Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

Kotimainen iPad-orkesteri soittaa klassista ja kokeellista musiikkia livenä – soittimina tabletit

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

Osa iPad-orkesteria ja ryhmän opettaja Otto Romanowski

Osa iPad-orkesteria ja ryhmän opettaja Otto Romanowski

Kuusi Sibelius-Akatemian musiikkiteknologian opiskelijaa, sekä yksi Aalto-yliopiston opiskelija, ovat lähteneet selvittämään, miten tabletit voisivat toimia soittimina. Ryhmä valmistautuu parhaillaan opettajansa Otto Romanowskin johdolla konserttiin, jossa he soittavat livenä sekä klassista musiikkia että modernimpia teoksia pelkästään iPadien avulla.

Romanowski avaa hieman erikoisen orkesterikonseptin ideaa: ”Nuorilla on käytössään paljon erilaisia mobiililaitteita, jotka eivät näytä perinteisiltä soittimilta. Heräsi kysymys, voiko niillä tehdä perinteisen kaltaista soitinmusiikkia, kuten klassista.” Työkaluina toimivat lukuisat App Storen tarjoamat musiikkisovellukset.

Konserttinsa ryhmä rakentaa niin, että kaikki opiskelijat valitsevat kaksi kappaletta: yhden klassisen, yhden kokeellisemman. Näitä kappaleita iPad-orkesteri sitten harjoittelee aivan kuin iPadit olisivat perinteisiä soittimia. ”Yksi ipadisti voi soittaa jousiston, yksi puhaltimet, yksi lyömäsoittimet, ja muille jää vähän odoteltavaa. Kaikki soitetaan täysin livenä, eli mitään ei tule ennalta nauhalta. Vähän niin kuin oikea pianisti soittaisi Mozartia livenä, niin mekin soitamme. Mutta iPadilla”, kertoo Romanowski.

iPad-orkesteri konsertoi Helsingin Musiikkitalolla lauantaina 29. marraskuuta kello 19. Liput maksavat 17,5 euroa. Opiskelijoilta tai lapsilta veloitetaan kuitenkin vain 6,5 euroa ja eläkeläisiltä 11,5 euroa. Ryhmä haluaa yllättää katsojansa, joten ohjelmaa ei paljasteta etukäteen.

(Mainos: Moi Mobiililta 100 megabitin 4G-liittymä vain 6 €/kk tai rajattomalla datasiirrolla 18 €/kk! Tutustu ja tilaa edullinen Moi-liittymä nyt tästä!)

 

Seuraa Mobiili.fitä

Mainos: Nopea 4G-liittymä puhelimeen vain 6 € / kk. Lue kokemuksia Moi Mobiilista

Kommentoi

Kommentit

  1. Apogee
  2. vili

    Tämä ei olisikaan edes mahdollista android tableteilla, koska androidissa on valtava latency ongelma, eli siis tarkoittaa viivettä sen välillä, kun painetaan vaikka sovelluksen kosketinta niin viive siihen asti milloin ääni oikeasti tulee ulos laitteesta, varsinkin jos liitetään mobiililaitteeseen fyysinen koskettimisto kiinni niin android ei siihen pysty, viivettä on aivan liikaa.

    Tästä syystä aikalailla kaikki mobiililaitteille suunnitellut musiikkilisälaitteet on suunniteltu iPhonelle/iPadille koska latenssi on sellainen mitä ammattimuusikot vaatii, toisinsanottuna mitään viivettä ei ole ja siksi iOS laitteiden hyödyntäminen musiikissa avaakin täysin uusia mahdollisuuksia mm kosketusnäytön ansiosta.

  3. Tuomas

    On Suomessa toinenkin… http://v-auer.com

Tuoreimmat jutut