusista iPhone-malleista: ”Samsungilla oli nuo jo vuosi sitten”

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Googlen Eric Schmidt

Googlen Eric Schmidt

Googlen entinen toimitusjohtaja ja nykyinen hallituksen puheenjohtaja Eric Schmidt kävi yhdessä Googlen entisen tuotejohtaja Jonathan Rosenbergin kanssa puhumassa heidän hiljattain ilmestyneestä kirjastaan How Google works uutistoimisto Bloombergin haastattelussa. Keskusteluissa oli muun muassa Googlen ja Applen välinen kilpailu älypuhelinmarkkinoilla.

Kun Schmidtiltä kysyttiin, mitä hän ajattelee ajaessaan Apple Storen ohi ja nähdessään korttelin ympäri kiertävät jonot, kun ihmiset jonottavat ostamaan uusia iPhone-malleja, hän vastasi ajattelevansa, että Samsungilla oli samat laitteet tarjolla jo vuosi sitten.

Schmidt kuvaili myös, kuinka kilpailu Applen ja Googlen välillä on tällä hetkellä ”brutaalia”, mikä taas on asiakkaiden etu ympäri maailman, tuoden nopeampaa kehitystä, enemmän valinnanvaraa sekä edullisempia hintoja. Schmidt kuvaili Applen ja Googlen keskinäisen kilpailun määrittelevän koko tietokoneteollisuutta tällä hetkellä.

Haastattelija kysyi Schmidtiltä myös älypuhelimien katteista, viitaten Applen laitteiden saavuttamiin suuriin lukuihin, jolloin Schmidt totesi, että laitteita voi myydä pienellä markkinaosuudella ja kovalla katteella, tai saavuttaa saman tuloksen isommalla osuudella ja pienemmillä katteilla, ja että Google tähtää Android-puhelimissa suuriin myyntimääriin.

 

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

 1. cubisti

  Kyllä se vaan niin on että matkapuhelinalan ainoa rautapuolen taloudellinen voittaja on Apple. Samsungin suunta on jo alaspäin. Kiinalaiset saattavat kyllä hinnan avulla markkinaosuutta ja isosti, mutta rahanteko onkin sitten toinen juttu. Kysymys kuuluu, että mitä aikovat tehdä sillä markkinaosuudella?

 2. Erik

  Fakta on myös, että Applella ollaan oikeasti todella huolestuneita markkinaosuuden laskusta. Edes Apple ei ole immuuni sille. Kun mennään vielä vähän alaspäin, ekosysteemi ei enää toimi kunnolla, kehittäjät eivät kiinnostu pitkässä jouksussa järjestelmistä joilla on vähän käyttäjiä. iLampaita se tosin ei varmasti haittaa ihan vähään aikaan, koska kehityksen järjessä oleminen ei ole heille se ykkösjuttu.

  • Vili

   Apple ei ole firma joka havittelee markkinaosuuden kasvua samalla tavalla kun google. Applen tavoite on rakentaa ekosyateemi joka tuottaa rahaa niin Applelle kuin sovelluskehittäjille.

   Enkä nyt ymmärrä miten se markknaosuuden lasku haittaa tekee ekosysteemille? Applen ekosysteemissä on tällä hetkellä 850 miljoonaa iTunes tilä. Vaikka markkinaosuus laskee ei ne sieltä katsos mihihkään katoa, päinvastoin määrä kasvaa koko ajan.

   Kehittäjät ei tosiaan kiinnostu pitkässä juoksussa tai edes lyhyessä alustasta jolla on vähän käyttäjiä. Minusta kuitenkaan 800 miljoonaa ei ole vähän ;)

   • Maw83

    Ei susta liikemiestä tuu :D omenalle merkkaa vaan raha ja siin markkinaosuus näyttelee isoo osaa

 3. ohutta

  Taitavat taas vaihteeksi innovaatiot olla loppu – kaikki vaan hokevat, että tämä uutuus puhelin/täppäri on markkinoiden ohuin. Taas saatiin 1mm pois paksuudesta.

  Omaan käyttööni nuo laitteet ovat jo kauan olleet liian ohuita. Niistä on vaikea pitää kiinni ja täppärin pitkäaikainen käyttö käsivaralla on aivan tuskaa. Luonnollisesti ohuus vaikuttaa myös akkujen kestävyyteen, joka on täyttä roskaa.

  Seuraava markkinajohtaja on se, joka keksii aidosti jotain merkittävää (tai kierrättää vanhoja hyviä innovaatioita).

 4. skebe

  ”Samsungilla oli samat laitteet tarjolla jo vuosi sitten”

  Ihan sama oikeastaan onko, mutta jos laitteet ei toimi kunnolla niin ominaisuuksilla ei ole mitään väliä. Enkä väitä että ne applellakaan aina toimisi, mutta kyllä iPhonessa käytettävyys on usein askeleen edellä esim androida.

 5. Atte

  Sovellukset lienee aika iso tekijä.

 6. Pukki...

  Kommentit kertoo lähinnä siitä mikä säätö googlella on parhaillaan menossa firman sisällä. Peiliin katsominen kun ei tahdo useinkaan onnistua niin alkaa osoittelu muualle.
  Googlelle on kipeä paikka että Apple toi sekä mobiiliin että pöytäpuolelle uutena hakuvaihtoehtona myös DuckDuckGo:n joka on saanut yllättävän paljon suosiota ja tietenkin googlen kustannuksella…

  • Maw83

   Kyl mä uskon et siellä tiedetään mitä tehään. Toisin ku Applella jossa ei oo koskaan tiedetty miten tehdä muuta ku markkinoida.

Tuoreimmat jutut