Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Microsoft osti Minecraftin huimaan hintaan!

(Mainos: Lataa nyt ilmainen e-kirja tai äänikirja Elisa Kirjasta. Valitse oma kirjasi hintaan 0 € tästä!)

minecraft_landscape

Viime aikoina netissä liikkunut huhu Microsoftin aikeista ostaa Minecraft-peli on nyt varmistunut. Asiasta tiedotti Minecraftin kehityksestä vastaava ruotsalainen Mojang-yhtiö, joka paljasti kauppasummaksi valtavat 2,5 miljardia dollaria eli reilut 1,9 miljardia euroa.

Nyt maksettua kauppasummaa voidaan pitää monella tapaa huomattavana, ja tilanne on helposti verrattavissa viime vuonna tapahtuneeseen Supercellin kauppaan, jossa suomalaisyhtiöstä ostettiin enemmistöosuus 1,1 miljardilla eurolla. Molemmissa tapauksissa yhteistä on se, että kauppasummat ovat olleet valtavia verrattuna yhtiöiden kokoon, liikevaihtoon tai tulokseen. Mojangin kohdalla yhtiö työllistää noin 40 ihmistä ja sen tulos viime vuodelta oli hieman alle 90 miljoonaa euroa.

Mojang aloitti toimintansa vuonna 2009 ja yhtiön ehdoton ykköshitti oli loppuvuodesta 2011 valmistunut Minecraft, jota 2014 kesään mennessä oli myyty eri alustoille 54 miljoonaa kappaletta. Minecraftilla on myös yli 100 miljoonaa rekisteröityä käyttäjää, mikä tekee siitä yhden kaikkien aikojen suosituimmista peleistä.

Tällä hetkellä Minecraft on saatavilla PC:lle, Xbox 360:lle, Xbox Onelle, PS3:lle, PS4:lle, PS Vitalle sekä mobiililaitteille. Mojang vahvisti tiedotteessaan, että Minecraft tulee jatkossakin pysymään monialustapelinä, eikä yksinoikeutta Microsoftin laitteille tulla kaupasta huolimatta näkemään.

Alla Microsoftin kommentit tuoreesta kaupasta:

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Tuoreimmat jutut